Uthihita Parsvakonasana – Πώς να το κάνετε και ποια είναι τα οφέλη του;

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μπορείς να κάθεσαι και να θρηνείς για τις θλιβερές μέρες της ανάπτυξης των δυσκολιών και της δυσπεψίας, για τις καθυστερημένες αυξήσεις και καταθλίψεις των μαλλιών και κυρίως για ανεξέλεγκτα συναισθήματα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, με τη γιόγκα υπάρχει λύση για όλα. Συχνά η κατάθλιψη και τα συναισθήματα συνδέονται με το ανθυγιεινό σώμα.

Ένα ανθυγιεινό σώμα γεννά έναν θλιμμένο άνθρωπο και, για να ξεπεράσει τα πράγματα, η συσσώρευση του φτερού που το είχατε τόσο προσεκτικά υπό τον έλεγχό σας στα 20 σας, τώρα σας εγκατέλειψε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στο σημερινό θέμα, θα μιλήσουμε για τις ποικιλομορφίες και τα οφέλη μιας τέτοιας γιόγκα μεταξύ των πολλών στην παρτίδα. Παρόλο που ο κατάλογος θα σας χαλάσει με τις επιλογές, ας κάνουμε τα βήματα του μωρού να κάνει ένα κάθε φορά. Τι θα λέγατε για την ημέρα σας ξεκινώντας με την Uthihita parsvakonasana?

Uthihita parsvakonasana

Συμβουλές για αρχάριους:

Εάν είστε νέοι σε αυτό, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

 • Ξεκινήστε να το κάνετε με άδειο στομάχι. Αυτό σημαίνει ότι εσείς, το έντερο πρέπει επίσης να είναι καθαρό.
 • Το πρωί είναι η ιδανική ώρα για να το εξασκήσετε και σε περίπτωση που το χάσετε, εξασκηθείτε το βράδυ, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα κενό 5 ωρών από το γεύμα και τον χρόνο πρακτικής σας.
 • Σε οποιοδήποτε σημείο εάν αισθανθείτε πόνο σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας, σταματήστε αμέσως. Να θυμάστε πάντα να αναζητάτε καθοδήγηση από ειδικούς πριν προσπαθήσετε μόνοι σας.

Προφυλάξεις:

 • Εάν έχετε σπασμένο ισχίο ή μαλακό μυελό, είναι προτιμότερο να εξαιρεθείτε, καθώς το στρίψιμο του μυελού στη μέση σας μπορεί να είναι θανατηφόρο για εσάς εάν πάει στραβά.
 • Δεν είναι κατάλληλο για άτομα με αδύναμο νευρικό σύστημα ή αδύναμες αρθρώσεις. Δεδομένου ότι αυτή η στάση ασκεί πίεση στις αρθρώσεις, μπορεί να σας βάλει σε μια άβολη στάση.

Αντενδείξεις:

 • Ο πονοκέφαλος είναι μια κοινή αντένδειξη που σχετίζεται με αυτό. Σταματήστε να ασκείστε εάν αντιμετωπίζετε πονοκέφαλο ή ημικρανία. Or μείνετε μακριά από την εξάσκηση εάν αντιμετωπίσετε κάτι από αυτά. Δεδομένου ότι η στάση περιλαμβάνει κίνηση του λαιμού και των ματιών, όσοι πάσχουν από ημικρανία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα ενώ το κάνουν αυτό.
 • Εάν έχετε πρόβλημα στον αυχένα, μην γυρίσετε να κοιτάξετε το πάνω μέρος του βραχίονα. Θα μπορούσατε να κοιτάξετε ευθεία μπροστά και να επιμηκύνετε ομοιόμορφα τις πλευρές του λαιμού σας. Εναλλακτικά, κοιτάξτε κάτω στο πάτωμα.
 • Η άλλη κοινή αντένδειξη είναι η αϋπνία και η υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Πως να το κάνεις?

Η Uthihita Parsvakonasana είναι επίσης γνωστή με την αγγλική της ονομασία Extended Side Angle Pose. Το Uthihita στα σανσκριτικά σημαίνει «τεντωμένο», το parsva σημαίνει «πλευρά», το kona σημαίνει «γωνία» και το asana είναι «στάση»..

Αυτό είναι ένα από τα πολλά ονόματα γιόγκα που κυριολεκτικά αντιπροσωπεύουν την τελική τους στάση, συνήθως το όνομα που μιμείται την τελική θέση. Ευτυχώς, αυτό είναι ένα από τα εύκολα και μπορεί να εκτελεστεί από αρχάριους χωρίς καμία δυσκολία.

Ωστόσο, για να το κατακτήσετε, η πρακτική πρέπει να διατηρείται με συνέπεια. Θα χρειαστεί πολύ υπομονή και χρόνος για να το κατακτήσετε.

Ξεκίνα.

 • Όρθιοι στο χαλάκι γιόγκα πάρτε μια βαθιά ανάσα και αφήστε την έξω, ισιώνοντας τη σπονδυλική σας στήλη στη δοκιμασία. Ο λαιμός σας πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τη σπονδυλική στήλη καθώς κοιτάτε προς τα εμπρός κλείνοντας το βλέμμα σας.
 • Τώρα σηκώστε το ένα πόδι του δαπέδου και τοποθετήστε το μερικά βήματα μπροστά σας. Αυτό μπορεί να είναι οποιοδήποτε από τα πόδια σας, εδώ ας πούμε το σωστό.
 • Το αριστερό σας πόδι θα πρέπει να είναι ακόμα ίσιο καθώς σχηματίζετε ένα μαλακό ανεστραμμένο V με το κάτω μέρος του σώματός σας. Το διάστημα μεταξύ των δύο ποδιών πρέπει να είναι αρκετό για να δημιουργήσει ένα απαλό τέντωμα, αλλά όχι υπερβολική ενόχληση.
 • Τώρα αρχίστε να σκύβετε μετακινώντας το σώμα σας προς τα εμπρός, το αριστερό σας πόδι ακόμα ίσιο καθώς το δεξί σας πόδι σκύβει προς τα κάτω μέχρι οι μηροί να είναι παράλληλοι με το έδαφος, το πόδι και η άρθρωση του γόνατος να ευθυγραμμίζονται σε κεντρικό σημείο.

Ακουμπώντας μόνο το στομάχι σας στο γόνατό σας κάντε μια μικρή συστροφή στην άλλη πλευρά. Δεδομένου ότι το δεξί σας πόδι είναι εδώ πάνω, στρίψτε προς τα δεξιά.

Καθώς χρησιμοποιείτε το δεξί σας χέρι ως βάση στήριξης, γυρίστε το αριστερό σας χέρι πάνω και πάνω από το κεφάλι σας κρατώντας το ίσιο. Τώρα θα αισθανθείτε ένα ελαφρύ τέντωμα καθώς μετακινείτε το χέρι προς τα πίσω, με τον λαιμό σας να γέρνει παράλληλα.

Κλειδώστε τη θέση για μερικά καλά δευτερόλεπτα πριν την αφήσετε.

Γιατί πρέπει να το κάνετε?

 • Καθώς απλώνετε τα κάτω άκρα, συμμετέχετε εν αγνοία σας σε μια προπόνηση ποδιών που όχι μόνο θα τα σφίξει και θα τα τονώσει, αλλά και θα τα τεντώσει. Λίγους μήνες σε αυτή τη γιόγκα και σύντομα θα νιώσετε λίγα εκατοστά να προστίθενται στο μήκος του κορμού σας.
 • Το τέντωμα δεν περιορίζεται στο κάτω μέρος του σώματος μόνο καθώς το τέντωμα μέχρι τη μέση σας επίσης απλώνει το πάνω μέρος του σώματος, το οποίο για άλλη μια φορά είναι μια καλή τεχνική αύξησης ύψους.
 • Μπορείτε τώρα να αποφύγετε τις άσκοπες καρδιακές ανακοπές με αυτή τη στάση. Όταν τεντώνετε τα χέρια σας, σίγουρα θα νιώσετε ένα απαλό τέντωμα στο χέρι σας που θα σήμαινε ότι οι καρδιακοί μύες σας δουλεύουν υπερβολικά για να καθαρίσουν τις φραγμένες αρτηρίες και τις κοιλίες.
 • Αυτή είναι επίσης μια καλή εντερική άσκηση όπου η κοιλιά σας τώρα είναι στριμμένη και τεντωμένη δίνει μια καλή προπόνηση στα όργανα μέσα με αποτέλεσμα σωστή πέψη και αυξημένο μεταβολισμό.
 • Τεντώνει τη βουβωνική χώρα, τη σπονδυλική στήλη, τη μέση και τους ώμους σας.
 • Διεγείρει τα κοιλιακά όργανα και θα αυξήσει την αντοχή σας

Η Uthitita Parsvakonasana είναι πιθανώς μια σκληρή πόζα. Για τους αρχάριους εκεί έξω, θα μπορούσε να είναι δύσκολο για τις αρθρώσεις. Η στάση απαιτεί επίσης καλή κατανόηση του σώματός σας και της ευθυγράμμισης του. Ξεκινήστε με επίβλεψη και προχωρήστε αργά. Η πόζα απαιτεί υπομονή και επιμονή για να γίνει η τέχνη σωστή. Μόλις γίνει αυτό, θα μπορείτε να αποκομίσετε πολλά οφέλη από αυτό, που θα ωφελήσουν θετικά το σώμα σας.