Kuinka lievittää kipua kutiavissa rintojen nänneissä raskauden aikana

Raskaus avaa monia ongelmia ja vaikutuksia kehoosi. Yhtäkkiä rintasi ovat yleensä suuria. Saatat huomata, että niistä tulee raskaita ja nännit kipeät. Myös nänneissä alkaa olla karvoja. Joskus sinulla on myös taipumus saada kutiava rinta. Muista kuitenkin, että kaikki nämä ovat aivan liian normaaleja, ja keho valmistautuu vain rintojen aloittamiseen imetykseen. Mutta sinun on huolehdittava, kun kaikki nämä tulevat suorastaan ​​epämukaviksi ja vakaviksi.

Mikä aiheuttaa kutiavaa rintaa raskauden aikana?

Kun olet raskaana, alat huomata erilaisia ​​muutoksia kehossasi. Kaikista kutiavat rinnat voivat olla ensimmäinen raskausoireesi. Kipeät nännit, raskaus ja kutina rintoissasi yleistyvät, ja ne ovat seurausta kehon hormonaalisista muutoksista. Osittain nämä johtuvat myös lisääntyneestä veren virtauksesta alueelle. Tästä johtuen nännisi ovat kipeät ja herkistyvät yhä enemmän hormoneille. Siten sinulla on taipumus tuntea pistelyä, kun kosket niihin.

Useimmiten kutiava tunne ilmenee sinulle, kun olet julkisesti, mikä lisää tarvetta raapia niitä ja tekee sinusta erittäin epämukavaksi julkisesti. Mutta muista, että rintasi kasvavat ja venyvät, joten kaikki on valmis imettämään vauvaasi. Joten hyväksy tämä hyvin normaalina ilmiönä, eikä sinun tarvitse stressata tai jännittää.

Kutiavan rinnan vaikutukset raskauden aikana:

Mutta raskauden lopussa kutina voi muuttua vakavaksi ja myös rintasi suureksi. Mahdollinen sivuvaikutus on, että iho venyy, kutina voi levitä myös muihin kehon osiin. Vatsa ja rinnat ovat tyypillisesti alttiita kutinaan, koska iho venyy laajentamaan vauvaa. Kuiva iho ja hormonaaliset muutokset pahentavat joskus ongelmaa. Ekseema ja muut iho -olosuhteet taipuvat myös vakaviksi tällä kertaa.

Vaikka ymmärrämme pistelyn, joka sinun täytyy sietää, tässä on muutamia tapoja ratkaista ongelma pikkuhiljaa.

Kotitekoiset luonnolliset hoidot kutiavalle rintaan raskauden aikana:

Yritä parhaasi pitää kätesi loitolla. Se voi todellakin olla haaste, mutta raapiminen edelleen ärsyttää ihoa ja johtaa siten muihin ihotulehduksiin. Jos kutina johtuu kuivasta ja venytetystä ihosta, tässä on muutamia tapoja lievittää kutiavaa nännikipua.

A.Jääpakkaus:

Muista kokeilla jääpakkausta asettamalla pyyhe, jossa on kaksi tai kolme jääpalaa. Voit myös käyttää viileää pyyhettä ja paina aluetta kevyesti noin 7-8 minuuttia tai kunnes kutina alkaa haalistua. Voit kokeilla tätä aina, kun alat tuntea olosi epämukavaksi kutinaa. Jääpakkaus tai märkäpyyhe -analogia lievittää pistelyä tunnottamatta aluetta. Tämä voi olla suuri väliaikainen helpotus, jos etsit nopeaa hoitoa.

Käytä voidetta:

Harkitse kosteusvoiteen käyttöä kutiavalle rinnallesi. Päivän kylvyn jälkeen hiero pieni määrä tuoksutonta voidetta rintaan ja hiero hyvin. Säilytä kosteusemulsio jääkaapissa, jotta saat viileän tunteen levittäessäsi sitä. Viileys antaa helpotusta. Käytä mieluiten voidetta, joka sisältää E -vitamiinia, kaakaovoita ja lanoliinia. Tuoksuvaa ja alkoholitonta voidetta tulee käyttää vain; muuten iho voi kuivua.

Mukavat vaatteet:

Valitse löysät ja mukavat vaatteet. Puuvilla on edullinen valinta, ja se voi helpottaa ja rentouttaa. Käytä löysää tai erityisesti raskaana olevaa rintaliiviä.

Lämmin suihku:

Lämmin suihku ja kylpy ovat toinen tapa pitää kutina poissa. Käytä vain haaleaa lämmintä vettä. Kuuma vesi voi kuivata ihoa. Mieto ja tuoksuton saippua voisi olla paras valinta ja kuivaa rinnat hyvin.

Milloin sinun pitäisi nähdä lääkäri?

Vaikka kutiavat rinnat voivat olla normaaleja, tässä on otettava se vakavasti ja saatettava lääkärisi tietoon.

  • Kun tunnet kutinaa, mutta sinulla ei ole ihottumaa, tiedä, että sinun on kiirehdittävä lääkäriin.
  • Jos sinusta tuntuu, että ihosi kunto huononee ja mikään ei helpota, on parasta neuvotella lääkärisi kanssa jatkohoitoa varten.
  • Kun huomaat, että sinulle on kehittynyt uusi ihottuma raskauden aikana, ota yhteys lääkäriisi.

Lääkärillä on viimeinen sana hoidossa, jota sinun on otettava. Hän kertoo sinulle, kuinka vakava se on ja miksi sinun pitäisi puhua ihotautilääkärin kanssa.

Tiedämme, että olet käynyt läpi monia epämiellyttäviä vaiheita, jotka tulevat käymään edelleen. Mutta älä stressaa itsestäsi tästä. Luo ympärillesi positiivinen tunnelma. Olet synnyttämässä vauvan muutaman kuukauden kuluttua. Rehellisesti, tuskasi vähenee, kun alat katsoa eteenpäin ja nauttia elämäsi kauniista vaiheesta.