Äter medvetet under COVID-19-pandemin

För många människor kan pandemin på grund av coronaviruset störa matvanor och bli en utmaning för medveten näring. Men detta kan också bli ett sätt att äta hälsosammare hemma. Problem kan uppstå särskilt när alla tillbringar sina dagar bara några steg från det överfulla kylskåpet. Människor har nu fler alternativ än någonsin att fokusera på att förbereda hälsosam mat.

Tips för medveten näring

kvinna som bär skyddsmask när hon handlar i stormarknaden på grund av coronaviruset

Kom med en grundläggande plan för vad du ska laga. Du kan begränsa avfall och spara pengar genom att undersöka vad som kan vara nära slutet av hållbarheten och hur du använder det. Till exempel kan du använda överblivna såser från igår kväll i ett annat recept. Ett annat alternativ skulle vara att använda mat som har förvarats längre i frysen. Var flexibel, men köp inte för mycket. Numera måste alla vara förberedda på möjligheten att vissa artiklar inte längre finns tillgängliga i butiken. Men om du köper mer än du behöver, är det mer troligt att du slösar mat. Att äta två veckors värde per resa är ett bra mål. När du handlar personligen, se till att behålla din mask och handsprit enligt rekommendationer från Centers for Disease Control and Prevention.

kvinna som beställer online på datorn med kreditkort som betalar social distansering

Världen med dagligvaruhandel växer också snabbt. Men vissa människor kanske vill handla mer försiktigt online på grund av rädslan för merkostnader. Många onlinebutiker kommer att meddela dig i förväg att onlinepriserna inte kommer att matcha vad som finns i butikens tegelsten. Även om detta är fallet när du handlar kan det finnas fördelar med att handla online. Vissa butiker visar en löpande summa av dina utgifter. Om du upptäcker att du överskrider budgeten kan en justering göras. Det här är mycket svårare när du är i butiken och försöker lägga till det i huvudet när du går. Du kanske också är mindre frestad att ta en promenad längs godisgången genom att handla online. Det kan också minska din distraktion från att marknadsföra saker du inte behöver.

Balanserade måltider

balanserad måltid och medveten näring på jobbet under coronakrisen

De flesta vårdpersonal rekommenderar en övergripande hälsosam kost. Fokus ligger här på en mängd olika grönsaker, frukter, fullkornsprodukter, magert vegetabiliskt eller animaliskt protein, fisk, nötter och baljväxter samt lokala vegetabiliska oljor. Du bör också begränsa mättade och transfetter, natrium, rött och bearbetat kött, tillsatt socker och sötade drycker. Du kan bli frestad att fylla på färdigmat, men kolla först etiketten. Om du inte kan hitta de flesta ingredienserna är det bäst att lägga dessa åt sidan. Du kan fortfarande hitta många hälsosamma artiklar. Tänk på konserverade och frysta frukter och grönsaker. Välj de som är konserverade i vatten utan socker, salt eller mättat fett och transfetter om möjligt. Skölj dock allt noggrant före användning.

koncept för onlinebutik och matleverans för medveten näring under covid 19 -pandemin

Att justera din smak för hälsosammare alternativ kan också hjälpa till med detta. Om du till exempel handlar pasta, leta efter fullkornsversioner. En av de bästa sakerna du kan göra är att hålla hälsosam mat tillgänglig och öppen. Bara för att dina vänner plötsligt bakar sitt eget bröd från början betyder det inte att du måste. Justera dina matlagningsplaner efter din skicklighetsnivå. Du kan börja med en lista över hälsosamma måltider som möjliggör en sådan medveten kost. Så när du förstår det enkla konceptet med en balanserad måltid där du konsumerar olika livsmedel med måtta och i balans, är detta verkligen allt du behöver för att äta hälsosamt under en pandemi eller i allmänhet.