Förverkliga drömmen om en pool i din egen trädgård

Bygg en pool i din egen trädgård ovanför vattnet

Många husägare drömmer om att uppgradera trädgården med en pool eller simdamm. Det skulle inte vara nödvändigt att gå till poolen, och om du känner för det kan du fortfarande göra en eller två varv på kvällen klockan elva eller på söndagen före frukosten. För att inte tala om barn som kan uppleva sitt långvariga badglädje på sommaren. Fångsten med en pool är dock kostnaden. De som precis har köpt sitt hus kan knappast gå till banken och be om ett påfyllningslån. Bankerna hänger sällan med här. Följande mening gäller dock också för en pool: Där det finns en vilja finns det ett sätt.

Pool i din egen trädgård – även självbyggnad kostar pengar

Pool i din egen trädgård, bassäng-betong-mark-inbäddad

Idén med att använda en hacka och spade själv sparar pengar för grävningsarbetet och för att släppa in vatten i gropen, men det är ingen mening. Antingen måste poolen muras, gropen måste täckas med plastfolie eller så köper husägaren en färdig pool. Det blir i alla fall kostnader. Sedan några år tillbaka har det finansiella landskapet i Tyskland något nytt för dem som drar sig för att gå till banken: Internetportaler där privatpersoner kan låna ut pengar till andra privatpersoner. Lån från privata är inget nytt. Det har alltid funnits annonser som ”Sök 5000 euro från privata” i dagstidningarna. Privat online utlåning fungerar lite annorlunda, vilket har en lång tradition i denna form i de anglosaxiska länderna. Låntagaren lämnar in sin låneansökan anonymt, till exempel ”5 000 euro efterfrågat för poolbyggande” på en sådan plattform. Om beskrivningen av hans person och hans projekt är övertygande för finansmannen kan han få beloppet. Det är dock sant att det knappast finns en investerare som lånar ut beloppet till honom i en summa. Som regel måste han hantera flera givare, som alla ger ett mindre bidrag.

Finansiering av byggandet av poolen – ingenting fungerar utan kreditkontroll

simbassäng-konstruktion-finans-kredit-jämför

Fördelen för investerare är att låntagare också måste gå igenom en kreditkontroll på sådana portaler. Givarna ser sedan hur bra den sökande som ska finansieras är betygsatt. Det är känt att räntan påverkar risken. Tack vare de många mindre innehaven kan investerare sätta ihop en låneportfölj med olika lånevillkor och riskvikt, som på denna webbplats blir tydlig. Men det är inte bara personer som har dåliga kort på banken som ber om kredit här. Fler och fler låntagare, men också investerare, vill vända ryggen till ”banker” -systemet där det är möjligt. Finansinstitutens förlust av anseende sedan finanskrisen och den fortfarande rådande marknadsstyrkan spelar sin roll. Kreditplattformar som ett alternativ till kreditinstitut liknar att “bygga din egen pool”.

Simbassäng självbyggande ekonomi-brickor-kanten av poolen

Men precis som en professionell ska se till att en egenbyggd pool inte har ett designfel och att allt faktiskt är tätt, övervakas även privat-till-privata lån från utbetalning till återvändande av experter. Vissa banker följer låneprocessen från början till slut på ett förtroendefullt sätt. Detta säkerställer att givarna får tillbaka sitt investerade kapital. För låntagare gäller samma principer för utlåning som på en bank, bara utanför systemet.

pool-gör-det-själv-trädgård-trappsteg-inmurade-in