Googles datacenter – de första bilderna har publicerats

Nätverksrum-datacenter-vacker belysning

Om du någonsin har undrat hur Google faktiskt fungerar – då ska vi svara på den frågan för dig nu – Internetjätten hade nyligen spännande bilder av sin Googles datacenter släppte.

Googles datacenter – första spännande glimtar bakom kulisserna

Datacenter usa modern arkitektur

de Googles datacenter är mycket mer än förråd där kablar, servrar, routrar och rör finns. Det är ett bostadsutrymme där teknik och mänsklig erfarenhet samlas så att användarna fullt ut kan njuta av de spännande fördelarna med Internet. Det är rummet där det “fysiska internet” finns. Internetfabrikerna är “gömda” bakom en enkel fasad, mestadels på en lugn plats. De är mycket effektiva och utrustade med de senaste energisparande systemen. Design och energieffektiva lösningar går hand i hand för Google. Deras fabriker är bland de mest miljövänliga och energieffektiva i världen. Där behandlas över 3 miljarder sökningar som gjorts av användare över hela världen och 72 timmars YouTube -videor varje minut där.

Googles datacenter – källorna till Internetsökmotorn

Googles datacenter-spännande utseende

Du kan se vid första anblicken Googles datacenter superromantisk och rolig – i starka färger och nästan som från ett barnlego. Bakom detta ligger dock den moderna tekniken och de erfarna medarbetarna som arbetar där. Röret är till exempel målat i olika färger, inte för att det ser roligare ut, utan för att du direkt ska kunna se varje rörs funktion. Belysningen är också ett märkligt informationssystem – olika färger indikerar att systemen är i ordning och att allt fungerar som det ska. Google Center i Finland använder till exempel ett speciellt kylsystem med havsvatten. Ett ultramoderna system med vatten under högt tryck har integrerats i USA – så att man vid brand kan komma att reagera i god tid. De moderna fabrikerna finns över hela världen – USA, Belgien och Finland.

Bilder – Google / Connie Zhou

 Datacenter i Hamina

google hamina datacenter

Modern energieffektiv arkitektur

modern-energieffektiv-arkitektur-datacenter-Google

Finland-modern miljövänlig arkitektur

Finland-modern-miljövänlig-arkitektur

Servrar i Hamina datacenter

Servrar Hamina datacenter

Färgad Peipen i datacenteret

färgat Peipen datacenter