Gör själv barnsäkerhet i hushållet – 15 DIY -idéer

Barnsäkerhet i hushållet -dörr-balkong-trappor-rött-trä-lägenhet-hushåll

Om huset är bebodt av småbarn och småbarn är det en vettig Föräldrakontroll i hushållet nödvändig. Naturligtvis översvämmas marknaden av olika tillbehör och enheter som minskar risken för att barnet skadar sig. Dessa kostar dock en hel förmögenhet och kastas i papperskorgen efter några månader.

Gör barnsäkerhet i hushållet själv

Barnsäkerhet i hushållet-dörr-baby-toddler-dörrhandtag-lägenhet-hushåll

Det är ostridigt att det lilla barnet inte får ha fri tillgång till varje hörn i lägenheten, särskilt i köket, där det finns köksutrustning var några centimeter. Men de är verkligen nyfikna och väldigt skickliga när det gäller något som är förbjudet. De knep och enkla verktyg som finns i varje hushåll kan användas för att effektivt säkra lägenheten.

Gör barnsäkerhet i hushållet själv

Barnsäkerhet i hushållet -bokhyllor-bälten-cykeldäck-platt-hushåll

Barn är nyfikna av naturen och särskilt när de kryper och när de lär sig gå, har de redan möjlighet att röra och återupptäcka det och det själva. Om du inte får uppnå eller ta något, öva all din skicklighet och försök att uppnå önskat mål med dina små fingrar.

Barnskydd i hushållet-gör hemmabiblioteket och bokhyllorna barnsäkra

Barnsäkerhet i hushållet -bokhyllor-cykel-innerdäck-diy-lägenhet-hushåll

Föremål kan inte bara falla ner, utan barnet kan också skadas. Bokhyllorna gör dig barnsäker om du inte gör dig av med de gamla innerdäcken på cykeln utan återvinner dem. Dra gummiröret runt hyllan och knyt vid behov en knut baktill.

Barnsäkerhet i hushållet – gör dörrarna barnsäkra

Barnsäkerhet i hushåll-dörr-elastisk-diy-lägenhet-hushåll

Dörrar kan skada de känsliga barnens fingrar hårt, varför du bör överväga en barnsäkerhetsanordning omedelbart om barnet redan kan gå relativt självständigt. Flera kreativa metoder som visas på bilderna erbjuder alternativ till de färdiga produkterna på marknaden. Med ett platt gummiband, till exempel, kan låsningen av dörren till vänster undertryckas.

Sy själv barnsäkerhetslås i hushållet för dörrarna

barnsäkerhet-dörr-dörr-handtag-tyg-sy-lägenhet-hushåll

Gör dörren barnsäker och sy själv ett stopp för dörrlåset. Använd färgat tyg och fäst bufferten på dörrhandtagets två sidor med elastisk tejp. Om du vill kan du göra en hel uppsättning med dörrstoppar av samma tyg för golvet.

Separata barnlås i hushållet och områden framför barnet

barnsäkerhet-trappor-tyg-sy-lägenhet-hushåll

Innan du bestämmer dig för en rejäl dörr och trappport av trä eller plast, försök att göra en själv. En barnsäkerhetsanordning för trappor av tyg skulle vara visuellt klart attraktiv, särskilt för barn eller sovrum. Sy en när du bearbetar och gör om en gammal filt.

Barnsäkert lås i hushållet – gör omkopplaren barnsäker

barnsäkerhetsuttag-switch-diy-lägenhet-hushåll

Så snart det lilla barnet är tillräckligt stort och kan nå ljusomkopplaren börjar den stora tändningen och avstängningen av lamporna. Detta ljusspel är dock inte alltid önskvärt. Med denna smarta idé kan brytarkåpan dekoreras och samtidigt göras säkert för barnet.

Barnsäkerhet i hushållet – uttagen

barnsäkerhet-uttag-klistermärke-lägenhet-hushåll

Elnätet och alla elektriska apparater är särskilt farliga för små barn, varför du inte behöver göra några kompromisser när det gäller barnsäkerhet för uttagen i lägenheten. Få ett hållbart uttagskydd så att barnet inte kan sticka in fingrarna. För att dra barnets uppmärksamhet exakt till det finns det också roliga väggklistermärken som varnar för faran.

Barnsäkert lås i hemmet – gör hörn, kanter och kanter i hemmet barnsäkra

barnsäkerhet-kant-hörn-simning-nudel-lägenhet-hushåll

Simnudlarna kan implementeras riktigt fantasifullt för alla DIY -projekt. Skyddselement som enkelt fästs på vassa kanter, kanter eller hörn är särskilt framgångsrika.

Simnudlar kan implementeras på ett riktigt varierat sätt som barnsäkerhet i hushållet

barnsäkerhet-simning nudel-vassa kanter-hörn-lägenhet-hushåll

Skär vattennudeln till önskad storlek och öppna den sedan på längden. Dra isär de två sidorna och fixera på plats där barnsäkerhet krävs i hushållet.

Barnskydd i hushållet – att göra lådor och skåpdörrar barnsäkra

barnlås-låda-skåp-byrå-lägenhet-hushåll

Flera alternativ är valfria för att säkra lådor och skåphandtag från barn. Det enklaste sättet att göra detta är att dra ett bälte eller rep genom alla skåphandtag och sedan binda det någon annanstans. Om lådan eller skåpet kan öppnas bör hela systemet tas bort och sedan fixas igen.

Gör barnlås i hushållet till lådorna själv

barnsäkerhetslådor-skåp-dörrhandtag-lägenhet-hushåll

Beroende på vad du exakt har för skåphandtag är andra varianter också möjliga. Ta några ringar, men de är inte helt stängda. Duschridåringar används här ganska bra. För in dessa i varandra tills önskad längd har uppnåtts och fäst dem på skåpens handtag.

Barnsäkert lås i hushållet – gör eldstaden barnsäker

barnsäkerhet-skorsten-baby-skydd-galler-lägenhet-hushåll

Området runt eldstaden är strängt förbjudet för små barn, men det bör också vara ordentligt säkrat. Ett galler kan fästas runt spisen så att den sprakande elden fortfarande är synlig, men det finns ingen direkt åtkomst till spisen.

Tinker barnsäkerhet i hushållet för toalettpapper

barnsäkerhet-toalett-papper-toalett-wc-lägenhet-hushåll

Alla vet när barnet rullar ut hela toalettrullen och tycker om att slå in papperet runt dem. Emellanåt är det riktigt kul emellanåt, men att sätta nya roller på toaletten varje dag är inte bara en olägenhet, det är också ett rent slöseri. Bind bara rullen med ett elastiskt band. Visst kommer denna enkla metod om inte att hindra den från att rulla ut, då gör den åtminstone mycket svårare.

Barnsäkerhet i hushållet för fönster och balkongdörrar

barnsäkerhet-fönster-balkong-gitter-lås-lägenhet-hushåll

Fönster, balkong och altandörrar i lägenheten får aldrig lämnas öppna när ett barn är i närheten. Med föräldrakontroll från en pålitlig tillverkare gör du inga kompromisser och spelar säkert med märkeskvalitet, eftersom det är riktigt farligt.

Barnsäkerhet i hushållet för elspis och ugn

barnsäkerhet-spis-ugn-skydd-lägenhet-hushåll

När det gäller barnsäkerhetsanordningar för ugnar och elektriska spisar rekommenderar vi också speciella skyddselement som gör knapparna och handtagen otillgängliga för barns händer. Som regel har ett litet barn inget att vara ensam i köket. Det bästa är att låsa köksdörren och inte ta risken.