12 hämmästyttävää mustan riisin hyötyä (kielletty riisi) + ravitsemustiedot

Musta riisi, jota kutsutaan myös purppurariisiksi tai kielletyksi riisiksi, keisarin riisiksi ja jota kutsutaan myös villiriisiksi. Tämä on tahmea riisi (tahmea riisi), jonka ulkonäkö on violetti. Mustan riisin tieteellinen nimi on Oryza -laji, jolla on korkea ravintoarvo yhdessä antioksidanttien kanssa. Nimellä kielletty riisi on takanaan historia, kun tätä mustaa riisiä pidettiin vain Kiinan keisarille hänen hyvän terveellisen elämänsä vuoksi ja kiellettiin keneltäkään. Näin ollen tämä riisi nimettiin kielletyksi riisiksi. Riisin väri johtuu antioksidanttisesta pigmentistä, jota kutsutaan antosyaaneiksi. Musta riisi muodostuu mutaatiosta tai valkoisista jyvägeeneistä johtuen tumman violetinvärisestä riisistä. Jatka lukemista ja lue lisää mustan riisin eduista mustan riisin kuvilla ja mustan riisin tyypeillä.

Mustan riisin edut

Mikä on kielletty riisi?

Jos mietit, voiko riisin syöminen olla kiellettyä ja siksi nimi kielletty riisi. Ei, kielletty riisi on vain toinen nimi mustalle riisille tai orgaaniselle mustalle riisille. Historian mukaan Kiinan keisarille myönnettiin tietynlainen riisi, eikä sitä annettu kenellekään muulle. Tämä riisi, jossa on paljon proteiinia ja rautaa, on mustaa riisiä.

Erilaisia ​​mustaa riisiä:

Musta riisi on gluteenia sisältävää riisiä ja sitä on saatavana eri lajikkeina eri resepteillä. Jotkut yleisimmin tunnetuista lajeista ovat Indonesian musta riisi, Filippiinien Balatinaw -riisi, thaimaalainen jasmiinimusta riisi. Manipurissa mustaa riisiä käytetään makeiden ruokien, kuuluisan mustan riisin teen valmistukseen ja riisiä kutsutaan tunnetusti nimellä “Chak-hao”. Kala dhaner chaal tai musta paddy’s -riisi kutsutaan yleisesti Bangladeshissa mustaksi riisiksi.

Onko musta riisi terveellistä?

Kaikki valkoiset ruoat ovat hiilihydraatteja, jotka toimivat kaloripommina. Niille, jotka haluavat siirtyä pois kaloripitoisesta ruoasta, valitse sitten terveellinen vähäkalorinen ruoka. Yksi tällainen terveellinen ruoka gluteenipitoinen mutta rauta- ja vitamiinipitoinen vilja on musta riisi tai kielletty riisi. Mustan riisin kalorit ovat pienemmät ja antioksidanttinen arvo on korkea yhdessä muiden välttämättömien vitamiinien ja kivennäisaineiden kanssa, mikä tekee tästä viljasta terveellisimmän riisin. Kielletty riisi, jolla on etuja ja sivuvaikutuksia, ei ole sama, hyödyt voittavat sivuvaikutukset, mikä tekee tästä aasialaisesta riisistä terveen riisin.

Mustan riisin ravitsemustiedot:

Koska mustan riisin ainesosat ovat täynnä vitamiineja ja kivennäisaineita, on tärkeää tietää proteiinien, vitamiinien ja raudan arvo 100 grammassa mustaa riisiä sekä kalorimäärä, kun käytät 100 grammaa mustaa riisiä, joka voi joko Luomu musta riisi tai muun tyyppinen mustaa riisiä Intiassa.

100 grammaa mustan riisin ravitsemustietoja ovat:

 • Kalori: 335
 • Glykeeminen indeksi: 43
 • Kokonaisrasvapitoisuus: 2,35 g
 • Tyydyttynyt rasva: 0,476 g
 • Tranin rasva: Nolla
 • Kolesteroli: 0 mg
 • Natrium: 12 mg
 • Hiilihydraatit yhteensä: 72,41 g
 • Ravintokuitu: 2,8 g
 • Sokeri: 0,68 g
 • Proteiinit: 9,5 g
 • Rauta: 1,13 mg
 • Kalium: 186 mg
 • Kalsium: 16 mg

Kuinka tehdä mustaa riisiä?

Terveellisten ja suussa sulavien ruokien reseptien valitseminen on todella luuta satuttava työ perheelle. Terve resepti ei välttämättä maistu hyvältä ja maukas ruoka ei ehkä ole täynnä ravintoarvoa. Siksi reseptin valitseminen, joka luo tasapainon ravintoarvon ja maun välillä, on välttämätöntä terveellisen elämän kannalta. Yksi tällainen resepti, joka on valmistettu terveestä viljasta, on mustan riisin resepti ja musta riisi Intiassa on myös saamassa kuuluisuutta ja parhaita mustan riisin merkkejä on saatavilla markkinoilla.

Musta riisi on kiinalaista alkuperää oleva vilja, josta voidaan tehdä joko pääresepti sekä aavikko. Kiinnostuksen mukaan ja investointiaikaan kypsennettyä mustajyväistä riisiä voidaan sekoittaa muiden tuoreiden vihannesten kanssa ja tehdä salaattia tai suussa vetistä mustaa riisipuuroa jälkiruoaksi.

Kuinka valmistaa mustaa riisiä?

Jyrsimättömän, kiillottamattoman kypsentäminen on erilaista kuin tavallinen jauhettu valkoinen jyväriisi. Koska ulompi kuori säilyy, riisin kypsymisaika eroaa rajusti yleisesti kulutetusta valkoisesta riisistä. Samaa menettelyä sovelletaan mustan riisin valmistukseen, joka on kiillottamaton riisi, jonka musta kuori on ehjä viljan kanssa. Riisi on liotettava 30 minuuttia ennen kypsentämistä, jotta ulompi kerros tulee pehmeäksi. Riisin kypsennyksen veden mittaus on suositeltavaa seuraavasti:

 • 2 kupillista vettä 1 kupilliseen liotettua mustaa riisiä.
 • Kokkausaika: Kesto noin 20-25 minuuttia
 • Liottamattomalle riisille: Kypsennysaika on korkeampi noin 50 minuuttia.

Mustan riisin parhaat terveysvaikutukset:

Täällä listasimme 12 parasta mustan riisin terveyshyötyä. Katsotaanpa niitä.

mustan riisin terveysvaikutukset

1. runsaasti antioksidantteja:

Ravitseva ja terveellinen tapa kuluttaa viljaa on valita kiillottamaton runsaasti kuitua sisältävä riisi. Tähän luetteloon Aasian musta riisi on kaavion kärjessä. Koska tämä riisi on täynnä rautaa, kuitua ja proteiinia, se sisältää myös parhaan antioksidanttielementin, nimeltään Antosyaani. Tämä fytonutrientti tekee viljan ulkokuoren tummemmaksi violetista mustaan, mikä osoittaa antioksidanttitekijää. Antosyaanipitoisuus on korkeampi mustassa riisissä verrattuna toiseen riisityyppiin, kuten riisiin, ruskeaan riisiin tai täysjyvätuotteisiin. Sydänsairauksien ehkäisy, vapaiden radikaalien poistaminen on antioksidanttipitoisen mustan riisin keskeinen ominaisuus.

2. Diabetesriskin ehkäiseminen:

Diabetes on yleinen sairaus, joka vaikuttaa jokaiseen kotitalouteen.Syynä ovat ruokailutottumukset ja elämäntapa. Terveellisen elämäntavan luominen valitsemalla oikea ruoka on välttämätöntä, jotta estetään altistuminen niin kutsutulle sokeritaudille nimeltä diabetes. Vähähiilihydraattisen riisin kuluttaminen on välttämätöntä hidastaakseen sokerin imeytymistä elimistössä. Musta riisi ruokavalio, musta riisi sisältää ulomman kuidun sisältämän kuoren kokonaan, mikä saa ihmiskehon hidastamaan glukoosipitoisuuden imeytymistä riisistä pidempi kesto verrattuna kiillotettuun kuorittomaan valkoiseen riisiin. Tämä mahdollistaa tasaisen verensokeritason ylläpitämisen kehossa ja ehkäisee diabeteksen riskiä.

3. Estä syöpä:

Musta jyvä on täynnä parasta antioksidanttia, jota löytyy muista hedelmistä, kuten mustikoista, karhunvatukoista ja acai -hedelmistä. Yhden kupin kielletyn riisin nauttiminen päivittäin auttaa poistamaan vapaita radikaaleja kehosta ja suojaamaan päävaltimoita, estäen DNA: ta vaurioittamasta solumuutoksia. Mustan riisin antosyaani sisältää välttämättömiä vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka auttavat terveenä ja vähentävät syöpäsolujen kehittymisen riskiä sekä hidastavat syöpäsolun nopeaa mutaatiota. Musta riisi suojaa valtimoita vähentämällä plakin muodostumista valtimoiden seinämän vuorauksessa, joka johtuu lisääntyneestä kolesterolitasosta.

4. musta riisi laihtuminen:

Oletko valmistelemassa ruokavaliota kehon painon vähentämiseksi tasaisesti? Miksi et sitten valitse orgaanista tapaa poistaa ylimääräinen rasva. Lisää musta riisi katkotuksi viljaksi valkoisen riisin sijasta ja koe mustan riisin aiheuttamat muutokset menettäessään roikkuvat rasvat helposti. Aloita mustan riisin kulutus tekemällä mustaa riisijauhetta ja koe mustan riisin jauheen edut. Tämän riisin laihtuminen johtuu riisin runsaasta kuitupitoisuudesta, joka saa sinut tuntemaan olosi täyteen pidempään lounaan tai illallisen jälkeen. tulla nopeasti nälkäiseksi.

5. Parantaa ruoansulatusta:

Ruoansulatus on tärkeä osa jokaista elämään terveellistä ja stressitöntä elämää. Tätä varten on tärkeää syödä kuitupitoista ruokaa, kun taas kuitu auttaa tehostamaan ruoansulatusta, lisää ravinteiden saantia, ehkäisee ummetusta, löysää ulosnetta, vatsan turvotusta ja ruoansulatushäiriöitä. Kielletyt riisin ravitsemustiedot ovat, että se on kuitupitoista viljaa, joka kuluttaa yhden annoksen päivässä, auttaa ruoansulatuskanavan peristalttisessa liikkeessä. Tällöin ruoansulatus paranee ja se luo tasapainoisen bakteeriflooraympäristön. Liota riisi hyvin ja valmista kotona yksinkertainen mustan riisin resepti ja nauti perheesi kanssa terveen elämän puolesta.

6. Suojele sydämen terveyttä:

Hyvä sydän- ja verisuonitoiminta on ratkaisevan tärkeää yksinkertaisen ruokavalion nauttimiseen, joka ei sisällä liikaa rasvaa ja suolaa sekä sokerituotteita. Henkilölle, jolla on riski sairastua sydänsairauksiin, on parasta välttää runsaasti hiilihydraatteja sisältävää ruokaa, koska hiilihydraattiruoka lisää sokeripitoisuutta helposti yhdessä suuren rasvapitoisuuden kanssa. Kokeile tätä kiinalaista alkuperää olevaa mustaa riisiä, joka on paras vaihtoehto ruskean riisin kaltaiselle runsaasti kuitupitoiselle riisille, villiriisi täysjyväriisiksi. Mustassa riisissä on korkea kuitupitoisuus verrattuna muihin täysjyväriiseihin. Käytä mustaa riisiproteiinia ja sinulla on hyvä sydän.

7. Poistaa kehon:

Tässä pikaruokamaailmassa meillä kaikilla ei ole säännöllisesti välttämättömiä vitamiineja, kivennäisaineita ja muita ravintoaineita. Tämän käsitteen muuttamiseksi monet luomutuotteet ja yksinkertaiset reseptit on saatettu tietoon käyttämällä terveellisiä kulutushyödykkeitä. Yksi tällainen terveellinen ruoka on musta riisi. Saatat ajatella, onko musta riisi terveellistä kuin valkoinen riisi? Kyllä, musta riisi hyödyttää sinua vähärasvaisen, gluteenittoman ja välttämättömien ravintoaineiden avulla, jotka ovat välttämättömiä kehon puhdistamiseksi. Kehon vieroitus on välttämätöntä elimistön stressitason alentamiseksi, joka on vastuussa myrkyllisten aineiden poistamisesta kehosta. Munuaiset ja maksa ovat kaksi tärkeintä elintä, jotka ovat vastuussa myrkyttömän kehon ylläpitämisestä, ja musta riisi auttaa vähentämään myrkkyjä rajusti.

8. Lihavuusriskin ehkäiseminen:

Lihavuus on kuuma aihe ympäri maailmaa, mikä johtuu pikaruoan saatavuudesta yleisemmin verrattuna terveelliseen ruokaan. Lihavuus on nyt lisännyt diabeteksen, metabolisten oireyhtymien ja muiden insuliiniresistenssitautien riskiä sekä heikentänyt sydän- ja verisuoniterveyttä rajusti. Siksi on välttämätöntä syödä vähemmän hiilihydraatteja sisältävää ruokaa, vähäsokerisia kulutustarvikkeita ja vähäsuolaista ruokaa. Korvaa valkoinen riisi kuitupitoisella viljalla, kuten luomumusta tai kielletty riisi. Luomumusta riisi auttaa vähentämään nälkää ja ruuan liiallista kulutusta korkean kuitu- ja ravinnepitoisuuden vuoksi. Korkea kuitujen aineenvaihdunta veressä on alhaisempaa kuin yleisesti saatavilla oleva valkoinen riisi.

9. Hyvä silmille:

Hyvä voimakas ja stressitön näkö on se, mitä kaikki tavoittelevat. Tällaisen vahvan näkökyvyn saavuttamiseksi on tärkeää syödä terveellistä ja ravitsevaa ruokaa sen sijaan, että vain syöisi helposti, jotta voidaan valmistaa nollaravinteista ruokaa. Mustan riisin tai kielletyn riisin edut ovat se, että se on yksi parhaista elintarvikkeista hyvän näön ylläpitämiseksi, koska mustalla riisillä on kyky estää silmän rappeutumishäiriöitä. Mustan riisin antioksidanttinen ominaisuus vähentää joitain yleisesti esiintyviä rappeuttavia silmäongelmia, kuten kaihi, näön hämärtyminen ja silmänpohjan rappeuma. Nauti antioksidanttipitoista “antosyaania” ja sinulla on terveet silmät.

10. Luonnollisesti gluteeniton vilja:

Musta riisi luokitellaan luonnollisesti gluteenittomaksi riisiksi, kuten muu täysjyväriisi. Gluteeni -intoleranssista on tullut yleinen ongelma, jota monet kohtaavat kaikkialla maailmassa. Gluteeniherkkyysongelmalla on samankaltaisia ​​oireita keliakiassa, kuten ummetus, vatsan turvotus, ripuli. Mustan riisin syömisen edut ovat, että vältetään oireita, jotka aiheutuvat gluteenipitoisen ruoan, kuten yleisjauhon (Maida), vehnän, ohran jne. Valmista itsellesi hyvä gluteeniton ravintoainepitoinen ruoka illalliselle aasialaisen mustan riisin ja muiden vihannesten kanssa ja päästä eroon kaikista gluteenin aiheuttamista oireista ja ongelmista.

11. Mustan riisin edut iholle:

Kiiltävä tiukka iho on mitä kaikki haluavat, mutta miten saada se ja miten säilyttää kiiltävä iho, on aina suuri kysymys kaikkien mielessä. se on yksinkertaista, terve tasapainoinen on mitä sinun on etsittävä saadaksesi ja säilyttääksesi hyvän terveen ihon. Yksi tällainen terveellinen ruoka, joka voi antaa sinulle olennaisen kiillon, on syödä aasialaista palettia, joka rohkaisee mustaa riisiä tai käyttää mustaa riisivettä iholle. Musta riisi on luonnollinen antioksidantti, samoin kuin E -vitamiini, kulutustarvikkeita. E -vitamiini on tunnettu elementti, joka vastaa ihon kiristämisestä ja parantaa ihon terveyttä ja kiiltoa. Kupillisen mustan riisin nauttiminen rikastuttaa kehoa koko välttämättömällä vitamiinilla, joka tarvitaan hyvän ihon saamiseen.

12. Mustan riisin edut hiuksille:

Kiinalaisen mustan riisin käyttötarkoitus on, että se on täynnä kaikkia tärkeitä vitamiineja ja antioksidanttisia ominaisuuksia. Kiinassa on yleinen käytäntö pestä hiukset mustan riisin fermentoidulla vedellä. Näin päänahka ja hiukset ravitaan välttämättömillä ravinteilla. Mustan riisin veden ja aloe verasta valmistetun geelin yhdistäminen voi suojata hiuksia. Kun olet altistanut hiukset voimakkaalle auringonvalolle ja pölylle, pese hiukset B -vitamiinilla, E -täytetyllä mustan riisin uutteella. Vahvista hiusten kasvua käyttämällä mustaa riisivettä ja nauttimalla suoraan päivittäisenä kulutusruoana yhdessä tuoreiden vihannesten kanssa.

Mustan riisin sivuvaikutukset:

Musta riisi on täydellistä terveyttä ja ravitsemuksellisesti täytettyä viljatyyppiä. Tällainen ravintoarvoa sisältävä ruoka ei sisällä mitään sivuvaikutuksia aiheuttavaa ainetta tai kemikaalia. Mustan riisin syömisen jälkeen ei ole vakavia sivuvaikutuksia. Mustan riisin haitat voivat sisältää pieniä sivuvaikutuksia, kuten:

 • Vatsa turvotus.
 • Kaasun muodostuminen.
 • Ruoansulatuskanavan häiriöt, kuten ruoansulatushäiriöt, koska musta riisi on täynnä kuitua. Suurten molekyylien hajottaminen pieniksi paloiksi vie aikaa, kun on kyse kuitupitoisesta ruoasta.
 • Sama käsite koskee mustaa riisiä, kun mustan riisin kulutuksen jälkeen ravinnon hajoamiseen kuluva aika kuluu enemmän verrattuna hiilihydraattipitoiseen ruokaan.

Hiilihydraattiton ruokavalio on mantra, jonka kaikki ravitsemusterapeutit saarnaavat nykypäivän sokeritaudin vallitsevassa maailmassa. Vähähiilihydraattisen viljan syöminen jokapäiväisessä ateriassa käyttämällä ”mustaa riisiä” on erittäin terveellinen korvaus ”valkoisen riisin” kaloripommittajan kulutukselle. Terveen elämän johtaminen syömällä mustaa riisiä on varmasti motivaattori paitsi itselle myös ympäröiville perheenjäsenille. Nauti rikas kuitupitoinen musta riisi ja päästä eroon kaikista sokeririskin oireista ja niihin liittyvistä sairauksista.