Att köpa diamanter: vad ska man tänka på när man köper ädelstenar!

Diamanter är den absoluta klassikern bland ädelstenar och har stor popularitet i både lugna och oroliga tider. Ett smycke av hög kvalitet är för alltid och har inte bara sentimentalt värde, utan är också en bra investering som kan föras vidare över flera generationer. Och med tanke på förändringen i modeindustrin och trenden mot mindre överdådiga men tidlöst eleganta modeller, kommer priset på diamanter att fortsätta att stiga i framtiden. Men trots eller just på grund av det stora utbudet kan det vara svårt att hitta ett smycke som du gillar 100%. I det här fallet kan du köpa guld och diamanter och låta smycken designa av guldsmeden enligt dina egna idéer. Det finns några grundläggande regler som bör beaktas vid köp av diamanter.

Köpa diamanter: Hur man hittar en pålitlig återförsäljare

Att köpa diamanter tipsar om hur man väljer rätt

Om du Köp diamanter då bör du först hitta en pålitlig återförsäljare. Kända återförsäljare är certifierade, kan nås via e -post eller telefon och erbjuder chattstöd även efter köpet. Alla diamanter har ett certifikat. IGI-, HRD- och GIA -certifieringarna anses till exempel pålitliga. IGI står för International Gemmological Institute. Det är erkänt över hela världen och har många laboratorier. HRD är en förkortning av Hoge Raad voor Diamant, ett annat institut i Belgien som specialiserat sig på värdering av ädelstenar. GIA härrör från Gemological Institute of America, en gemologisk expertorganisation i USA.

Köp diamanter online

Att köpa diamanter online vad man ska leta efter tips

Tidigare fanns ädelstenarna av hög kvalitet bara tillgängliga i smycken, idag har de flesta återförsäljare också onlinebutik, där hela produktsortimentet kan hittas. Som regel är diamantförsäljningen bra genomförd, men kunderna bör fortfarande tänka på några saker när de beställer. Du bör definitivt klargöra dessa frågor med återförsäljaren:

Designa smycken med ädelstenar själv och låt dem göra det av en juvelerare

1. Tillgänglighet av de erbjudna diamanterna, minsta orderkvantitet och leveranstider. De ansedda leverantörerna gör oftast poäng med korta leveranstider eftersom de har diamanterna i lager.

2. Kvalitetskontroll och certifikat som bevisar diamantens värde.

3. Transportkostnader, tullklarering, försäkring, återbetalningsgaranti. Några av återförsäljarna erbjuder också leverans av en säkerhetskurer.

4. Särskilda betalningsalternativ, såsom spärrtjänst för förskottsbetalning och olika betalningsmetoder online.

Detta är vad du bör vara uppmärksam på när du köper en diamant!

Att köpa diamanter för förlovningsringstips för köpare

Oavsett om diamanterna köps för smycken eller som investering: Det finns några kriterier som är avgörande för ädelstenarnas värde. I första hand finns de fyra C-s, det vill säga Clarity, Carat, Cut och Color. Varje ädelsten är klassad enligt de fyra C-s.

  • Under Karat vikt av en diamant förstås av dess faktiska vikt, inte dess storlek. Det kan hända att två diamanter med samma karatvikt har olika storlek. Kriteriet är inte avgörande för det slutliga priset och en högre karatvikt är ingen garanti för hög kvalitet. En karat väger 0,20 gram.

Köp diamanter online som återförsäljare känner igen

  • Snittet: Alla grova diamanter skärs för hand. Om ädelstenen kan utveckla sin fulla effekt beror framför allt på snittet. Det beror på en exakt symmetri mellan de många diamantfasetterna och på en mästerlig polering. Beroende på hur facetterna är ordnade skiljer man mellan flera snitt.
  • Renheten bestäms enligt en strikt renhetsstandard. Ju renare en diamant, desto bättre ljusreflektion och följaktligen desto mer gnistrar ädelstenen.

När du köper diamanter bör du vara uppmärksam på detta

  • Färgen är avgörande för diamantens sällsynthet. De flesta ädelstenar är något färgade, diamanter med ingen eller mycket liten färg är mycket sällsynta och därför mer värdefulla. Experterna orienterar sig efter en färgskala, där diamanterna är indelade i tre grupper. Den första gruppen består av ädelstenar, som är nästan helt färglösa, den andra innehåller diamanter med en ljusgul nyans och den tredje består av ädelstenar med en synlig gul underton.