Trädgårdens fontäner av sten – 30 idéer för dekorativa prydnadsfontäner

Trädgårdsfontän i sten i klassisk stil med blomsterbädd

Om du vill integrera ett visuellt tilltalande element i din trädgård, överväg att bygga en stenfontän. de Trädgårdsfontän av sten kan förbättra utseendet på din trädgård och ha en avslappnande effekt. Många tycker att ljudet av vatten som stänker på stenar är lugnande. Det passar också bra med andra naturljud som fågelsång. Kolla in dessa underbara stenprydnadsstenar och få inspiration till ditt eget projekt.

Trädgårdsfontän av sten för olika trädgårdsstilar

trädgård fontän av stentrappor vatten funktion blommor graeser

Du kan enkelt bygga en sten trädgård fontän själv – den består bara av ett rör av bambu eller metall, en stenbassäng och en pump för en sluten krets. Trädgårdens fontäner finns i alla former och storlekar. De har också olika stilar och mönster. Till exempel kommer en bambu-fontän att passa perfekt med en trädgård i japansk stil. Installera den över en robust grusgrund. Detta förhindrar att den tunga brunnen välter om regnet blötlägger marken under den. Denna grund säkerställer att din trädgårdsfontän kommer att hålla i ditt landskap i många år.

Trädgårdens fontäner av sten – behåll det naturliga utseendet

trädgård fontän gjord av sten obearbetade svarta sten flis dekoration

Med tiden kan smuts, mossa eller alger byggas upp, vilket kan understryka dess naturliga utseende. Om stenbassängen är helt grön av mossa, kommer den att smälta in ännu mer med landskapet. Detta betyder inte att det inte finns något behov av att rengöra och underhålla trädgårdens fontän. Rengör den minst var tredje månad för att den ska fungera korrekt. Särskilt fontänpumpen bör avkalkas regelbundet så att den inte går sönder.

Fontän på en vägg

trädgård fontän gjord av sten dekorativa vägg palmer planter idé

Du har valet mellan fristående modeller och de som står mot en vägg. Du kan använda den senare för att designa terrasser och andra sittgrupper. En vägg, en sekretessskärm eller en husvägg fungerar som bakgrund, men kan också användas för en vattenfallsvägg, som i detta exempel. Vattnet rinner ut från väggen vid en högre punkt och in i en behållare, dvs brunnen. Istället för vattenväggen kan en enkel fontän också byggas in.

Modern fontän med belysning

Trädgårdssten fontän vattenfall belysning häck buxbom

En fristående modell är särskilt iögonfallande eftersom den vanligtvis utgör kontaktpunkten för ett visst område i trädgården. En solid bas är särskilt viktig här. Beroende på dess storlek och vikt kan stenens trädgårdsfontän också stuvas undan på vintern. Vanligtvis påverkar dock inte kylan materialet. Endast vattnet ska åtminstone tas bort från pumpen så att det inte skadas.

Det lugnande ljudet av rinnande vatten

vattenfall sten trädgård fontän idéer växter öppen spis fåtöljer

Designa stenfontänen enligt dina idéer. Bygg den så hög och bred som du vill. Använd stora flodstenar, stenar eller grus och kombinera flera med varandra för att få fontänen att se ännu mer naturlig ut. Denna effekt förstärks till och med av några växter här och där. Växtarter som också väljs till stenhagar är särskilt lämpliga.

Kombinera upphöjd säng och fontän

Trädgårdsfontän gjord av stenidéer stort kärl upphöjd säng

På kvällstid skapar attraktiv belysning en trevlig atmosfär. Hur du använder dem är upp till dig igen.Jorden spelar också en roll. Du kan använda infällda lampor som är integrerade i marken för att markera stenens trädgårdsfontän. Lamporna som används kan också markera inte bara själva konstruktionen, utan också det stänkande vattnet, vilket är särskilt trevligt att titta på i en fontän.

Stenpelars fontän

fontän natursten idéer pelare naturligt utseende

Lek med fontänens strukturer. Om du är redo att investera lite mer kan du få vissa stenelement gjorda för dig. Men det finns också attraktiva färdiga produkter att hitta i järnaffären, som är billigare och kan också användas för en intressant design. Vad sägs om så långa modeller? Om dessa är ihåliga i mitten kan pumpen pumpa vattnet genom röret som skapas på detta sätt och små fontäner dyker upp på stenarna. Naturligtvis kan denna idé också genomföras med plattare och små stenar.

Naturstenbassäng

trädgård fontän natursten bassäng bambu mossa

Ett sådant handfat är mycket attraktivt och lämpligt inte bara som en fontän, utan också som ett handfat. Det enda som saknas är en kran eller helt enkelt en pump som låter vattnet rinna oavbrutet. En bra idé är att använda bambu käppar, men metall sådana är också lämpliga. Om du inte vill att vattnet ska krusa, utan bara använder stenfontänen som dekoration, kan du också placera sådana rör på fontänen. Det dämpar vattenfallet.

Fontänskål av sandsten

trädgård fontän sandsten skal grus vattenfall

Om du väljer en ljus natursten får du en särskilt elegant dekoration för trädgården. Mejslad i form av en skål, kan stenen användas perfekt för att designa en fontän. Sådana vattenfall är mycket populära för poolen för att skapa vackra blickfång. I kombination med gröna växter och färgglada blommor ser arrangemanget ännu vackrare ut. Sådana skålar erbjuds färdiga i en mängd olika varianter.

dekorativa element på ytan

fontänsten idéer kombination växter vatten

Kombinera stenträdgårdens fontän med ett kärl som du kan plantera. Placera till exempel piedestalen för fontänen i den och fyll området runt den med krukväxter och sedan med eventuella växter. Det hela ser väldigt vackert ut inte bara med en rund skål, utan också med någon annan form. Alla typer av krukväxter som du också skulle använda för uteplatsen eller balkongen är också lämpliga. Välj mellan ettåriga och fleråriga blommor och växter.

liten fontän för insida och utsida

Trädgårdsfontän gjord av stenidéer antik skål sandsten

fontän sten pool idéer japansk trädgård vatten funktion

trädgård fontänpump pelare sten vattenväxter damm

gården vatten funktion fontän hink onyx sten idéer

fontänpump natursten svart vitt grus

Trädgårdsfontän av sten, skiffer vattenfall

Sten trädgård fontän idéer kombination gas öppen spis vattenfall

trädgård fontän sten vattenfall grus terrass pump

fontänsten svarta idéer grus under jorden

japansk trädgård fontän sten skål bambu stolpe asiatisk

japanskt trädgårdsvatten har stenskål bambu grusidéer

trädgård fontän moss täckt bambu box häckar

Sten trädgård fontän idéer vattenfall design

trädgård fontän sten idéer svart vattenfall pump

trädgård fontän sten idéer hink grus mosaik

trädgård-fontän-sten-trä-gitter-rankor-klematis

trädgård-fontän-natursten-pump-färgade-belysning-växter

trädgård fontän natursten idéer belysning grus

trädgård fontän sten idéer bambu pump zen känsla