Hus 53 – så här ser innovativ arkitektur ut

av arkitekten Marcio Kogan

modern innovativ arkitektur

Detta Hus 53 representerar ett exempel på en modern och innovativ arkitektur, som kombinerar estetik och funktionalitet. Den här vackra Hus 53 av arkitekten Marcio Kogan från Studio MK27 ligger i São Paulo, Brasilien. Den består av tre våningar med en kubistisk form. De två första våningarna kan separeras från det yttre utrymmet med en träskärm och därmed erbjuda mer säkerhet.

Hus 53 – en innovativ designidé

minimalistisk arkitektur - utomhuspool

Byggområdet är ganska litet och enligt stadsbyggnadsföreskrifterna kan byggnaderna i grannskapet inte vara högre än 3 våningar. Och genom att följa denna regel lyckades arkitekten rita ett trevåningshus med källare.

Bottenvåningen består av ett kök och ett långt vardagsrum som kombinerar matsalen och vardagsrummet i ett. Det finns två ingångar till vardagsrummet, som ligger på fasaderna nordost och sydväst. Området omges av enorma skjutbara glasdörrar, så att dagsljus kan tränga in i det långa rummet från båda sidor. Så ser detta innovativ arkitekturr också praktiskt och inbjudande.

en modern arkitektur – hus 53

minimalistisk design - vardagsrum med trä accenter

En tjock vägg skiljer vardagsrummet från det långa köket, som kan nås genom en liten korridor. Ett litet öppet lager och badrum i närheten finns tillgängliga för invånarna. Själva köket är upplyst av långa fönster och öppnar mot ett litet rum som kan användas som tvättstuga och förråd, och ger även trappuppgång till källaren. Trappan till andra våningen har placerats under vardagsrummet. Det lämnar ett mycket ljust och snyggt intryck – trappan ser ut som att de svävar i luften.

minimalistisk inredning – hus 53

minimalistisk inredning med dekoration

Den andra nivån har ett enormt sovrum med entré och badrum och två mindre sovrum med individuella badrum. Varje rum öppnar mot en stor terrass som omger byggnaden. Interiören i hus 53 är minimalistisk och ganska färgglad. Taket lämnades vita medan resten av elementen var klädda i trä. Det är en ren modern kombination av trä, glas och vit gips. Ett innovativ arkitektur och en intressant designidé – hus 53

Av K.H. Christova

minimalistisk design - en trävägg

minimalistisk arkitektur - en modern trappa