Trevliga idéer för modern sovrumsväggdekoration

Sovrumsdekoration för barn

De flesta människor ser sitt sovrum som det mest personliga och privata rummet i sitt hem. Det är en plats som ska representera vila, avkoppling och tillflykt. Om du inte kan slappna av och känna dig själv i ditt sovrum är något fel. Eftersom sovrummet inte är ett av de offentliga utrymmena kan det ofta försummas när det gäller inredning. Om du Sovrums väggdekoration  ser illa ut om det är inaktuellt eller inte speglar din personlighet så det är dags för en makeover. Vi föreslår några idéer för här Sovrums väggdekoration.

Modern väggdekoration med ett träelement

sovrumsdekoration - Stadsliv

Titta först på din befintliga Sovrums väggdekoration. Är dina väggar släta eller mönstrade, vad är färgschemat, finns det en känsla av öppet utrymme, vad är ljuset och atmosfären i ditt sovrum? Gillar du din befintliga sovrumsväggdekor? Om inte, hur ska du bygga om ditt rum? Färg är ett bra verktyg för att skapa eller förbättra atmosfären. Mörka färger kan vara förföriska och mystiska, men också mycket avkopplande. De kan ge dig en känsla av säkerhet ibland när du behöver komma bort från allt. Var dock försiktig så att ditt sovrum inte verkar för dystert eller förtryckande, undvik de svalare färgerna i spektrumet. Mörkblå kan skada när den balanseras med varmare eller ljusare element.

Magnifik målning i sovrummet

Sovrumsdekoration med konstverk

Omvänt är ljusröda färger associerade med passion, kanske ilska, så använd dem med måtta när du strävar efter en lugnande miljö. Sovrums väggdekoration fokuserad på vitt, kan vara väldigt uppfriskande och lätt att skapa. Vitt är en fantastiskt mångsidig bakgrund för alla typer av interiörer eller dekorationer. Vita väggar är den perfekta inställningen för att visa livlig modern konst. Använd vitt i hela ditt dekorativa schema för en sofistikerad minimalistisk attraktion.

Väggdekoration med fågelmönster

Sovrumsdekoration med fågelmönster

Mönstrade väggar kan vara en mycket dramatisk aspekt av ett sovrum. Kanske bara välja en vägg. Väggdekorationer kan också skapa stämning och atmosfär och berätta historien om vissa kulturer eller tider. På detta sätt ger designen dig möjlighet att introducera ett tema till ditt dekorativa schema. Om du till exempel väljer ett mönster från art deco -perioden kan du enkelt införliva möbler och inredning från samma period. Om du vill ha en exotisk dekoration kan du hänga upp ett vävt gobeläng.

Det här är bara några idéer för att komma igång. Designa ditt rum så att det passar dig och din smak, men försök också hitta lite harmoni och balans mellan ditt Sovrums väggdekoration och resten av din personliga fristad.

av Jaz

Andra bra idéer för sovrumsväggdekor

Sovrumsdekoration - ballongmönster

Sovrumsdekoration i svart och vitt

Sovrumsdekoration med träpanel

underbar målning för sovrumsdekoration

mörkt väggmönster för sovrumsdekoration

Fantastisk sovrum deco

Sovrumsdekoration i bruna toner

100 levande idéer för sovrumsdesign i olika inredningsstilar