9 parasta Haryanan matkailukohdetta

Pienessä Haryanan osavaltiossa on tapahtunut paljon edistystä vuosien varrella, ja osavaltion matkailuosasto on kehittänyt monia luonnon, uskonnollisia ja historiallisia paikkoja matkailun edistämiseksi. Tämän seurauksena Haryana on nähnyt tulva turisteja, jotka tulevat ihmettelemään tämän viehättävän tilan monia loistoja. Olemme valinneet kauniita Haryanan matkailukohteita, joissa on kuvia.

Kuuluisia nähtävyyksiä Haryanassa:

Tässä näet joitain Haryanan parhaista matkailukohteista kuvilla.

1. Sohnan rikkilähteet ja matkailukompleksi:

Haryanan matkailukohteet

Tämä pieni Sohnan kaupunki sijaitsee Aravalliksen juurella Haryanan Gurgaonin alueella, ja se on suosittu matkailukohde, joka tunnetaan parhaiten kuumavesilähteistään. Lähteestä tihkuva rikkipitoinen vesi saavuttaa 46–51,7 ° C: n lämpötilan, ja sillä uskotaan olevan lääke- ja parantavia ominaisuuksia. Ympäröivässä kompleksissa on kylpylä, jossa on sauna ja höyrysauna, sekä uima -allas, josta turistit voivat nauttia. Se on yksi kuuluisista haryana -matkailukohteista.

2. Sheesh Mahal:

sheesh-mahal_haryana-turisti-paikkoja

Faujdar Khanin 1700 -luvun alussa rakentama Sheesh Mahal on yksi vanhimmista säilyneistä historiallisista rakennuksista Farrukhnagarissa, Haryanassa. Kaksikerroksinen rakenne punaisesta kivestä, se toimi palatsina Farrukhnagarin Nawabille. Sheesh Mahal eli Glass Palace saa nimensä palatsin sisätiloja koristaneesta koristeellisesta peiliteoksesta. Kun arkeologinen osasto on pudonnut raunioiksi, se pyrkii palauttamaan palatsin entisen kauneutensa näköiseksi.

3. Pinjoren puutarhat:

pinjore-garden_haryana-tourist-places

Pinjoren puutarhat Haryanan Panchkulan alueella todistavat menneen ajan Mughal -tyylisten puutarhojen kauneudesta. Tämä 1600-luvun puutarha on upotettu seitsemälle terassille, joista jokaisessa on erilaisia ​​arkkitehtonisia rakenteita palatseista puutarhoihin ulkoteatteriin. Kaikkiin monumentteihin ja puutarhoihin voi tutustua perintöjunalla, joka kulkee koko puutarhakompleksin pituudelta. Se on yksi parhaista turistikohteista haryanassa. Tämä on paras turisti paikka haryanassa.

4. Farrukh Nagarin linnoitus:

farrukh-nagar-fort_haryana-tourist-places

Farrukh Nagarin linnoitus Gurgaonissa on toinen suosittu matkailukohde, joka tunnetaan parhaiten porteistaan, jotka johtavat naapurikaupunkeihin, joiden mukaan sisäänkäynnit on nimetty. Dilli Darwaza tai Delhin portti, joka avautuu kohti Delhiä, pitää suurimman vetovoiman, jota seuraavat kaksi muuta selviytynyttä sisäänkäyntiä, Patli Darwaza ja Jhajjari Darwaza.

5. Vapaa -ajan laakso:

vapaa-laakso_harjaana-turisti-paikat

Vapaa-ajan laakso, joka sijaitsee suuressa Gurgaonin kaupungissa, on räätälöity vierailijoille ja matkailijoille. Leveä vihreä alue ulottuu 101171 neliökilometrin alueelle, ja se on täynnä puutarhan loistoa ja musiikkilähteitä, jotka tanssivat uusimman musiikin sävyjen mukaan puutarhavalojen illalla. Lenkkipolku, lasten leikkipaikat ja ravintolat täyttävät muun maiseman, mikä takaa miellyttävän ajan kaikille.

6. Hauska ‘n’ Food Village:

fun-n-food-village_haryana-tourist-places

Se tarjoaa täydellisen retken perheen ja ystävien kanssa, joka on täynnä joyridejä ja vesipelejä. Pelkästään vesipuistossa on pisin 400 metriä pitkä vesikanava, joka erottuu yhtenä tämän huvipuiston tärkeimmistä nähtävyyksistä. Osa puistosta on omistettu intialaisten käsityöläisten ja käsityöläisten perinteiselle taiteelle ja käsityölle, josta turistit voivat viedä kotiin matkamuistoja.

7. Unelmien valtakunta:

unelmien valtakunta_haryana-turisti-paikat

Hauskanpito ja viihde yhdistetään yhdeksi Kingdom of Dreamsissa, joka on Intian ensimmäinen live -teatteri- ja vapaa -ajankohde. Unelmien valtakunta, joka sijaitsee Gurgaonissa ja on levinnyt yli 6 hehtaarin alueelle, on suunniteltu näyttämään suurelta intialaiselta palatsilta. Live -esityksiä ja esityksiä järjestetään kahdessa teatterissa nimeltä Nautanki Mahal ja Shows haa Theatre, kun taas joitakin maan parhaista käsityötaidoista ja alueellisista herkuista on esillä käsityöliikkeissä ja teemaravintoloissa Culture Gully -kadulla.

8. Karna -järvi:

karna-lake_haryana-tourist-places

Karna -järvi on suosittu turistikohde Haryanan Karnalin alueella. Entisestä suomaasta valmistettu järvi on nyt kaunis smaragdivesi. Järven rauhaa rikkoo vain ankkojen ja hanhien roiskuminen veteen ja vedestä. Melonta värillisissä joutsenveneissä on lisätty nähtävyys.

9. Sultanpurin kansallispuisto:

sultanpur-national-park_haryana-tourist-places

Tämä lintujensuojelualue sijaitsee 15 km: n päässä Gurgaonista, ja sitä vierailevat eniten lintuharrastajat. Talviaika on paras aika, jolloin voi havaita suuren määrän muuttolintuja. Puisto on myös suosittu piknikpaikka.

Nämä olivat joitain parhaista tehtävistä Haryanassa. Paras aika vierailla Haryanassa on lokakuusta maaliskuuhun, se on viilein kausi, rauhallinen ja miellyttävä aika käydä Haryanassa, eikä kesäkausi ole suositeltava, koska se on liian kuuma.