25 kaunista Rangoli -mallia Diwalille (Deepavali) 2021 !!

Nosta kätesi, jos olet odottanut Diwalia yhtä paljon kuin me! Kun juhlapäivä on aivan nurkan takana, on aika alkaa valmistautua siihen, Diyas, keksejä ja tietysti Rangolis! Monissa kotitalouksissa on rituaali koristella kodin sisäänkäyntiä Diwalin Rangolimallien matoilla!

Rangoli Deepavali

Tämä värikäs perinne aloitettiin alun perin kunnioittamaan hyvän voittoa pahaa vastaan. Se liittyy myös jumalatar Lakshmiin, joka voi siunata sinua runsaasti vaurautta. Intian uskomusten mukaan hyvin sisustettu sisustus, jossa on kirkas Rangolis, on kutsuva onnen ja vaurauden tekijä. Joten, tämä Diwali, vapauta luovuutesi ottamalla inspiraatiota näistä taiteellisista Rangoli -kuvioista!

Rangolin merkitys Diwalille:

Hindu -dharman mukaan pidetään suotuisana laittaa Rangoli tärkeisiin päiviin vuodesta. Nämä mallit symboloivat toivoa ja onnea erityisesti Diwalissa, joka merkitsee Herra Raman kotiinpaluuta voitetun taistelun jälkeen Ravanaa vastaan! Intian eri osissa nämä taidemuodot tunnetaan eri nimillä, kuten “Kolam”, “Muggulu”, “Kolangal”, “Alpana” jne. juhlatunnelmia.

Viimeisimmät Diwali Rangoli -mallit 2021 kuvineen:

Tee tänä vuonna vaikuttava lausunto naapurustossasi kokeilemalla yhtä näistä houkuttelevista Deepavali -malleista (Muggulu):

1. Yksinkertainen Diya Rangolin muotoilu – Happy Diwali:

Yksinkertainen Diya Rangolin muotoilu - Onnellinen Diwali

Tämä on hyvin yksinkertainen rangoli, joka voidaan piirtää Diwalin yhteydessä, koska sen tärkein nähtävyys on Diya. Aloita Diyasta ja piirrä sitten kukat ja lehdet ulos. Täytä värit vastakkaisella tavalla. Tässä suunnittelussa vaaleanpunainen, vihreä ja keltainen väri erottuvat ja antavat sille esteettisen ilmeen. Kun olet täyttänyt keskelle vaaleanpunaisen, kirjoita ”Happy Diwali” keltaisella kontrastilla.

Tämä rangoli -muotoilu on ollut viime aikoina trendikästä, ja siihen liittyy hyvin vähän käsien kääntötaitoja, koska se ei sisällä piirtämistä vapaalla kädellä. Se perustuu siihen, että ensin asetetaan suuret pisteet vaadittuun malliin ja sitten siirretään liitujauhetta tiettyyn suuntaan sormenpäilläsi suunnittelun tekemiseksi. Aloita Diyasta ja piirrä pisteet värillä kukkien lukumäärän ja järjestelyn mukaan. Siirrä väriä ulospäin sormenpäilläsi kukkia varten. Lehtien kuvio voidaan tehdä tikulla. Tuleva Diwali houkuttelee kävijöitä tällä yksinkertaisella mutta värikkäällä rangolilla.

2. Kaunis Rangoli -muotoilu Diyan kanssa:

Kaunis Rangoli -muotoilu Diyan kanssa

Se on vaivaton mutta tyylikäs rangoli -muotoilu aloittelijoille. Siinä on yksinkertainen kukka, joka on piirretty keskelle kaarevilla terälehdillä ja siitä säteilevillä mangokuvioilla. Tämän suunnittelun kohokohta on silmiinpistävä kontrasti käytettyjen värien välillä. Ulompilehtien varjostus ja ruutukuvio kukissa lisäävät eleganssia rangolin muotoiluun. Se sopii mihin tahansa festivaaliin ja räätälöidään sen mukaan. Koristele se esimerkiksi diyalla Diwalin aikana ja Sankranthin kukka -terälehdillä. Tämä muotoilu näyttää monimutkaiselta, mutta voit olla varma, että kun saat sen kiinni, rakastat kohteliaisuuksiasi.

3. Värikäs Rangoli -muotoilu aloittelijoille:

Värikäs Rangoli -muotoilu aloittelijoille

Tässä rangolimallissa on kaksi toisiinsa kytkeytyvää kukkakuviota, joissa on mangokuvioita ja pisteitä ja viivoja niiden välissä. Piirrä ensin mangokuvioiden ääriviivat ja kukkakuvio. Väritä ne sisältä ulos. Tämän rangolin kukka -terälehtien varjostamiseen käytetyt värit ovat kohokohta. Tummenna sitten mangon keskusta mustilla viivoilla ja aseta sen ympärille vaaleanpunaiset pisteet. Viimeistele kuvio varjostamalla liitujauheella tarpeen mukaan. Se voidaan piirtää milloin tahansa tai jopa satunnaisesti kotiovellesi

4. Houkutteleva kukka Rangoli -muotoilu:

Houkutteleva kukka -Rangoli -muotoilu

Tämä on värikäs ja eloisa rangoli -muotoilu, jossa on näkyvästi kukkia. Aloita yksinkertaisella kukalla keskellä ja piirrä sitten luonnoksia kukista viidelle puolelle oikean symmetrian varmistamiseksi. Täytä sitten kukkien väliset aukot ruudullisella kuviolla. Aloita värien täyttäminen sisäpuolelta. Tämä muotoilu on poikkeuksellisen silmiinpistävä, koska kukissa käytetään useita kontrastivärejä ja niiden välissä olevia katseenvangitsijoita. Se sopii mihin tahansa lupaavaan tilaisuuteen, kuten perhejuhliin tai häihin. Seuraavan kerran, kun perheesi kokoontuu kotiisi, tee vaikutus kaikkiin tekemällä tämä rangoli kotiovellesi.

5. Neljän neliön Diya Rangoli:

Four Square Diya Rangoli

Tämä on klassinen taideteos, joka on nöyrä mutta kaunis ja jossa ruudullinen neljän neliön pohjaan on piirretty kaunis kirkkaanvärinen kukkakuvio. Värien vaihtoehtoinen järjestely edustaa elämän yin ja yang. Symmetrialla on tärkeä rooli tässä tyylikkäässä suunnittelussa. Taustan sävyjä verrataan hyvin oranssin ja punaisen värin käyttöön Diya- ja kukkakuvioissa.

6. Kahdeksan Mango Kolam:

Kahdeksan Mango Kolam

Tämä on vapaakätinen Rangoli -muotoilu, joka käyttää perinteisiä mangokuvioita. Ensin piirretään ympyröitä keskelle, jota ympäröi kahdeksan mangokuviota. Nämä edustavat hindulaisen mytologian kahdeksaa Lakshmia tai AshtaLaksmia. Värien käyttö ja yksityiskohdat sisällä nostavat tämän yksinkertaisen kuvion aivan uudelle tasolle. Diyat sijoitetaan myös strategisesti kirkkaamman ilmeen saavuttamiseksi.

7. Mandala Rangoli:

Mandala Rangoli

Jos pidät Mandala-taiteesta, tämä muotoilu on pakko kokeilla! Yksinkertainen mutta upea muotoilu voidaan luoda käyttämällä liitujauhetta. Ensinnäkin episentrumi on suunniteltu käytetyiksi ympyröiksi, jotka on sijoitettu tasaisille etäisyyksille toisistaan. Jokainen niistä on täynnä erilaisia ​​geometrisia kuvioita, kuten kuvassa. Niiden ympärillä on iso kukka, jossa on 10 terälehteä. Valkoista väriä käyttäen jokaisen terälehden sisään piirretään verkkomainen kuvio. Lopuksi lamput asetetaan kulmiin visuaalisen vaikutelman aikaansaamiseksi.

8. Rainbow Rangolin mallit Diwalille:

Rainbow Rangoli -mallit Diwalille

Tämä mestariteos on täydellinen symmetrian ja värien avioliitto. Se on myös yksi trendikkäimmistä Diwali Rangoli -malleista, koska se on melko helppo tehdä. Ensin keskelle piirretään perusympyrä, josta piirretään sarja värikkäitä terälehtiä, lomitettuna toisiinsa. Tätä rakennetta tukee joukko ympyröitä eri väreissä. Käyttämällä valkoista liitujauhetta tyhjä tila täytetään, jotta pigmentoituneet jauheet ponnahtaa ulos.

9. Jumalallinen kukka Kolam:

Jumalallinen kukka Kolam

Rangolin päätarkoitus on kanavoida sisäistä energiaasi käyrien, viivojen ja kirkkaiden värien kautta. Tässä on yksi tällainen ainutlaatuinen muotoilu rukoushuoneeseesi. Se voidaan tehdä käyttämällä vapaakätistä piirustusta käyttäen symmetrisiä ympyröitä. Mandaratyylisessä taiteessa on hengellinen tunnelma, joka saavutetaan kunkin kierroksen sisäisillä kuvioilla. Kirkkaat kukat viimeistelevät tämän kuvion ja pitävät myös arvokkaita lamppuja.

10. Sankar Bharati Design Diwalille:

Sankar Bharati Design Diwalille

Jos olet koskaan käynyt Maharashtran osavaltiossa, olet ehkä kuullut Sanskar Bharati Rangolin taiteesta. Tämä erityinen tekniikka on tehty käyttämällä sormia, tyypillisesti kolme tai viisi kättäsi, luomaan hienoja, taiteellisia kuvioita. Perusluonnos tehdään ensin maahan, johon väripulverit ripotellaan tasaisesti. 3D -tehosteita luodaan kuvan mukaisesti sormilla tai jopa pend -työkaluilla. Lopuksi valkoista jauhetta käytetään keskielementin keskittämiseen.

11. Abstrakti kauneus:

Deepavali Rangoli -mallit

Kukat ovat aina trendissä ja tämä on ikivihreä klassikko! Lootuskukka saa värikkään käänteen laajentamalla terälehtien määrää ulospäin ja täyttämällä ne. Se on eklektinen sekoitus vaaleita ja tummia sävyjä, jotka edustavat ihmiselämän huippuja ja alamäkiä. Voit pitää lampun keskellä tai kulmissa.

12. Kulma -Rangolin muotoilu:

Corner Rangoli -suunnittelu

Jos sinulla on pyöreä muotoinen sali tai huone ja haluat korostaa tiettyä aluetta, tämä puoliympyrä Rangoli on loistava idea. Se on yhdistelmä perinteistä Kolam -liitujauhetta sekä modernistisia kukkakuvioita. Kuvion sisällä oleville lampuille on varattu paikkamerkit. Voit käyttää erilaisia ​​kukkia saadaksesi sen näyttämään kirkkaammalta ja kauniimmalta tai halutessasi pitää sen yksinkertaisena marigoldilla ja krysanteemilla.

13. Kundan Readymade Rangoli:

Kundan Readymade Rangoli

Jos haluat joitain sivumalleja Rangoli -keskikappaleellesi, tutustu näihin Kundan -pohjaisiin, valmiisiin Rangoli -kappaleisiin. Niitä on saatavana monista verkkokaupoista, joista voit valita kuvion ja ostaa ne sarjana. Luovuudestasi riippuen nämä kappaleet voidaan järjestää luomaan ainutlaatuisia malleja. Ne voidaan myöhemmin tallentaa myöhempää käyttöä varten.

14. Dhana Lakshmi Rangoli:

Dhana Lakshmi Rangoli Diwalille

Tämä Diwali, tervetuloa rikkauden jumalatar tähän perinteiseen malliin. Kuva kahdesta valkoisesta norsusta, jotka suihkuttavat tonnia rikkautta Kalasalle, symboloi Dhana Lakshmin tuloa kotiisi. Koko luonnos on tehty Lotus -suunnittelusta, joka on Devin asuinpaikka. Sanat “Shubh” ja “Laabh”, jotka tarkoittavat “suotuisuutta” ja “etuja”, on syövytetty kummallekin puolelle tilaisuuden mukaan.

15. Pyöreä Rangoli -kuvio:

Pyöreät Rangoli -kuviot Diwalille

Piristä sisäänkäyntiäsi tällä upealla Diya- ja Floral -pyöreällä Rangolilla. Tämän tekeminen on äärimmäisen yksinkertaista käyttämällä vain värikkäitä liitu mattoja. Käytä maanläheisiä kastanjanruskeita sävyjä pyöreän muodon luomiseen kuvan osoittamalla tavalla. Luo nyt valkoisia liidijauheita käyttämällä kauniita kuvioita ja määritä ympyröiden rajat. Voit sijoittaa suuren Diyan keskelle ja pieniä kehälle.

16. Helppo koristeellinen Rangoli:

Helppo koristeellinen Rangoli

Jos olet aloittelija Rangolisissa, tämä aloittelijatasoinen malli voi auttaa sinua. Piirrä liitukappaleella riikinkukon runko. Täytä se vain värillisellä jauheella tasaisesti suunnittelun eri lohkoissa. Täytä nyt ketsuppullo valkoisella liitujauheella ja purista kevyesti, jotta saat pisteitä reunalle. Paina keskeltä sormellasi tasaisuutta. Voit kehittää malleja edelleen lisäämällä useita elementtejä.

17. Nykyaikainen Diwali Rangoli:

Nykyaikainen Diwali Rangoli

Tutustu tähän muotoiluun, joka on moderni otos perinteisestä Rangolista. Värien ja tekstuurien valinta antaa surrealistisen vaikutuksen katsojan silmiin. Rangolin perusrakenne pysyy samana. Ulkoinen täyte tuo kuitenkin kauneutta. Varjostettuja värijauheita lisätään paksuina kerroksina, joihin sormilla luodaan aaltokuvioita. Voit jopa kokeilla erilaisia ​​työkaluja, kuten jäätelötikkuja, lusikoita jne., Improvisoidaksesi malleja.

18. Diwali Mor Rangoli:

Diwali Mor Rangoli

Tässä on pieni käänne tavallisessa Peacock -suunnittelussa! Innovatiivisessa suunnittelussa käytetään teemaa “Mor” värien ja kuvioiden muodossa. Suuri kukkakuvio on luotu, ja sen sisällä on yksityiskohtia, jotka muistuttavat riikinkukon sulkan “silmiä”. Diya -kuvio on piirretty keskelle ja kaikki reunat on korostettu valkoisella. Lopuksi monimutkaisesti tehty ympyrä täydentää tämän luvun.

19. Diwali Diya Rangoli ”Happy Diwali”:

Diwali Diya Rangoli

Katsokaa tätä yksinkertaista, mutta silmiinpistävän kaunista Rangoli -kuviota. Värikäs vaikutus herättää välittömästi katsojien huomion. Se pysyy uskollisena Diwalin hengelle, ja pääaiheena on Diya. Festivaalipäivän innostusta lisätään viesti “Happy Diwali”. Kauniiden savilamppujen sijoittaminen lisää viehätystä!

20. Tyylikäs vapaakätinen Rangoli -muotoilu:

Tyylikäs Freehand Rangoli -muotoilu

Tässä on toinen upea muotoilu, jonka voit luoda kotona ilman paljon. Ota ensin liitu ja piirrä peruslinjaukset. Luo mangokuvio ja piirrä kaksi kukkakuviota päälle ja alas. Täytä nyt kirkkaat ja rohkeat värit. Voit jopa saada sen näyttämään vieläkin kauniimmalta lisäämällä kukkia kummallekin puolelle.

21. Diwali -teemalla Rangoli -muotoilu:

Diwali -teemalla Rangolin muotoilu

Sisusta kotisi tällä ainutlaatuisella Diwali -kolam -suunnittelulla ja saavuta paljon kiitosta ystäviltäsi ja perheeltäsi. Sydämen muotoiset Diyat ja “Happy Diwali” -toive ovat täydellisiä luomaan festivaalin tunnelman. Koska se on melko suuri kuvio, voit tehdä sen toimistotapahtumiesi vuoksi, jotta ne vaikuttavat väkijoukkoon. Voit myös käyttää tätä konseptia ja luoda yksinkertaisempia kuvioita, jotka miellyttävät silmää!

22. Värikäs kukka Rangoli Design:

Värikäs kukka -Rangoli -muotoilu

Tämä ihana Diwali -kukka Rangoli -muotoilu, joka on tehty olohuoneesi lattialle, voi varmasti tehdä festivaalistasi virkistävämmän ja nautinnollisemman. Suunnittelu koostuu kukista, terälehdistä ja lehdistä. Voit kuitenkin valita omat värit ja antaa sille uudemman ilmeen. On melko helppoa piirtää ääriviivat liitukappaleella ja koristaa se sitten eri sävyillä. Käytä kultaista hohtaa lisätäksesi kiiltävän ilmeen.

23. Pookalam Rangoli Diwalille:

Pookalam Rangoli Diwalille

Tässä on nyt uusi Rangoli -muotoilu Deepawali -festivaalille, joka on valmistettu kokonaan kukka -terälehdistä. Kerala -tyylinen Pookalam -konsepti on laajennettu koskemaan myös Diwalia. Kukat on valittu erittäin huolellisesti vastaamaan juhlan henkeä, kun taas muotoilu on luotu niin siististi, että se tekee juhlasta iloisemman. Diyasin lisääminen keskelle ja suunnittelun tärkeitä kohtia voi kirkastaa sitä edelleen.

24. Om Diwali Rangolin suunnittelu:

Om Diwali Rangolin muotoilu

Tämä kirkas ja värikäs rangoli on juuri oikea hengelliselle festivaalille, jonka keskellä on sanskritin “Om”. “Om” on hindulaisuuden uskollinen symboli, joka symboloi jumalallisen voiman yleisnimeä. Käyttämällä tätä keskeisenä ideana voit kehittää sitä edelleen luomalla pyöreän mandalan muotoisen muotoilun sen ympärille. Täytä se erilaisilla kuvioilla, jotka sopivat festivaalin henkeen.

25. Ganesha Rangolin muotoilu:

Ganesha Rangolin suunnittelu

Voitko kuvitella mitään erityistä tilaisuutta ilman Lord Ganeshaa? Ei tietenkään! Elefantti Jumala on esteiden poistaja ja myös uusien alkujen Herra. Joten tänä vuonna, jos haluat aloittaa uuden matkan elämässäsi, miellytä häntä tällä upealla kuviolla. Käytä kasvoja oikealla puolella ja luo puoliympyrän muotoilu symboloimaan hänen siunauksiaan.

Muita vinkkejä ja temppuja Diwali Rangoli -malleihin:

Jos olet skeptinen siitä, miten jatkaa juhlallista Kolamia, seuraa yksinkertaisesti näitä helppoja hakkereita:

  • Analysoi ensin alue, jolla aiot tehdä Rangolin. Koosta riippuen sinun on valittava oikea malli.
  • Valitse ulkokäyttöön suuri kuvio, mieluiten myös pyöreät muodot laajemman ja paremman peiton saamiseksi.
  • Jos et ole liidijauheen asiantuntija, luo ääriviivat liitukappaleella tai kaavaimella. Täytä se väreillä ja korosta reunat vain valkoisella jauheella.
  • Voit jopa käyttää älykkäitä työkaluja, kuten kartioita, muotteja, CD -levyjä, rannekoruja tai muita DIY -tavaroita teräviin kuvioihin. Ne toimivat kuitenkin vain pienemmissä malleissa.
  • Kukan terälehdet korvaavat keinotekoiset, haitalliset värit. Joten jos olet ympäristötietoinen henkilö, noudata tätä vinkkiä.
  • Ja muista aina aloittaa kuvio nurinpäin, ei päinvastoin, koska se voi välttää askeleesi suunnittelussa.
  • Luo reunusmalleja, kuten köynnöksiä, kukkia tai yksinkertaisia ​​viivoja rajojen merkitsemiseksi.

Eikö nämä Rangoli -mallit Diwalille näytä upeilta? Tänä vuonna älä tyydy tavalliseen! Tee festivaalistasi vieläkin erityisempi luomalla uudelleen nämä kiehtovat kuviot kotonasi. Pelaa värisävyillä ja kokeile erilaisia ​​varjostustekniikoita luodaksesi vaikuttavia vaikutuksia. Jos keksit jotain mielenkiintoisempaa, kerro siitä meille! Kuka tietää, työsi saatetaan esitellä ensi vuonna?

Diwali Rangoli

“>