Πώς να κάνετε Sahaja Yoga και τα οφέλη της

Η Sahaja Yoga είναι μια εύκολη διαδικασία διαλογισμού που σας βοηθά να συνδεθείτε με τον εαυτό σας. Παρόλο που είμαστε όλοι πνευματικοί, όλοι πρέπει να γνωρίζουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ανεβάσουμε την πνευματική μας ζωή σε ένα νέο επίπεδο. Και αυτό μπορεί να γίνει με τη Σαχάτζα.

Πώς να κάνετε Sahaja Yoga και τα οφέλη της

Sahaja Yoga και τα οφέλη της:

Επιλέγοντας ένα ήσυχο μέρος ή ώρα:

sahaja yoga

Για να εξασκήσετε κάθε είδους γιόγκα, πρέπει να εξασκηθείτε σε ένα ήσυχο μέρος που δεν έχει θόρυβο ή ακαταστασία. Η καλύτερη ώρα για εξάσκηση στη Sahaja Yoga είναι νωρίς το πρωί. Δεδομένου ότι όλα αυτά αφορούν την αυτοπραγμάτωση, θα ήταν αδύνατο να το κάνετε κάπου, όπου θα συναντήσετε διάφορα είδη περισπασμών. Για να αποφύγετε προβλήματα όπως αυτά, θα ήταν καλύτερο να το κάνετε κάπου κοντά στη φύση. Βεβαιωθείτε ότι ο χρόνος άσκησης είναι ο ίδιος για κάθε μέρα. Μην αλλάζετε τους χρόνους.

Μάθετε πώς να συνδέεστε:

Το να μάθετε πώς να συνδέεστε με τον κόσμο γύρω σας και να προσπαθείτε να αναζητήσετε πνευματική ενέργεια είναι πολύ σημαντικό για εκείνους που θα ήθελαν να εξασκήσουν τη Sahaja Yoga. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε πριν ασκήσετε αυτό είναι ότι υπάρχει κάποια πνευματική ενέργεια που υπάρχει σε όλους μας και την αγαπάει πολύ όπως ακριβώς μας αγαπάει ο κηδεμόνας ή η μητέρα μας. Όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε με αυτήν την εσωτερική ψυχή ή αυτή την ενέργεια μέσα σας, θα της ζητήσετε την ευκαιρία να αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό που θα υπάρχει αποκλειστικά μεταξύ των δυο σας.

Βολέψου:

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να νιώσετε άνετα. Με αυτό εννοούμε ότι δεν πρέπει να φοράτε κανένα βαρύ ή στενό ντύσιμο που θα σταματήσει τις πιθανότητές σας να αναπνεύσετε καλύτερα. Βεβαιωθείτε ότι δεν φοράτε τα παπούτσια ή τις παντόφλες σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα χαλάκι και η όμορφη παρουσία της φύσης. Καθίστε και νιώστε άνετα. Προετοιμαστείτε για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και ήρεμοι. Εάν είστε κάποιος που ανησυχεί συχνά, περάστε λίγο χρόνο στη σιωπή και την περισυλλογή και στη συνέχεια προετοιμαστείτε σιγά σιγά για τον διαλογισμό. Μπορείτε επίσης να καθίσετε σε μια καρέκλα αν σας αρέσει.

Καθίστε:

Όταν κάθεστε στην καρέκλα, βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας αγγίζουν το έδαφος. Δεν πρέπει να αγγίζουν το έδαφος. Τώρα, τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι στο πόδι σας και οι παλάμες σας πρέπει να κοιτούν προς τα πάνω. Πάρτε το δεξί σας χέρι στην αριστερή πλευρά της καρδιάς σας και τοποθετήστε το εκεί απαλά. Τώρα, θυμηθείτε το όνομα οποιασδήποτε Θεάς ή θεότητας που λατρεύετε περισσότερο. Πάρτε το όνομά της και ρωτήστε την αν είστε το πραγματικό αιώνιο πνεύμα. Ρωτήστε την τρεις φορές στην καρδιά σας. Αυτός είναι ο προσωπικός σας χρόνος με την εσωτερική σας ενέργεια, οπότε δεν χρειάζεται να μιλάτε δυνατά. Πες το στον εαυτό σου από μέσα.

Μετάβαση στο επόμενο επίπεδο:

Αφού ολοκληρωθεί αυτό, πάρτε το δεξί σας χέρι και τοποθετήστε το στην αριστερή πλευρά του στήθους σας ένα πλάτος κάτω. Το ισοπεδώστε με το ηλιακό σας πλέγμα. Τώρα μιλήστε ξανά στην εσωτερική ενέργεια μέσω του ονόματος της Θεάς σας. Αυτή τη φορά, θα πρέπει να τη ρωτήσετε αν είστε κύριος του εαυτού σας. Κάντε αυτήν την ερώτηση τρεις φορές με πολύ απαλό και ήπιο τρόπο. Δώστε πλήρη συγκέντρωση στην ερώτηση που κάνετε και μείνετε ήρεμοι και συγκρατημένοι. Προσπαθήστε να αναπτύξετε τη σύνδεση με την εσωτερική σας ενέργεια. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, αλλά μην χάσετε την υπομονή.

Ζητήστε Γνώση:

Το επόμενο βήμα για εσάς είναι να ζητήσετε γνώση. Πάρτε το δεξί σας χέρι και τοποθετήστε το κατά ένα πλάτος προς τα κάτω. Αυτό πρέπει να είναι ακριβώς πάνω από το ισχίο σας. Αφού το κάνετε αυτό, ζητήστε από τη Θεά σας να σας δώσει καθαρή γνώση. Αυτό πρέπει να ζητηθεί περίπου έξι φορές. Θα νιώσετε ήρεμοι, χαλαροί και πολύ συγκρατημένοι σε όλο αυτό. Φέρτε λίγη ειλικρίνεια στη φωνή σας καθώς την παρακαλείτε. Αφήστε το να χαλαρώσει. Τώρα πάρτε το δεξί σας χέρι πίσω εκεί που ήταν και πείτε το με απόλυτη πεποίθηση στον εαυτό σας ότι είστε ο κύριος του εαυτού σας. Μπορείτε να το επαναλάβετε δέκα φορές. Αυτό θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε σίγουροι, δυνατοί και θετικοί.

Μίλα στον εαυτό σου:

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρετε το χέρι σας και να το τοποθετήσετε ξανά στην καρδιά σας. Αυτή τη φορά, πες το με πίστη. Πείτε στη Θεά σας με πλήρη πεποίθηση και πίστη ότι είστε το πνεύμα. Πρέπει να το επαναλάβετε 12 φορές. Τώρα γυρίστε το κεφάλι σας προς τα δεξιά και τοποθετήστε το δεξί σας χέρι στη μία πλευρά του λαιμού σας. Πείτε στην εσωτερική σας ενέργεια ότι δεν έχετε κανένα ένοχο, ότι είστε αθώοι. Πες το όπως το εννοείς. Πρέπει να το επαναλάβετε περίπου 16 φορές. Αυτό θα σας βοηθήσει να συμβιβαστείτε με την εσωτερική σας ενέργεια.

It’sρθε η ώρα της συγχώρεσης:

Τώρα ήρθε η ώρα να συγχωρέσετε όλους εκείνους που σας έκαναν λάθος. Βάλτε το δεξί σας χέρι στο μέτωπό σας και χρησιμοποιήστε τις άκρες των δακτύλων σας για να πιέσετε τον κρόταφό σας. Τώρα πείτε το με πίστη και πίστη ότι έχετε συγχωρέσει όλους. Αυτό μπορείτε να το επαναλάβετε όσες φορές θέλετε μέχρι να αισθανθείτε ότι έχετε συγχωρήσει πραγματικά τους ανθρώπους. Μην σκέφτεστε κανένα συγκεκριμένο άτομο ή άτομα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Ζητήστε Συγχώρεση:

Τώρα πρέπει να ζητήσετε συγχώρεση από τον παντοδύναμο για όλα τα λάθος πράγματα που έχετε κάνει. Αυτό είναι απλό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε. Πάρτε το δεξί σας χέρι και τοποθετήστε το στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω. Ζητήστε από μέσα σας ότι εάν έχετε κάνει κάποιο λάθος, θα πρέπει να σας συγχωρεθεί. Επαναλάβετε αυτό όσες φορές θέλετε.

Ζητήστε Αυτοπραγμάτωση:

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ζητήσετε αυτοπραγμάτωση. Τώρα προσπαθήστε να συνδεθείτε με το εσωτερικό σας πνεύμα και ζητήστε της να σας δώσει αυτοπραγμάτωση. Αυτό θα πρέπει να το ζητήσετε επτά φορές πριν το ονομάσετε τέλος.