Πώς να κάνετε Anusara Yoga Asanas και οφέλη

Η Anusara Yoga ιδρύθηκε από τον John Friend το 1997. Έγινε δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ σύντομα και εξαπλώθηκε στην Ασία και την Ευρώπη σε χρόνο μηδέν. Είναι μια από τις πιο σημαντικές μορφές γιόγκα που μπορείτε να δείτε και έχει πολλές ενδιαφέρουσες πόζες που μοιράζονται στις παρακάτω παραγράφους.

Πώς να κάνετε Anusara Yoga Asanas και οφέλη

Anusara Yoga Poses:

Έχουμε καταχωρήσει παρακάτω μερικές καλύτερες Anusara Yoga Asanas και τα οφέλη τους.

1. Το Half Moon Pose:

anusara yoga

Το Half Moon Pose προκαλεί τους μυς των ποδιών σας και τις ικανότητες ισορροπίας σας. Υπάρχουν αρκετές τροποποιήσεις για τη συγκεκριμένη στάση, έτσι ώστε τόσο οι αρχάριοι όσο και οι προχωρημένοι μαθητές να μπορούν να το εξασκήσουν. Έχει επίσης οφέλη για την υγεία, όπως η επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης, το τέντωμα των βλαβών και το άνοιγμα του στήθους. Μειώνει επίσης το άγχος και το άγχος.

2. Το Half Locust Pose:

Anusara Yoga Asanas-Half Locust Pose

Η στάση μισής ακρίδας είναι επίσης γνωστή ως Salabhasana. Τονώνει και δυναμώνει το σώμα σας και σας βοηθά να εμβαθύνετε τα άκρα της πλάτης σας με ευκολία. Ανοίγει τους πνεύμονές σας και σας βοηθά να αναπνέετε καλύτερα. Οι μύες στα πόδια, στον κορμό και τους γλουτούς σας γίνονται επίσης τονισμένοι και καλά διαμορφωμένοι. Θα παρέχει επίσης δύναμη στους μύες του στήθους και της κοιλιάς σας.

3. The Crocodile Pose:

Anusara Yoga Asanas -anusara yoga

Ξαπλώστε στο πάτωμα στο στομάχι σας και ανοίξτε τα πόδια σας. Πιέστε τους γλουτούς σας και σηκώστε το στήθος σας προς τα πάνω. Βάλτε το πηγούνι σας και βάλτε αργά το μέτωπό σας στα χέρια σας. Χαλαρώστε. Κρατήστε την αναπνοή σας σε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα και επαναλάβετε αυτή τη στάση μερικές φορές. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε την πόζα του Κροκόδειλου, η οποία θεωρείται πολύ σημαντική στη γιόγκα Anusara.

4. Η στάση του σκάφους:

Για τη στάση του σκάφους, καθίστε στο χαλάκι γιόγκα και βγάλτε απαλά τα πόδια σας. Γείρετε το σώμα σας προς την πλάτη και σηκώστε τα πόδια σας από το πάτωμα. Βγάλτε τα πόδια σας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι παράλληλα με το πάτωμα. Αφήστε τους μηρούς σας και αφήστε τις παλάμες σας στραμμένες προς το σώμα. Μείνετε σε αυτή τη στάση για περίπου πέντε έως δέκα αναπνοές και επαναλάβετε μερικές φορές.

5. The Warrior Pose:

Anusara Yoga Asanas-Trikonasana

Για τη στάση του πολεμιστή πρέπει να εκπνεύσετε και να πηδήξετε με τα πόδια σας ανοιχτά. Σηκώστε τα χέρια σας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι παράλληλα μεταξύ τους και γυρίστε το αριστερό σας πόδι περίπου 45 b έως 60 μοίρες στα δεξιά. Λυγίστε το δεξί γόνατο και εκπνεύστε. Μείνετε για τριάντα δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό και επαναλάβετε αυτό μερικές φορές. Με αυτό, θα ολοκληρώσετε με επιτυχία τη στάση του πολεμιστή.

6. Η στάση του βουνού:

Anusara Yoga Asanas-Mountain

Η στάση του βουνού είναι επίσης γνωστή ως Tadasana. Θεραπεύει το σώμα και το μυαλό σας και παρέχει επίσης δύναμη στο σώμα σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σταθείτε με τα πόδια σας ενωμένα και να φέρει τα χέρια σας ενωμένα, με τις παλάμες σας αντικριστές. Αναπνεύστε βαθιά. Θυμηθείτε να κλείσετε τα μάτια σας ενώ το κάνετε αυτό.

7. Η εύκολη πόζα:

Anusara Yoga Asanas-εύκολη πόζα

Η στάση Easy είναι πολύ δημοφιλής για την αύξηση του επιπέδου συγκέντρωσης. Για αυτό πρέπει να καθίσετε με τα πόδια σας διπλωμένα. Τα χέρια σας πρέπει να είναι στα γόνατά σας. Εισπνεύστε και βγάλτε μερικές φορές. Στη συνέχεια, κρατήστε την αναπνοή σας για μερικά δευτερόλεπτα και αφήστε το. Κάνετε αυτό για πέντε λεπτά συνεχώς.

8. Η ηλιοφάνεια:

anusara yoga -Sundial Pose

Γνωστή και ως Dandasana, αυτή η στάση είναι πολύ περίπλοκη. Πρέπει να φέρετε το αριστερό σας κοντά στο κεφάλι σας και να κρατήσετε το πόδι σας με το χέρι και να τεντωθείτε. Πρέπει να καθίσετε ευθεία για αυτή τη στάση και να κρατήσετε την αναπνοή σας ακόμη και για όσο το δυνατόν περισσότερο.

9. Η περιστρεφόμενη τριγωνική πόζα:

Anusara Yoga Asanas- πόζα μισού φεγγαριού

Για αυτή τη στάση, πρέπει να σταθείτε ίσια και να βγείτε το αριστερό σας πόδι προς τα έξω. Εκπνεύστε, σκύψτε μπροστά και τοποθετήστε τα δάχτυλά σας στο πάτωμα. Περιστρέψτε προς τα αριστερά, σηκώστε το χέρι σας αριστερά και δείξτε προς τα πάνω.

Πηγή εικόνας: Shutterstock