Rustik träsoffa av Riva från Italien

moderna möbler från Italien

Vilken intressant och extraordinär kombination. Denna “Utah” -soffa presenterar en modern och kreativ användning av återvinningsteknik. Denna mycket samtida, trä, rustik soffa imponerar inte bara med sin estetik, utan också med sin historia. Träelementen i den här soffan är faktiskt återvunnet virke från lagunerna i Venedig.

Den moderna rustika soffan från Riva från Italien

modern brun skinnsoffa

Dessa träskivor kallas briccole och används som en markör genom lagunerna. Briccolen måste bytas ut mot nya vart tionde år. Det gamla virket ser unikt och skulpturellt ut på grund av den långa tiden i vattnet – ett konstverk av naturen. Träet bearbetas och kombineras sedan med läder – så här skapas det moderna träet rustik soffa.

En rustik soffa av återvunnet trä

innovativa möbler - soffa

Blandningen mellan gammalt och nytt material ser spännande och elegant ut. Vanligtvis passar en rustik soffa inte in i alla rum, men denna design kan också enkelt kombineras med moderna möbler. Detta är särskilt lämpligt rustik soffa för en minimalistisk inredning.

Läderns värme och träets patina är inbjudande och mysigt. Stilen är vågad, men ändå mild och bekväm. Riva är ett italienskt företag som specialiserat sig på tillverkning av handgjorda trämöbler. Eller som designers själva förklarar, ”Återvinning är viktigt. I detta viktiga historiska ögonblick vill vi återvinna trä, återupptäcka det och skapa en design för framtida generationer “

snygg skinnsoffa