Pool i trädgården från havscontainer – fördelar och nackdelar

Pool i trädgården -havscontainer-pool-fest-system-modern

Vem drömmer inte om semester och plaskande kul, men också, om möjligt, varje dag efter en hård arbetsdag? Många säger att det är möjligt att ta in semesterstämningen i din egen trädgård med frodiga dekorationer, exotiska växter och trädgårdsmöbler som inbjuder dig att koppla av. Men vad är en semester utan havet, en pool eller i princip utan vatten där du kan simma och plaska runt? Om du har tillräckligt med utrymme är det definitivt värt det Pool i trädgården att integrera och ha kul med det.

Pool i trädgården – behållarkonstruktionPool i trädgården -havscontainer-pool-moderna allmänna trägolvbrädor-solstolar

När du väljer en pool är det utrymme som är tillgängligt, var det ska placeras och platsen särskilt viktigt. En prefabricerad pool kan byggas upp med liten ansträngning, i motsats till denna som måste bäddas in i marken. Dessutom kan den första demonteras, tas isär och under den kalla årstiden, när det inte finns några förutsättningar för att simma ute, bara förvara den till nästa säsong. Så kallad containerkonstruktion har blivit mycket aktuell de senaste åren. Därigenom skapas nya, alternativa lokaler från havscontainrar där varor normalt skickas internationellt.

Pool i trädgården gjord av havscontainrar – ett mobilt system

Pool i trädgården -havscontainer-pool-stort-system-allmän-översikt

En riktig pool med allt tillbehör kan faktiskt utformas i en havsbehållare. Omslagsbilden visar en imponerande anläggning där modemärket Hilfiger Denim presenterade sin kollektion 2011 som en del av modemässan “Bröd och smör”. Poolen var delvis inglasad så att förbipasserande kunde få en bra överblick över händelsen. Märkets badkläder presenterades också där.

Havsbehållare som en pool i trädgården              

Pool i trädgården -havscontainer-pool-system-översikt-modern-montering

När evenemanget avslutades demonterades hela anläggningen och utrustningen. Men tanken på att bygga från havscontainrar beror på deras fascinerande flexibilitet. En helt normal skeppscontainer av stål fungerar som grund för en pool i trädgården. Det är förseglat och täckt med en speciell film. Filtersystemet, pumpen och strömanslutningarna är placerade åt sidan. En bekväm in- och utgång bör också övervägas och längden på trappan eller en stege bör installeras i enlighet därmed.

Pool i trädgården med pool däck

Pool i trädgården -havscontainer-pool-trägolv-terrass-modern

Alternativt, om det finns tillräckligt med utrymme, kan ett pooldäck byggas runt poolen som en sekundär konstruktion. Det finns solstolar för solbad och området används för gemytliga poolpartier när tillfälle uppstår. I den bakre delen av systemet, vanligtvis under däck bredvid trappan, finns den tekniska utrustningen – cirkulationspump, filtersystem, uppvärmning. Om så önskas kan sammanhängande undervattensbelysning installeras så att poolen också kan användas över natten.

Pool i trädgården – simning i en havscontainer

pool-trädgård-hav-behållare-pool-hus-tillbaka trädgård-mobil

Så att det finns tillräckligt med utrymme för simning, 40 fot – cirka 12,19 m stora havscontainrar brukar vara bäst. De exakta måtten är 2,44 W x 12,12 L x 1,20 H. Det är också möjligt att glasera ena sidoytan och ena ändytan. Vattendjupet är i genomsnitt 1 meter. När den är tom är sjöbehållarens vikt 5,5 ton och när den är fylld är den cirka 32,5 ton.

Pool i trädgården från en havscontainer – fördelar

pool-trädgård-hav-behållare-pool-mobil-flyttbar-tillbaka trädgård-sommar

En av fördelarna med en pool gjord av en havscontainer är först och främst rörlighet. Beroende på konstruktion kan den demonteras och färdigställas på mycket kort tid. Behållarpooler kan till och med hyras och användas tillfälligt vid evenemang eller ovanliga idéer. När uppmärksamhet krävs, kommer denna pool till sin rätt eftersom den lockar uppmärksamhet. En annan fördel är bristen på byggnadsarbete som följer med den konventionella poolen. Av detta skäl annulleras bygglovet.

Pool i trädgården från en havscontainer – nackdelar

pool-trädgård-hav-behållare-pool-husbil-trädgård

När det gäller nackdelar som följer med simbassänger gjorda av havscontainrar som en kortsiktig lösning som är tidsbegränsad, bör ingen nämnas. En poolkontroller kan hyras för sommaren och paddla kul kan erbjudas med kort varsel. Som en permanent lösning skulle köp och byggande av en konventionell pool däremot vara den mer förnuftiga lösningen.

Simbassäng i en havscontainer – en bra uppdykande idé

pool-trädgård-hav-behållare-pool-mobil-transportabel-tillbaka trädgård

Då och då skrotas några behållare, men de skrotas. Att hitta nya användningsområden för begagnade havscontainrar är en bra idé att cykla upp. Men vad gör du med det? Fraktbehållarna är gjorda av Cortenstål, vars struktur är mer hållbar och robust än de andra överjordiska poolerna.

Poolbehållare – tillgänglig som färdig produkt 

pool-trädgård-hav-behållare-pool-mobil-trä-planka-system-rektangulär

All teknisk utrustning finns under pooldäcket: cirkulationspump, filtersystem, uppvärmning 

pool-trädgård-hav-behållare-pool-system-montering-system-mobil

En pool från havscontainrar kan i princip byggas av en erfaren hantverkare själv. För att systemet ska fungera utan problem bör du dock rådfråga en specialist om vilken poolteknik som krävs. I det schematiska diagrammet nedan illustreras hur den faktiska konverteringen måste utföras.

Poolbehållarsystem – schematisk framställning

pool-trädgård-hav-behållare-pool-system-schema-representation-system

Redo för en poolfest – med en pool i trädgården gjord av havsbehållare

pool-trädgård-hav-container-pool-pool fest-evenemang-anläggning

Vid evenemang på sommaren, för att få kortsiktig uppmärksamhet eller helt enkelt för att erbjuda kul, verkar en poolbehållare vara en fantastisk lösning som kan sättas upp och sedan demonteras på mycket kort tid. Detta system imponerar med sin flexibilitet och rörlighet och det är där dess styrka ligger.

Havsbehållare i trädgården – ett alternativ till konventionell konstruktion

havs-behållare-trädgård-hus-gäst-hus-rum-sommar-trädgård-modernt

Konstruktionen av de prefabricerade husen bygger på principen om containerbyggande. Färdiga moduler är anslutna till varandra och huset består alltså av flera strukturer. Men om du letar efter ett kreativt och tillgängligt sätt att återvinna begagnade havscontainrar, finns det också möjlighet att helt enkelt placera den stora lådan som en trädgård eller ett pensionat på fastigheten. Endast för information är en begagnad behållare tillgänglig för cirka 850 euro.