25 erilaista puulajia, niiden nimet ja käyttötavat

Puut ovat tärkein elävä komponentti luonnossamme. Puut auttavat ylläpitämään tasapainoa ekosysteemissä. Ne saavat ympäristön näyttämään rehevältä ja vihreältä ja samalla tuovat ympäristöön riittävästi viileyttä. Valitettavasti niiden leikkausnopeus on melko hälyttävä ja surullinen. Joitakin jättiläisiä puita on kuitenkin vaikea unohtaa tai olla huomaamatta. Katso joitain Intian erityyppisiä puita.

Mikä on puu:

Kasvitieteiden mukaan monivuotinen kasvi, jonka varsi tai runko, joka tukee oksia ja lehtiä, kutsutaan puuksi. Määritelmä sisältää puumaisia ​​kasveja, joilla on toissijainen kasvu puutavaran muodossa, jossa kasveja kasvatetaan tietyn korkeuden yläpuolelle.

Kaikki rakastavat luontoa! Minkä tahansa puun pääominaisuus on se, kuinka erilaiset ne ovat toisistaan, ja puut tai kasvit, joilla on samanlaisia ​​piirteitä, luokitellaan perheiksi. Jotkut kasvit sulautuvat muihin kasveihin ongelmien ratkaisemiseksi. Puiden luokittelu voidaan tehdä minkä tahansa muuttujan perusteella.

  • Luokittele ne biologisen luokkansa perusteella: Angiosperm ja Gymnosperm.
  • Voit luokitella ne lehtien perusteella: lehtipuu ja ikivihreä.
  • Luokitus kuoren perusteella.

Erilaiset puutyypit ja niiden hyödyt

Puiden luokittelu:

On monia tapoja saada puulajeja.

1. Lehtien perusteella:

Kun tunnistat puut lehtien perusteella, on kaksi alakategoriaa, ja ne ovat lehti- ja ikivihreitä.

Lehtipuut:

Se viittaa puihin, jotka kaatavat lehtiä kausiluonteisesti, ja suurin osa lehtilehdistä on lehtipuita. Siinä on korkea fotosynteesinopeus lehtikuvioiden muodon ja järjestelyn vuoksi. Leviävät lehdet valmistavat ne talveksi ja säilyttävät veden hyvin. Koska kausittaista irtoamista tapahtuu, nämä puut vaikuttavat talvisääolosuhteisiin.

Esimerkkejä: Jotkut lehtipuiden mallit ovat tammi, vaahtera ja jalava.

Ikivihreät puut:

Nämä puut ovat aivan lehtipuita vastapäätä. Lehdet pysyvät puussa ympäri vuoden, koska kausittaista irtoamista ei tapahdu. Näiden puiden ikääntyessä vanhat lehdet korvataan uusilla. Monia trooppisia sademetsiä pidetään ikivihreinä, koska ne suosivat enimmäkseen lämmintä, lauhkeaa ilmastoa.

Esimerkkejä: Hemlock, Cycads ja Eucalyptus ovat esimerkkejä ikivihreistä puista.

2. Siemenen perusteella:

Puut voidaan luokitella jyvien perusteella kahdella tavalla. Ne ovat kengänsiemeniä ja kuntosiemeniä.

Angiospermit:

Kukkivia puulajeja kutsutaan usein angiospermiksi. Näiden kasvien siemenet on koteloitu munasarjaan, joka on yleensä hedelmä. Nämä ovat tyypillisesti kausiluonteisia kasveja, joiden lisääntymisjärjestelmä sijaitsee kukissa ja voi olla unisexual tai bisexual. Angiospermit ovat riippuvaisia ​​eläinten lisääntymisestä.

Esimerkkejä: Omena, mango, guava ovat esimerkkejä angiospermistä.

Gymnosperms:

Puut, joissa ei ole kukkia tai hedelmiä ja joissa on paljastuneita siemeniä, joilla ei ole suojaa ja joita esiintyy lehdissä, vaa’oissa tai käpyissä. Endospermin tuotanto tapahtuu ennen hedelmöitystä ja ovat yksiseksuaaleja. Gymnospermit ovat enimmäkseen riippuvaisia ​​tuulen pölytyksestä lisääntymiseen ja ovat havupuuta.

Esimerkkejä: Joitakin esimerkkejä gymnospermistä ovat mänty, kuusi ja turkis.

Puutyypit Intiassa, joissa on kuvia ja nimiä:

Tässä on 25 parhaan puulajin luetteloa, jotka olet ehkä huomannut.

1. Banyan Tree:

1.Banyan puu

Banyan -puita nähdään enimmäkseen maan eri alueilla ja ne ovat Intian kansallispuuta, joka kasvaa erityisessä maaperässä. Vanhin Banyan -puu on läsnä Kolkatassa. Tällä valtavalla puutyypillä on laajat oksat, jotka tukevat sitä, ja sen korkeus on yli 21 m. Lehdet ovat 10-20 cm pitkiä. Lehtiä käytetään lautasina Intiassa. Puuta käytetään huonekalujen, ovien jne. Valmistukseen. Lehdet, siemenet ja kuori ovat hyödyllisiä erilaisiin sairauksiin ja häiriöihin.

2. Neem Tree:

2.Neem -puu

Yleisin ja suosittu luultavasti jokaisen talouden puu on neem -puu, jolla on kirkkaat lehdet ja joka nousee 100 metrin korkeuteen. Neem -puissa näkyy suora ja karkea runko. Jokainen Neem -puiden osa on välttämätön eri tarkoituksiin. Niitä käytetään vesirokon hoitoon ja eri lääkkeisiin. Puuta käytetään myös Etelä -Intiassa huonekalujen valmistukseen. Neemiä voidaan käyttää lannoitteena eri kasveille.

3. Peepal Tree:

3. Peepal puu

Se on nopeasti kasvava puu, jolla on sydämenmuotoiset lehdet ja suuri kruunu. Se pudottaa lehdet maalis- ja huhtikuussa. Peepal -puuta käytetään eri tarkoituksiin, kuten korvatippa, parantaa haavoja, juurikuori puhdistaa haavaumia, ehkäisee ikenien sairauksia, virtsatieongelmia, hedelmät ovat hyödyllisiä astmalle ja monille muille. Lehtiä käytetään myös koriste -esineinä.

4. Aloe Vera Tree:

4. Aloe Vera -puu

Aloe Vera -kasvi kasvaa yleensä noin 12-16 tuuman korkeuteen. Siinä on paksut ja mehevät lehdet terävillä reunoilla, mutta sillä ei ole varsia. Pitkät lehdet ovat pääasiassa kolmiomaisia, sisältäen aloe vera -geeliä. Se kasvaa hiekkaisessa maaperässä aurinkoisella paikalla, mutta sitä on kasteltava säännöllisesti. Aloe vera on hyödyllinen hiuksille hilseen ja kutiavan vaikutuksen poistamiseksi. Vaikka ne ovat välttämättömiä kosmetiikkatuotteissa, ne ovat yhtä tärkeitä elintarviketeollisuudelle.

5. Tulsin kasvi:

5. Tulsi -kasvi

Tulsin kasveja pidetään Intiassa pyhänä ja uskonnollisena kasvina. Korkeus on noin 75–90 cm. Lehdet ovat pyöreitä, soikeita ja sisältävät eteerisiä öljyjä. Sillä on korkea lääketieteellinen arvo. Se helpottaa kuumetta, kylmää ja yskää, tehokkaasti unettomuutta, ruoansulatushäiriöitä jne.

6. Amlan kasvi:

6. Amla -kasvi

Amlaki on kotitalouden nimi, jota käytetään yleisesti amlalla. Tämäntyyppinen puu on keskikokoinen lehtipuu, jonka korkeus on noin 8-18 metriä. Leviävät oksat ja vino runko ovat tämän kasvin tärkeimpiä piirteitä. Höyhenpeitteiset ja lineaarisen pitkänomaiset lehdet tuoksuvat enimmäkseen sitruunalta. Äärimmäisessä kuumuudessa se käärii ja halkeaa. Amla sisältää runsaasti C -vitamiinia, joten sitä käytetään tavallisessa kylmässä. Tämä parantaa kehomme vastustuskykyä ja on hyödyllinen terveille hiuksille. Muuten amlaa käytetään shampoossa ja monissa elintarvikkeissa, kuten hyytelöt, suolakurkku jne.

7. Eukalyptus:

7. Eukalyptus

Tämän ikivihreän puun lehdet ovat aikuisina 6-12 tuumaa pitkiä ja 1-2 tuumaa leveitä. Korkeus on noin 300 jalkaa tai enemmän. Näkyvä kuori näkyy ikääntyessään. Hedelmät tulevat kapseliin. Yksi tällaisen puun pääasiallisista käyttötarkoituksista on vaneri paperin valmistukseen, ja sen pylväitä käytetään myös talojen rakentamiseen. Se myös alentaa verensokeria ja puhdistaa sen. Se toimii antiseptisenä aineena ja on myös lääke astmapotilaille.

8. Mahagonia:

8. Mahagonia

Mahonkia käytetään supistavaksi haavoista, jotka on saatu kuoresta. Tätä käytetään lääkkeenä sellaisissa sairauksissa kuin anemia, kuume, punatauti ja muut. Huonekalut, vene, arkku ja soittimet valmistetaan yleensä mahonkipuusta. Intialaisia ​​mahonkipuita löytyy enimmäkseen kaikkialta Intiasta. Niillä on symmetrisesti pyöreä kruunu, joka kasvaa jopa 30-40 metrin korkeuteen.

9. Intian ruusupuu:

9. Intian ruusupuu

Ruusupuu on eräänlainen puun vaihtoehtoinen rivi noin 25 metrin korkeuteen asti ja sen halkaisija on noin 3 metriä. Tämä ruusupuu on lehtipuu, joka kasvaa suoraan. Kukat ovat valkoisia ja vaaleanpunaisia. Hedelmät ovat ruskeita ja erittäin kuivia ja kovia. Kruunun osa on muodoltaan soikea. Tämä puu toimii polttopuuna. Sitä käytetään huonekalujen valmistuksessa, vanerissa, soittimissa jne. Se on lääke aknen hoitoon ja auttaa tasapainottamaan rasvaista ja kuivaa ihoa. Ruusupuuöljy stimuloi uuden solun kasvua.

10. Tulppaanipuu:

10. Tulppaani puu

Intialaista tulppaania esiintyy alemmissa kuivissa ja märissä metsissä. Intian tulppaanipuun korkeus on yleensä yli 40 jalkaa. Kukat ovat kupin muotoisia ja lehdet sydämenmuotoisia. Tämä ikivihreä puu kasvaa erittäin nopeasti. Tulppaanipuun pää oksat kasvavat suoraan paksun kuoren kanssa. Kun puu vanhenee, se ohenee, vaikka se oli tuuheaa nuorena. Kukat, hedelmät ja nuoret lehdet ovat syötäviä. Puuta käytetään paperin, melat ja myös kumit ja öljyt. Lehtiä käytetään myös turvoksissa.

11. Sal Tree:

11. Sal puu

Sal -puut ovat harvinaisia ​​puulajeja, joita esiintyy pääasiassa Intian itäosissa, kuten Bengalissa, Assamissa ja muissa. Se on lehtipuu, jonka korkeus on jopa 30 metriä. Tällä Sal -puulla on kova rakenne ja nahkaiset lehdet. Ne eivät koskaan mene täysin lehdettömiksi. Supistavia lääkkeitä saadaan hartsista ja niitä annetaan myös sairauksien, kuten punataudin ja ripulin, aikana. Käytetään myös voiteena ihosairauksiin ja jalkavoiteeseen. Jauhettuja siemeniä käytetään pohjimmiltaan hammasongelmiin. Heimokansat käyttävät lehtiä kulhojen, korien, lautasien jne. Valmistukseen. Siemenistä uutettu Sal -voi on syötävää.

12. Korkipuu:

12. Korkipuu

Intiassa korkkipuu kasvaa pääasiassa Keski -Intiassa. Tämä korkea lehtipuu voi kasvaa lähellä noin 25 metriä. Kukat ovat valkoisia putkimaisia ​​ja koostuvat tuoksusta. Tämän ominaispiirre on, että kukka kasvaa yöllä ja heittää sen itsestään varhain aamulla. Korkkikuorta ja vahvaa runkoa käytetään pääasiassa sen lääkinnällisen arvon vuoksi. Se on lääke keuhko- ja yskäsairauksiin.

13. Kurkuma:

13. Numeerinen puu

Toinen yleisesti käytetty nimi, puhekielessä, on Haldi. Sitä kutsutaan myös Intian sahramiksi ja sitä viljellään laajalti Intiassa. Kurkumakasvin varsi on hyvin lyhyt, 60-90 cm. Kukat ovat kelta-valkoisia ja vaaleanpunaisia. Se on erittäin antiseptinen, joten sitä käytetään sisäisiin vammoihin, haavoihin, näppylöihin jne..

14. Teak Tree:

14. Tiikkipuu

Tiikkipuut ovat erittäin korkeita ja niiden korkeus on noin 30 metriä ja ne ovat ikivihreitä. Isommat lehdet ovat samankokoisia tupakkapuita. Kukat ovat valkoisia tai sinertäviä ja hedelmät ovat paperisia ja vaaleanruskeita. Niillä on tavallisesti epätasainen rakenne kasvamalla suoraan ja niillä on lievä kiilto. Tiikkiä käytetään laajalti talon huonekalujen, veneiden, ovien ja ikkunoiden valmistuksessa. Sen kuorta pidetään erittäin hyödyllisenä päänsärkyä, vatsavaivoja, kuumetta ja ruoansulatusta varten.

15. Musta paju:

15. Musta paju

Musta paju on yksi pajujen lajeista. Toinen musta pajun nimi on “suopaju”. Katkerasti maistuneet juuret, joita aiemmin käytettiin kiniinin vaihtoehtona. Läsnä on salisyylihappoa, joka on samanlainen kuin aspiriiniyhdiste. Niitä käytetään kylmän ja yskän, kuumeen ja päänsäryn hoitoon.

16. Vaahtera:

16. Vaahtera

Vaahtera on yleinen pensas. Luonnossa on peräti 125 vaahteralajia. Tärkeimmät vaahteralajit ovat sokerivaahtera, punainen vaahtera, hopea vaahtera, japanilainen vaahtera, norjalainen vaahtera ja paperikuorivaahtera. Puut ovat lehtipuita, mikä tarkoittaa, että ne menettävät lehtensä joka syksy, mutta jotkut ovat siellä, jotka eivät pudota lehtiä. Kanadan lipussa on vaahteranlehti. Sitä käytetään bonsai -taiteena ja sitä käytetään laajalti koristepuuna sen erilaisten kirkkaiden värien vuoksi.

17. Tammi:

17. Tammi

Oaktree kuuluu kukkivien kasvien ryhmään. Luonnossa on erityyppisiä tammeja. Siinä on yksinkertaisesti spiraalisesti järjestetyt lehdet. Joillakin lehdillä on lobate -marginaalit ja toisilla on hammastetut lehdet tai sileät reunat. Valkoisen tammen kuori yleensä kuivataan ja sitä käytetään lääketieteellisiin tarkoituksiin. Käsikirjoitusmusteet valmistettiin aikaisemmin tammipalloista vuosisatojen ajan. Korkkitammen kuorta käytetään pullon tulpana. Tämän puun puuta käytetään arvokkaana puuna.

18. Kurkku:

18. Kurkku puu

Kurkkua käytetään yleisesti elintarvikkeena maailmassa laajalti ja tunnetaan useilla nimillä. Se on lehtipuu, jonka lehdet ovat pitkänomaisia ​​ja alapuolella alaspäin. Lehdillä on hienot ja sileät reunat. Se kuuluu magnoliaryhmään, mutta toisin kuin magnolia, kurkkujen kukat eivät ole näyttäviä. Tämä puu tarkoittaa pohjimmiltaan kypsymättömiä hedelmiä. Ne tarjoavat täydellisen varjon, mutta eivät ole suositeltavia istuttaa tämä katupuu. Usein kasvaa syvässä kosteassa maaperässä, jossa on hieman hapanta.

19. Musta pähkinä:

19. Musta pähkinä

Mustia saksanpähkinöitä käytetään enimmäkseen kaupallisesti. Tämäntyyppinen puu on myös lehtipuun laji. Puita viljellään usein saksanpähkinöistä ja hedelmistä. Toisaalta näillä puilla on suuri lääketieteellinen merkitys. Puun ja pähkinöiden parantunut laatu on suuri kysyntä eri puolilla maailmaa. Mustapähkinä on joskus ei -toivottavaa, koska se vahingoitti ruohoa ja kasveja. Lehdissä on monia lehtisiä, joiden keskellä on suurimmat lehtiset ja joissa on terävä pitkä kärki ja pyöreä pohja. Hedelmässä on puolilihainen kuori, joka putoaa loka- ja marraskuussa. Kypsyvät hedelmät näkyvät syksyllä.

[Katso lisää: Intian lintulajien nimet ja nimet]

20. setri:

20. Setri

Yllä olevassa puukuvassa näkyy valkoinen setripuu, joka on ikivihreä puu. Setripuu tunnetaan pääasiassa Cedarwoodina kaikkialla. Tällä puulla on kartiomainen muoto, haarautunut runko ja litteät lehdet. Tämä puu toimii lääkkeenä vilustumisen, flunssan ja kuumeiden varalta. Cedar -puun lehtiä käytetään C -vitamiinipitoisen teen valmistamiseen.

21. Pyökki:

21. Pyökki

Tässä kuvassa on vanhempi pyökki, jossa on pähkinöitä. Pyökkien pähkinät ja lehdet ovat syötäviä. Sitä voidaan käyttää myös polttopuiksi ja se on erittäin hyvä lähde. Tämä puu on kooltaan hyvin suuri kasvaessaan, mutta tämän puun puu ei ole tarpeeksi vahva. Tämän seurauksena suurten pyökkien havaitaan hajoavan. Silvistä tulee keväällä uusia pyökinlehtiä, jotka voidaan syödä ja jotka maistuvat eri tavalla. Nämä voidaan syödä raakana, mutta kypsennetyllä tuotteella on suurempi ravintoarvo.

22. Omenapuu:

22. Omenapuu

Omenaa kasvatetaan ja viljellään laajalti kaikkialla maailmassa hedelmänä. Tämän tyyppiset puut kasvavat lehtipuuna. Ne kasvavat pääasiassa siemenistä, mutta niitä voidaan kasvattaa myös varttamisprosessilla istuttamalla pienet vartetut osat. Apple on erittäin runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Tämän puun juuren kuorta käytetään kuumeisiin. Leivotaan omenoita, joita voi syödä kurkkukipuun. Säännöllinen omenan syöminen hallitsee kehon aineenvaihduntaa ja auttaa levollisessa unessa. Omenasiiderillä on lääkinnällisiä ominaisuuksia, ja se on yleisesti saatavilla markkinoilla ja toimii antibiootina.

[Katso lisää: Kahvijuomien tyypit]

23. Hazel:

23. Hazel

Pähkinäpuu tarjoaa syötäviä pähkinöitä, ja siksi se on yleinen tienvarsien puu. Se on pensastyyppi, jolla on yleensä useita varret. Hasselpähkinän lehdet ovat pitkänomaisia, ja ne näyttävät mailan muotoisilta ja karkealta. Tämän puun hedelmät voidaan tunnistaa helposti. Normaalisti se kasvaa suoraan ja esteettömästi. Se koostuu myös kauniista rakenteesta, kun lehdet kasvavat ja saavat oikean rakenteen. Jotkut sen käyttötarkoituksista ovat leirivälineiden, vahvojen suorien sauvojen ja telttakeppien valmistus.

24. Tavallinen tuhka:

24. Tavallinen tuhka

Tämä on lähes kaikkien puiden korkein puu. Tämän puun käyttötarkoitukset tunnetaan muinaisista ajoista. Sitä käytetään jousien valmistamiseen jousi-nuolella, joka on yksinkertaisesti erinomainen polttopuille ja jota käytetään myös moniin eri työkaluihin ja sen kahvoihin. Saarnipuun halkaisija on suhteellisen suurempi verrattuna muihin puihin. Siinä on siemeniä, jotka ovat litteitä ulkonäöltään ja muodostavat tiheitä klustereita. Jokainen puun alihaara koostuu yleensä lukuisista vastakkaisista esitteistä, mikä on tämän puun keskeinen piirre.

25. orapihlaja:

25. Orapihlaja

Orapihlaja on puu, jota käytetään laajasti maaseudulla aidojen valmistukseen. Nimen perusteella voidaan ymmärtää, että sillä on piikikäs ja piikikäs luonne. Puussa on tyypillisiä punaisia ​​kirkkaita marjoja kesäkuukausien jälkipuoliskolla. Syvästi lohkoiset lehdet ovat tämän puun erityispiirteitä. Tällä puulla on useita käyttötarkoituksia, kuten sitä käytetään polttopuiksi; piikkejä käytetään kalan koukkujen ja aitojen estämiseen karjalle, ja myös lehdet, kukat ja marjat ovat syötäviä, joita käytetään selviytymiseen.

[Katso lisää: Suudelmatyypit parisuhteessa]

Eikö olekin kiehtovaa, kuinka erilaisia ​​puulajeja on ja miten kukin vaikuttaa meidän käyttöön? Ne eivät ainoastaan ​​tarjoa aineellisia aineita käytettäväksi, vaan ne ovat myös koteja monille eksoottisille ja tavallisille linnuille. Ne lisäävät väriä ympäristöön ja täydentävät kaunista ekosysteemiä. Ne ovat elinkeino monille pienille linnuille ja muille organismeille. Eri puutyypit, joissa on kuvia ja nimiä, ovat vain pieni osa ekosysteemimme erilaisista puulajeista.

Opimme joka päivä uutta luonnosta! Tämä artikkeli antaa sinulle perusidean puulajeista ja siitä, miten ne luokitellaan eri lajeihin. Puut tarjoavat monia etuja ihmiskunnallemme, ja meidän velvollisuutemme on suojella niitä. Kerro meille, kuinka hyödylliseksi pidit artikkelia.

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin tiedot ovat tutkimuskirjallisuudesta kerättyjä puita koskevia tutkimuksia. Siinä on tarvittavat tiedot, ja voit aloittaa lisätutkimukset saadaksesi laajemman tiedon.