20 καλύτερες συμβουλές για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά

Ένα φουσκωμένο στομάχι όχι μόνο καταστρέφει την προσωπικότητά σας αλλά αυξάνει επίσης τον κίνδυνο πολλών ασθενειών. Ένας σωστός συνδυασμός δίαιτας και άσκησης μόνο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κοιλιάς σας. Άχνετε τις συμβουλές για να μειώσετε την κοιλιά; Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διατροφολόγοι συνδέεται με την απώλεια λίπους στην κοιλιά. Ενώ είναι αρκετά αγγαρεία να χάσετε βάρος στη μέση σας, μια ισορροπημένη διατροφή μαζί με ασκήσεις μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια επίπεδη κοιλιά. Μια μεγαλύτερη κοιλιά είναι ο μοναδικός δείκτης πολλών προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής.

Οι καλύτερες συμβουλές για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά

Το λίπος που αποθηκεύεται γύρω από τη μέση μας είναι μια από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις στην υγεία. Μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, μεταβολικά προβλήματα, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη.

Οι καλύτερες συμβουλές για τη μείωση του κοιλιακού λίπους:

Αυτό το άρθρο θα προτείνει μια λίστα με εξαιρετικές 15 εύκολες συμβουλές για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να έχετε επίπεδο στομάχι.

1. Αντικατάσταση ανεπιθύμητου φαγητού:

Πρόχειρο φαγητό

Αρχικά, αφαιρέστε όλα τα επιβλαβή τρόφιμα από το ψυγείο σας. Αντικαταστήστε αυτό το επιβλαβές τρόφιμο με άπαχο κρέας, λαχανικά, φρέσκα φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως. Περάστε το υπερβολικό μαγείρεμα του φαγητού, καθώς θα λείπει η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά του φαγητού. Προγραμματίστε τι θα καταναλώσετε για τις επόμενες 10 ημέρες και κρατήστε μακριά από επιπλέον επιβλαβείς θερμίδες.

2. Καταναλώστε άπαχες πρωτεΐνες:

Πρωτεϊνική τροφή

Άπαχες πηγές πρωτεϊνικής υποστήριξης διατηρούν το κορεσμένο λίπος που τρώει σε υγιές επίπεδο. Ενώ βρίσκεστε σε διάφορες πηγές πρωτεϊνών για παράδειγμα κοτόπουλο ή φασόλια, θα ανακαλύψετε σωματικά ότι χάνετε σωματικό λίπος και διαμορφώνετε το σώμα σας. Η κύρια πηγή των βιταμινών σας προέρχεται από αυτές τις πηγές και αυτό βελτιώνει επίσης τη γενική σας υγεία. Η κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά και είναι μία από τις ευκολότερες συμβουλές για την απώλεια λίπους στην κοιλιά.

3. Θέσεις γιόγκα για τη μείωση της κοιλιάς:

Γιόγκα

Πάρτε οποιαδήποτε στάση γιόγκα όπως η dhanurasana (στάση τόξου) sarvangasana (βάση ώμων) ή virabhadrasana (πόζα πολεμιστών).

Αναπνοή:

Η γιόγκα εκπαιδεύει τις τεχνικές σας για το πώς να αναπνεύσετε με μια μέθοδο που προάγει την πνευμονική ικανότητα, καθαρίζει τα μπλοκαρίσματα και ακόμη και σφίγγει καθώς και λύνει τους μυς του στομάχου. Αυτό επίσης προάγει την κίνηση και την ευελιξία των μυών του πυρήνα και παρέχει όλη τη στρογγυλή δύναμη του πυρήνα.

4. Ποτέ μην παραλείπετε γεύματα:

γεύματα

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση υγιεινού πρωινού βελτιώνει τον μεταβολισμό σας. Διατηρεί επίσης τον μεταβολισμό σας σε πλήρη λειτουργία όλη την ημέρα. Παραλείψτε γεύματα ή λιμοκτονήστε για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα θέτει το σώμα σε καταβολική κατάσταση. Αυτό θα οδηγήσει το σώμα να χάσει μυϊκούς ιστούς για ενέργεια καθώς και να αποθέσει λίπος. Αυτή είναι μια από τις πιο απλές και καλύτερες συμβουλές για απώλεια βάρους στο στομάχι και βοηθά στη μείωση του λίπους στην κοιλιά.

5. Καλύψτε επαρκή ύπνο:

Συναγερμός ύπνου

Τα άτομα με κατάθλιψη στον ύπνο τείνουν να νιώθουν νωθρότητα, προκαλώντας τους υπερκατανάλωση τροφής. Επομένως, 7 έως 8 ώρες ύπνου θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σωστό βάρος μακροπρόθεσμα. Εξαλείψτε τα ηλεκτρονικά σας gadget διαφορετικά σβήστε τα πριν πάτε για ύπνο.

6. Κέντρο τροφίμων πλούσιων σε κάλιο:

Συμβουλές για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά -κάλιο

Καθώς το νάτριο κάνει το σώμα σας να συγκρατεί νερό, το κάλιο το βοηθά να αποβάλλει το πλεόνασμα νερού. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως μπανάνες και γλυκοπατάτες, μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της μέσης μέσης σας. Εξασκηθείτε σε ασκήσεις, οι οποίες διορθώνονται διότι αυτές μπορούν επίσης να παχύνουν. Η τροφή πλούσια σε κάλιο είναι μία από τις εξαιρετικές συμβουλές καύσης λίπους στην κοιλιά.

7. Μείνετε ενυδατωμένοι:

Συμβουλές για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά-Μείνετε ενυδατωμένοι

Το νερό αποτελεί το 70% του σώματός μας. Κυρίως της μεταβολικής μας διαδικασίας λαμβάνει χώρα παρουσία νερού. Επομένως, όταν είμαστε καλά ενυδατωμένοι, η βασική μεταβολική ταχύτητα του σώματός μας ανεβαίνει. Αυτό υποδηλώνει ότι το σώμα μας είναι έξυπνο για να αφομοιώσει τα τρόφιμα που καταναλώνουμε με καλό τρόπο και το τρόφιμο χρησιμοποιείται για να κάψει αρκετές θερμίδες που απαιτούνται από το σώμα, έτσι τελειώνετε με μια ωραία επίπεδη κοιλιά.

8. Προπόνηση καρδιο και δύναμης:

Συμβουλές για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά-Cardio

Κάθε είδους ρουτίνα καρδιο άσκησης αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό και το διατηρούν έτσι για όλη τη διάρκεια της προπόνησής σας. Αυτό οδηγεί σε βελτιωμένη χρήση οξυγόνου που οδηγεί σε απώλεια λίπους. Η απώλεια λίπους και η αύξηση της αντοχής είναι εξίσου σημαντικά και δυνατά με αυτήν την άσκηση.

9. Κόψτε επιπλέον αλάτι:

Θαλασσινό αλάτι

Κρατήστε το μακριά από αλατισμένα προϊόντα, όπως συσκευασμένα τρόφιμα, τουρσιά, πατατάκια και πρόχειρο φαγητό. Επαληθεύστε τις ετικέτες για τα διατηρημένα τρόφιμα, καθώς τα διατηρημένα τρόφιμα συνήθως περιέχουν επιπλέον αλάτι. Το αλάτι είναι εξαιρετικά κακό για το σώμα, καθώς προκαλεί συντήρηση του νερού και σας κάνει να φαίνεστε πρησμένοι.

10. Ξεκινήστε τη μέρα σας με χυμό λεμονιού:

Συμβουλές για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά- Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά και εξασφαλίζει συνολική καλή υγεία. Ξεκινήστε τη μέρα σας πίνοντας χυμό λεμονιού και παρατηρήστε ορατά αποτελέσματα. Προσθέτουμε 1-2 κουτ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και σε αυτό προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Αυτό είναι ένα φυσικό φάρμακο για την ενίσχυση του μεταβολισμού που με τη σειρά του θα βοηθήσει στην εξάλειψη των εναποθέσεων λίπους γύρω από την κοιλιά σας.

11. Μείνετε μακριά από τη ζάχαρη:

Συμβουλές για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά-ζάχαρη

Ενώ η φυσική ζάχαρη είναι καλή για τον οργανισμό, η επικάλυψη των τροφών σας με τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ανθυγιεινή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να διαταράξει τη διαδικασία μεταβολισμού του σώματός σας. Όταν καταναλώνετε άφθονα τρόφιμα ή ποτά με ζάχαρη, η περίσσεια της φρουκτόζης μετατρέπεται σε λίπη και συσσωρεύεται κυρίως γύρω από την κοιλιά. Επομένως, μια από τις αποτελεσματικές συμβουλές για τη μείωση του λίπους στο στομάχι είναι να μειώσετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας και να αποφύγετε εντελώς τα ζαχαρούχα ποτά.

12. Ενσωματώστε καλά λιπαρά στη διατροφή σας:

Καρύδια αμυγδάλου σε λευκό

Μια από τις πιο απλές συμβουλές για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά είναι η κατανάλωση αμυγδάλων κάθε μέρα. Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετικά καλή πηγή υγιεινών λιπαρών όπως μονοακόρεστα λιπαρά και πολυακόρεστα λιπαρά. Αυτά τα καλά λιπαρά αποτρέπουν την υπερκατανάλωση τροφής με την καταστολή των πόνων της πείνας. Δεδομένου ότι είναι χαμηλές σε θερμίδες, η κατανάλωση αμυγδάλων δεν συμβάλλει στο λίπος της κοιλιάς σας. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε σε περιοδικά υγείας, η κατανάλωση αμυγδάλων προστατεύει επίσης από καρδιακές παθήσεις. Τα αμύγδαλα είναι επίσης μια καλή πηγή μαγνησίου που βοηθούν στην οικοδόμηση μυών και αυτό με τη σειρά του βοηθά στην εξάλειψη του λίπους στην κοιλιά.

13. Επιλέξτε δημητριακά ολικής αλέσεως:

Συμβουλές για τη μείωση των λιπαρών δημητριακών ολικής αλέσεως στην κοιλιά

Αλλάξτε όλους τους εκλεπτυσμένους κόκκους από τη διατροφή σας σε δημητριακά ολικής αλέσεως. Όταν τρώτε δημητριακά ολικής αλέσεως, ρυθμίζει θετικά τα επίπεδα ινσουλίνης και γλυκόζης στο σώμα με τέτοιο τρόπο ώστε να επιταχύνει τη διαδικασία καύσης σπλαχνικών και αποθηκευμένων λιπών στο σώμα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που επέλεξαν δίαιτα ολικής άλεσης θα μπορούσαν εύκολα να κάψουν περισσότερο λίπος στην κοιλιά σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν εξευγενισμένους κόκκους. Αν λοιπόν επιθυμείτε να μειώσετε την κοιλιά σας, αντικαταστήστε το λευκό ψωμί με μαύρο ψωμί και λευκό ρύζι με καστανό ρύζι.

14. Περπάτημα:

Συμβουλές για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά-περπάτημα

Μία από τις καλύτερες συμβουλές για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά είναι το περπάτημα. Το γρήγορο περπάτημα είναι μια πολύ καλή καρδιο άσκηση που βοηθά στην εξάλειψη του λίπους όχι μόνο από την κοιλιά αλλά και από ολόκληρο το σώμα. Το περπάτημα για 35-40 λεπτά κάθε μέρα σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή θα σας βοηθήσει να μειώσετε το βάρος και τις ίντσες σε μόλις 7-10 ημέρες. Το περπάτημα αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό και βοηθά στην καύση θερμίδων και στην εξάλειψη του λίπους γύρω από την κοιλιά με γρηγορότερο ρυθμό. Είναι μια πολύ καλή άσκηση για αρχάριους.

15. Μείνετε παρακινημένοι:

Συμβουλές για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά-Μείνετε με κίνητρο Το λίπος στην κοιλιά

Τελευταίο αλλά όχι το λιγότερο σημαντικό, είναι σημαντικό να παραμείνετε με κίνητρο καθώς θέτετε στόχο να χάσετε το λίπος στην κοιλιά. Ενώ ακολουθείτε αυτές τις παραπάνω στρατηγικές για τη μείωση της κοιλιάς, είναι εξίσου σημαντικό να παρακολουθείτε έγκαιρα την πρόοδό σας. Ελέγξτε το βάρος σας ταυτόχρονα καθώς το βάρος σας μπορεί να κυμαίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα σας εμπνεύσει να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας. Η ένωση δυνάμεων με έναν φίλο που έχει τον ίδιο στόχο θα σας προσφέρει επιπλέον κίνητρο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μοιραστείτε τα επιτεύγματά σας και επίσης να συζητήσετε στρατηγικές για την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων.

Λίγες πρόσθετες συμβουλές για να καταπολεμήσετε το λίπος στην κοιλιά

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές για να καταπολεμήσετε το λίπος στην κοιλιά:

1. Συμπεριλάβετε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες στη διατροφή σας:

Οι διαλυτές ίνες απορροφούν το νερό και διευκολύνουν το σώμα να αφομοιώσει την τροφή. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και μειώνουν την πρόσληψη θερμίδων. Μια πρόσφατη μελέτη απέδειξε ότι η αύξηση της κατανάλωσης διαλυτών φυτικών ινών κατά 10 γραμμάρια σε καθημερινή βάση έχασε βάρος. Μερικές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι οι σπόροι λιναριού, το αβοκάντο, τα βατόμουρα, τα λαχανάκια Βρυξελλών κ.λπ.

2. Μειώστε την πρόσληψη αλκοόλ:

Η κατανάλωση αλκοόλ σε μικρές ποσότητες είναι αρκετά εντάξει. οτιδήποτε υπερβολικό μπορεί να είναι επιβλαβές. Έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έκανε τους ανθρώπους να αποκτήσουν λίπος στην κοιλιά. Η μείωση του αλκοόλ θα αποδειχθεί ότι μειώνει τη μέση σας και μπορείτε να περιορίσετε την πρόσληψή σας.

3. Διαχειριστείτε το άγχος:

Το άγχος είναι μια από τις κύριες αιτίες αύξησης βάρους λόγω της ορμόνης του στρες που ονομάζεται κορτιζόλη. Αυτή η ορμόνη αυξάνει την όρεξη και αποθηκεύει περισσότερο λίπος στην κοιλιά. Οι γυναίκες με μεγάλη μέση τείνουν να παράγουν περισσότερη κορτιζόλη, οδηγώντας σε περαιτέρω αύξηση βάρους και ίντσες. Αφεθείτε σε ευχάριστες δραστηριότητες, γιόγκα, ζούμπα ή διαλογισμό για να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος.

4. Συμπεριλάβετε λάδι καρύδας:

Το λάδι καρύδας είναι ένα από τα πιο υγιεινά λίπη που μπορούν να καταναλωθούν. Ενισχύει το μεταβολισμό και μειώνει την ποσότητα των αποθηκευμένων λιπών. Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε θερμίδες. απλά αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά λίπη με καλά.

5. Συμπεριλάβετε μηλόξυδο:

Δεν μειώνει μόνο το σάκχαρο στο αίμα, η κατανάλωση ξύδι μήλου μηλίτη έχει τεράστιο αριθμό οφελών για την υγεία. Το οξικό οξύ είναι γνωστό ότι μειώνει το λίπος στην κοιλιά και υπάρχει στο μηλόξυδο. Προσπαθήστε να καταναλώνετε 2-3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο κάθε μέρα και μελέτες έχουν αποδείξει ότι αυτό έχει οδηγήσει σε σημαντική απώλεια βάρους. Αλλά μην το καταναλώνετε απευθείας, αραιώστε το με νερό και καταναλώστε το.

Ακολουθήστε αυτές τις απλές και αποτελεσματικές συμβουλές για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά και θα δείτε ορατή διαφορά στη μέση σας σε λίγες μόνο εβδομάδες. Ισχυρή αποφασιστικότητα και θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας. It’sρθε η ώρα να αποχαιρετήσετε την φουσκωμένη κοιλιά σας.