Den nya, virtuella Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo Concept 2013

AMG Vision Gran Turismo Concept 2013 längst fram 1

Mercedes-Benz publicerade konceptet med en superbil som skapades som ett designutkast för Gran Tourismo 6-spelet för Plystation 3. Det heter Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo Concept 2013.

Mercedes -Benz AMG Vision Gran Turismo Concept 2013 – inspirerad av Formel 1

Mercedes Benz Vision Gran Turismo Concept 2013 höger sida

Den virtuella bilen, som ändå fungerar som en riktig bil, ska integreras i det nya spelet Gran Tourismo 6 genom en onlineuppdatering. Motorn är framtill, under motorhuven. Den har bakhjulsdrift, såväl som mångsvingdörrar och ett speciellt kylargrill av lysdioder. Inredningsbilder togs inte med. Cockpiten på Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo Concept 2013 men ska, enligt Mercedes-Benz, inspireras av Formel 1. Dessutom bör den ha röda sportstolar som blandas med det svarta fotrummet för att bilda ett skyddande skal.

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo Concept 2013 imponerar med prestanda

Mercedes Benz AMG Gran Turismo Concept 2013 bak

Av Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo Concept 2013 imponerar med en AMG V8 biturbo -motor med 585 hk och ett vridmoment på 800 Nm. Bromssystemet, liksom blekningsmotståndet på högsta nivå, tillhandahålls av AMG keramiskt högpresterande kompositbromssystem. AMG -sportavgassystemet med åtta slutrör som är integrerade på baksidan ger ett hisnande ackompanjemang när bilen accelererar.

Mercedes Benz AMG Vision Gran Turismo 2013 framför  Mercedes Benz AMG Vision Gran Turismo 2013 ovan