Huolehdi itsestäsi viidennellä raskausviikolla

Raskaus on olennainen vaihe monien naisten elämässä, he haluavat vaalia jokaista hetkeä ja lopulta myös hyödyntää näitä yhdeksän kuukauden jatkuvia muutoksia elämässään ja kehossaan. Raskauden aikana huomaat joitain muita kehon muutoksia joka viikko, kun taas joillakin viikkoilla muutokset voivat olla vähäisiä, on viikoja, kuten viides raskausviikko, jolloin merkit ja oireet ovat havaittavampia. Katsotaanpa lisää kehon kehityksestä naisen kehossa viidennen raskausviikon aikana.

Viides raskausviikko

Kuinka tietää, oletko viisi viikkoa raskaana?

Kun viikko on raskaana, keho saa sinut tietoiseksi tilanteesta lopettamalla kuukautiskiertosi. Ei ole yksi tai kaksi viikkoa sinun ajatella niiden olevan epäsäännöllisiä, viisi viikkoa ja ei PMS -oireita on erittäin selvä osoitus raskaudesta sekä virtsaamisesta useammin ja väsymyksestä.

Kuinka tehdä raskaustesti kotona viiden viikon raskaana?

Raskaustestin voi tehdä kotona, kun olet tehnyt luettelon kaikista kehosi ilmaisemista merkeistä. Raskaustestit ovat saatavilla apteekeissa, joita käytetään raskauden testaamiseen ja määrittämiseen. Sinun tarvitsee vain seurata ohjeita, muutaman minuutin kuluttua tikku näyttää, oletko raskaana vai et, tai jos se ei pystynyt määrittämään.

Kuukaudet viidennellä raskausviikolla:

Viiden raskausviikon aikana vauva on kehitysvaiheen toisessa kuussa. Äiti ja vauva ovat raskauden ensimmäisellä kolmanneksella..

Mikä on vauvan koko viidennellä raskausviikolla?

Viiden raskausviikon aikana vauvan koko on hyvin pieni, lähes seesaminsiemenen kokoinen. On vielä hyvin aikaista, että vauva alkaa näyttää tai nähdä minkäänlaista vauvan kolahtaa.

5 viikon raskauden oireet:

Noin viiden raskausviikon aikana keho alkaa reagoida kaikkiin merkittäviin muutoksiin. Että se käy läpi, koska uusi olento kasvaa sisällä. Näitä merkkejä ei kannata jättää väliin, jos nainen ei vieläkään ole tietoinen raskaudesta tai luulee olevansa raskaana. Mutta ei ole täysin varma samasta. Keskustelkaamme ja otamme selvää joistakin ilmeisimmistä viiden viikon raskausoireista.

1. väsymys:

Koska keho vastaa nyt toisen elävän olennon äkillisiin tarpeisiin. Muutokset hormoneissa ja kaikessa saavat sinut tuntemaan itsesi usein äärimmäisen uupuneeksi.

2. Rintojen muutos:

Rintojen muoto alkaa näyttää hieman erilaiselta, jotkut saattavat myös nähdä jonkin verran raskautta. Rintasi käyvät läpi muutoksia imetyksen kannalta.

3. Hallitsematon virtsamatka alkaa:

Tunnet nyt usein tarvetta käyttää pesuhuonetta, anteeksi usein keskustelujen keskellä, koska sinun täytyy virtsata. Se on yksi yleisimmistä oireista.

4. Voit haistaa kaiken:

Kyllä, haju voima todella kasvaa useimmissa tapauksissa. Naisilla on ja voi olla ongelmia minkä tahansa kypsennettävän, kiehuvan maidon tai jopa hajuveden tuoksun kanssa.

5. Aamupahoinvointi:

Aamulla herääminen äkillinen halu kiirehtiä pesuhuoneeseen ja vain oksentaa on osa raskautta, jonka useimmat naiset kokevat. On naisia, joilla ei ole ollut aamupahoinvointia, mutta useammin kuin usein he tuntevat halua oksentaa aamulla, kun he ovat heränneet unestaan.

6. Vatsakrampit:

Samoin kuin kuukautisten aikana, saatat kokea vatsakramppeja viidennellä raskausviikolla. Kehosi käy läpi paljon ja yrittää sovittaa vauvan sisälle varmistaen samalla, että se kasvaa täydellisesti samalla kun terveytesi pysyy vakaana, joten kouristukset ovat hyvin ilmeisiä, jälleen kerran on mahdollista, että jokainen nainen ei saa jatkuvasti kouristuksia.

Miltä näyttää viiden viikon raskaana oleva vatsa?

Monet naiset saattavat ajatella, että he ovat jo alkaneet näkyä 5 viikon raskaana olevassa vatsassa. Mutta totuus on, että tässä vaiheessa sikiö/vauva on edelleen vain seesaminsiemenen kokoinen. Mikä on lähes mahdotonta näyttää vatsasi kautta. Mahalaukun kasvu saattaa johtua turvotuksesta, joka on yleinen havainto raskauden alkuvaiheessa.

Mitkä ovat muutokset raskaana olevassa kehossa viiden viikon kuluttua?

Viidennen raskausviikon aikana keho näyttää muutoksia, joita ei voi enää sivuuttaa. Jotkut muutokset, jotka voidaan havaita raskaana olevassa kehossa viiden viikon kuluttua, ovat,

A) Rintojen arkuus:

Viidenteen raskausviikkoon mennessä odottava äiti alkaa tuntea lievää kipua ja arkuutta rinnoissaan, tämä voi alkaa ilmetä jo neljännellä viikolla.

B) Mielialan vaihtelut:

Tämä ei ole aivan fyysinen muutos, mutta voi johtaa muutoksiin, koska jatkuvien mielialanvaihteluiden vuoksi saatat joko tehdä sen joskus liikaa tai liian vähän.

C) Hajuherkkä:

Koska luultavasti saat hajua kaikesta ja kaikesta ympärilläsi, pienikin haju tuntuu toisinaan erittäin voimakkaalta ja jopa vastenmieliseltä.

Yhteinen sikiö & Vauvan fyysinen kehitys viidennellä raskausviikolla:

Äidin keho alkaa näyttää paljon muutoksia viiden raskausviikon aikana, koska sikiö on jo alkanut kehittyä vauvaksi tässä vaiheessa. Jotkut tavallisista sikiöistä & vauvan fyysinen kehitys viidennen raskausviikon aikana,

 • Neuraaliputken kehitys:

Se on hermoputki, jonka kautta aivot, selkäranka, hermot ja selkäydin kulkevat läpi, epäsuorasti tärkein osa ihmiskehon kehitystä.

 • Hapen ja ravinteiden saanti:

Kun hermoputki on vielä kehitysvaiheessa, alkukantainen istukka ja napanuora jo hoitavat vauvan säännöllisellä hapen ja kaikkien tarvittavien ravintoaineiden saannilla..

Täydellinen viidennen viikon raskausruokavalio – Mitä syödä ja mitä ei?

Viides viikko on osa raskauden ensimmäistä kolmanneksesta. Tässä vaiheessa vauva on alkanut ottaa vastaan ​​happea ja ravinteita. Joten ravintoainepitoisen ruoan syöminen on erittäin tärkeää tässä vaiheessa. Tarkastellaan pakollisia tarvikkeita, eikä meillä saa olla raskausruokavaliota.

a) Vihreät vihannekset:

Pinaatin, lehtikaalin ja muiden vihreiden vihannesten syöminen on välttämätöntä, koska nämä vihannekset sisältävät paljon mineraaleja.

b) Maitotuotteet:

On hyvin tunnettu tosiasia, että maitotuotteet sisältävät runsaasti kalsiumia, proteiineja, foolihappoja ja muita ravintoaineita. Siksi maitotuotteiden sisällyttäminen on tärkeää viiden viikon raskauden hoidossa.

c) Pähkinät ja siemenet:

Pähkinät ja siemenet ovat nopea ja helppo proteiinien, vitamiinien ja ravintoaineiden lähde, jotka voidaan syödä tien päällä, erittäin hyvä vaihtoehto aina kätevänä.

d) Hedelmät ja muut vihannekset:

Kaikki hedelmät ja vihannekset, olivatpa ne sitten kypsennettyjä tai raakoja, ovat erittäin tärkeitä terveydellemme. Koska ne koostuvat kaikesta, mitä kehomme tarvitsee selviytyäkseen.

e) Munat ja siipikarja:

Munat ja siipikarja ovat muita rikastavia kivennäisaineiden ja ravintoaineiden lähteitä, joita voidaan syödä viidennen raskausviikon aikana, jotta saat kehostasi kaiken tarvitsemasi yhdessä muiden merkittävien lähteiden kanssa.

Parhaat harjoitukset viidennen raskausviikon aikana:

Viidennellä raskausviikolla on tärkeää luoda säännöllinen päivittäinen harjoitusohjelma, tavoitteena on varmistaa, että käytät säännöllisesti, mutta mikään näistä harjoituksista ei saisi olla vaikuttava. Harjoittelet pysyäksesi kunnossa ja terveenä etkä kehitä lihaksia tai vatsalihaksia tässä vaiheessa, joten on tärkeää pitää tämä mielessä,

 • Vesi -aerobic, koska ne varmistavat, ettet paineista kehoasi liikaa, mutta sinulla on joustavuutta ja harjoittelua.
 • Uinti on jälleen hyvä tapa pysyä kunnossa ilman kovaa harjoittelua
 • Kävely, reipas kävely myös valaisevat mielialaa. Talosta poistuminen ja puistossa kävely on erittäin terveellistä.
 • Jooga! Jooga on epäilemättä yksi parhaista tavoista pysyä kunnossa paitsi raskauden aikana myös ennen raskautta ja sen jälkeen.

Toimet, joita tulee välttää ja hemmotella 5. raskausviikolla:

On tärkeää kuulla lääkäriä ja pitää tarkistuslista kaikesta, mitä voit tehdä ja mitä et voi tehdä viiden raskausviikon aikana. Vältä kaikenlaisia ​​kovia iskuharjoituksia tai -toimia, vältä kaikenlaisia ​​stressaavia aiheita, jotka voivat saada mielialasi hapanta sekunneissa.

Muista pysyä mahdollisimman onnellisena ja iloisena, ympäröi itsesi hyvällä ja terveellisellä ruoalla. Hemmottele säännöllistä vähävaikutteista harjoittelua. Pysy stressittömänä ja hallitse työtä alhaisella stressaavalla tahdilla.

Lisävinkkejä viidennen viikon raskauteen:

Vaikka pidät varmasti itsestäsi parasta huolta 5 viikon raskauden aikana, tässä on muutamia muita vinkkejä, jotka on pidettävä mielessä varmistaaksesi, että olet parhaassa kunnossa ja samoin vauva,

 • Hemmottele harrastusta tai toimintaa, joka pitää sinut onnellisena, sillä se auttaa pitämään mielen vakaana, kun koet kaikenlaisia ​​mielialan vaihteluja.
 • Pidä pähkinöitä tai hedelmiä laukussasi aina nälkäsi vuoksi, sillä niitä on parempi nauttia katuruoan sijasta.
 • Pidä vesi aina mukanasi.
 • Matkusta paikkoihin, joista pääsee helposti pesuhuoneeseen.
 • Älä juokse tai kiirehdi tekemään mitään, vaikka työ olisi kuinka tärkeää tahansa.

Mitä varotoimia ja vinkkejä voidaan noudattaa viidennen raskausviikon abortin yhteydessä?

Jos aiot keskeyttää raskauden viidennen viikon, sinun on neuvoteltava lääkärin kanssa varotoimenpiteistä sen jälkeen, tässä on muutamia asioita, joita voit tehdä,

 • Älä harrasta mitään seksuaalista toimintaa abortin jälkeen välttääksesi tartuntariskin, koska verenvuotoa esiintyy.
 • Jos tunnet olosi järkyttyneeksi tai matalaksi pitkään aikaan, on suositeltavaa käydä neuvolassa.
 • Voit ottaa kipulääkkeitä, joita lääkärit ovat neuvoneet hallitsemaan alavatsan kipua ja kouristuksia.

Tarvittava tarkistuslista viidennen raskausviikon ylläpitämiseksi:

Tässä on viimeinen ja äärimmäisen tärkeä tehtävä raskauden viidennellä viikolla säilyttämällä tarkistuslista. Selvitetään kaikki, mitä tähän luetteloon on sisällytettävä.

 • Muista ottaa vitamiinisi ja ravitsemustietosi säännöllisesti.
 • Etsi lääkäri, jota kuulet koko raskauden ajan.
 • Vältä elintarvikkeita, joille olet allerginen.
 • Treenaa säännöllisesti ja syö kotiruokaa mahdollisimman paljon.

Äidiksi tuleminen on taivaallinen tunne, mutta tämä tunne tuo mukanaan paljon vastuuta. Kehosi ei ole vain sinun, vaan myös lapsesi kantaja. Syö siis kahdelle henkilölle yhden sijasta. Lisää ruokavaliota ja harjoittele säännöllisesti. Vauva on ratkaisevassa kehitysvaiheessa, joten älä unohda mitään ravintoaineita raskausviikoilla.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

1. Onko seksi 5 raskausviikon aikana turvallista vai ei?

Useimmissa tapauksissa ja useimmille naisille, joilla on mutkaton raskaus, on turvallista harrastaa seksiä missä tahansa raskausvaiheessa, koska vauva on hyvin pehmustettu lapsivesipussissa, joka suojaa infektioilta. Silti on suositeltavaa kuulla lääkärin mielipide.

2. Voinko matkustaa viidennen raskausviikon aikana? Onko se turvallista vai ei?

Jos raskaudessasi ei ole suuria riskitekijöitä, matkustamisen katsotaan olevan täysin turvallista, etenkin lentomatkoja raskausviikoilla. Myös muita matkustustapoja, kuten junaa, voidaan harkita, jos olet terve ja kuusi ja sinulla on mutkaton raskaus.

3. Miten minun pitäisi valmistautua ensimmäiseen lääkärin nimittämiseen?

Voit kääntyä perhelääkärin tai gynekan puoleen, sillä se voi auttaa poistamaan epämukavuuden ja on myös todennäköisempää, että he tietävät aiemmat terveystietosi. Jos kuulet uutta lääkäriä, varmista, että sinulla on kaikki terveystiedot, jotka ovat välttämättömiä lääkärin tiedettäväksi, kuten allergiat tai sivuvaikutukset, joita voit kohdata tiettyjen lääkkeiden vuoksi. Mene kumppanisi, ystäväsi tai sukulaisesi kanssa, sillä he pitävät sinut seurassa ja viihdyttävät.