20 Tutkimuspohjaista Amla-mehun hyötyä iholle, hiuksille ja terveydelle

Internet on menossa yli Amla -mehun hämmästyttävien etujen terveydelle, hiuksille ja iholle. Mutta ovatko ne kaikki totta? Onko Amla -mehu todella hypetyksen arvoinen? Tiede sanoo kyllä! Tämä muinainen ayurveda -lääketiede on nyt saamassa huomiota modernissa maailmassa uskomattoman ravintoarvonsa ja terapeuttisten etujensa vuoksi.

Amla -mehu tai intialainen karviaisen mehu on neste, joka on uutettu Amla -hedelmistä (Emblica Officinalis). Se on vihertävän keltainen väri ja maistuu hapan, supistava ja pistävä. Se on keskeinen ainesosa monissa ayurveda- ja yrttilääkkeissä.

Jotkut Amla -mehun eri nimistä suosituissa intialaisissa kielissä ovat -Nellikaya -mehu (tamili ja kannada), Usirikaya rasam (telugu), Amlaki Rasa (bengali), Nellikka -mehu (malajalam) jne..

Amla -mehun edut

Amla -mehun ravitsemukselliset tosiasiat:

Tarkastellaanpa Amla -mehun ravitsemusprofiilia 30 ml: n annosta kohti:

Energia yhteensä: 20 Cal

 • Hiilihydraatit yhteensä – 4,8 g
 • Kuitu yhteensä- 1,2 g
 • Proteiini – 0,2 g
 • Rasvaa – 0 mg
 • Kalsium – 3% DV: stä
 • Rauta – 2% DV: stä
 • Kalium – 2% DV: stä
 • Magnesium – 2% DV: stä
 • Natrium – 0% DV: stä (1,8 mcg)
 • C-vitamiini- 525% DV: stä
 • A -vitamiini – 0% DV: stä (3,2 mcg)

Kuinka valmistaa Amla -mehu kotona?

Vaikka Amla-mehua on saatavilla kuluttajavalmiina juomana markkinoilla, puhtaus ja laatu ovat suuri kysymys. Jos sinulla on tuoreita karviaisia, on parempi valmistaa kotitekoista Amla -mehua, jotta saat maksimaalisen hyödyn ilman kemikaalien ja säilöntäaineiden riskiä.

Tässä resepti:

Ainekset:

 • Karkeasti pilkotut Amla -kappaleet – 1 kuppi (siemenet)
 • Vesi – ½ kuppi

Miten tehdä:

 • Lisää amla -palat ja vesi tehosekoittimen astiaan.
 • Sekoita tasaiseksi.
 • Erota mehu siivilästä siivilän avulla.
 • Tarjoa mehu heti.

Tarjousehdotus: Voit lisätä mehun hunajaa vähentääksesi tämän mehun happamuutta.

Huomautus: Jos sinulla ei ole pääsyä tuoreeseen Amlasiin, voit ostaa Patanjali Amla -mehua, Dabur Amla -mehua tai muita luotettavia intialaisia ​​tuotemerkkejä.

Amla -mehun suositeltu annos päivässä:

Amla -mehu tekee paljon hyvää kehollesi, kun sitä on kohtuullisesti. Tämän mehun suositeltu päiväannos on yleensä 5–20 ml. Annos riippuu yksilöllisestä terveydentilasta, iästä ja toleranssista.

Paras aika juoda Amla -mehua:

Amla -mehu on parasta nauttia tyhjään vatsaan aikaisin aamulla. Voit laimentaa 5-10 ml amla-mehua yhteen kupilliseen vettä ja juoda sen. Jos kuitenkin kärsit happamat refluksi tai polttava tunne vatsassa, yritä pitää se aterioiden välissä tai ota yhteys lääkäriisi sopivan ajan määrittämiseksi..

Amla -mehun edut terveydelle, iholle ja hiuksille:

Ayurveda pitää Amlaa elämän eliksiirinä! Tiedätkö miksi? Mutta muinaiset parantajat uskoivat, että Amla voisi kirjaimellisesti parantaa minkä tahansa sairauden, eikä tämä ole kaukana totuudesta. Katsokaamme nyt Amla -mehun tärkeimpiä käyttöjä keholle, tieteellisten tosiasioiden tukemana.

Amla -mehun terveysvaikutukset:

Tässä on 12 todisteisiin perustuvaa karviaisen mehun terveyshyötyä. Katsotaanpa niitä.

Amla -mehun terveysvaikutukset

1. Parantaa hengitysongelmia:

Jos kärsit usein yskän, kylmän ja hengitysvaikeuksista, on aika sisällyttää Amla -mehu päivittäiseen rutiiniin. Tutkimus osoittaa, että Amla-mehu sisältää voimakkaita antioksidantteja, jotka voivat estää useita keuhkoihin liittyviä sairauksia, kuten astmaa, keuhkoputkentulehdusta jne.1). Myös muut tutkimukset osoittavat, että Amla -mehun sekoittaminen hunajan kanssa voi toimia erinomaisena väriaineena kroonisen yskän ja kuumeiden parantamiseksi.

2. Vahvistaa immuunijärjestelmää:

Tiedetään, että Amla -mehulla on immunomoduloivia vaikutuksia kehoon, mikä auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmäämme (2). Tutkijat luulevat tämän johtuvan suuresta määrästä mehua sisältävistä antioksidantteista ja C -vitamiinista tehokkaasti taistelemaan soluja vahingoittavia vapaita radikaaleja vastaan. Amla-mehun vahvat antimikrobiset ominaisuudet torjuvat kehon vieraita aineita ja vähentävät infektioiden riskiä.

3. Suojaa maksan vaurioilta:

Yksi Amla -mehun suurimmista eduista on sen kyky ehkäistä maksasairauksia. Tutkimus osoittaa, että Amla voi neutraloida maksakudoksia vahingoittavien lääkkeiden, kuten parasetamolin, etanolin, raskasmetallien jne.3). Amla-mehua pidetään myös hepatoprotektiivisena aineena, sillä sen anti-inflammatoriset ja antioksidanttiset ominaisuudet vähentävät maksan tulehdusta ja mahdollisia elinten rappeutumista.

4. Hallitsee diabeetikoita:

Amla -mehun hyödyt diabeetikoille määritettiin useissa tutkimuksissa. Tiedetään, että Amla -mehussa on suuri pitoisuus fenoliyhdisteitä, jotka voivat lisätä kehon antioksidanttiaktiivisuutta diabeteksen tehokkaassa hallinnassa (4). Tiedetään myös, että Amlaa säännöllisesti nauttineet potilaat ilmoittivat paasto- ja aterian jälkeisten verensokeritasojen laskun.

5. Vähentää syövän riskiä:

Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että Amlasta voi olla hyötyä monenlaisten syöpien ehkäisemisessä (5). Amla -mehun antioksidanttiset ominaisuudet voivat taistella vapaita radikaaleja vastaan, jotka tuhoavat terveitä soluja aiheuttamalla oksidatiivista stressiä. Tämän hedelmän tiettyjen annosten antamisen tiedetään myös estävän kasvainsolujen kasvua alkuvaiheessa.

6. Toimii verenpuhdistimena:

Amla -mehu auttaa puhdistamaan verta tukemaan parempaa hapen kiertoa ja poistamaan hiilidioksidia kehosta (6). Tässä mehussa olevat antioksidantit ja polyfenolit auttavat huuhtelemaan veressä olevia myrkkyjä ja edistämään järjestelmän terveellistä toimintaa.

7. Vähentää happojen refluksointia:

Amla -mehu on emäksinen ruoka, joka suojaa suolen limakalvoa vaurioitumiselta korkeiden mahahapon pitoisuuksien vuoksi. Tiedetään myös, että Amla -mehua nauttineet ihmiset kärsivät närästyksen lievemmästä ruoansulatuskanavan refluksitaudista (7).

8. Parantaa suoliston terveyttä:

Tutkimukset vahvistavat, että Amla -mehu voi vahvistaa ruoansulatusjärjestelmää nopeuttamalla ruoan hajoamista ja imeytymistä. Ayurvedan periaatteiden mukaan Amla voi stimuloida ruoansulatuspaloa (Agni) ilman ylimääräisen haponerityksen sivuvaikutusta. Karviaismehusta on hyötyä myös Pitta -epätasapainosta johtuvien ruoansulatusongelmien hoidossa (8).

9. Jäähdyttää kehon lämpötilaa:

Amla -mehu toimii luonnollisena kehon jäähdytysaineena kesien aikana. Ruoansulatusprosessin aikana se tasapainottaa mahahapot tuottamatta lämpöä kehossa (9). Amla -mehu toimii lämmönpoistajana estääkseen kiehumista, ihottumaa iholla ja vapauttaakseen sinut väsymyksestä.

10. Parantaa näköä:

Tietyt tutkimukset osoittavat, että Amla-mehusta ja hunajasta valmistettu yrttivalmiste voi auttaa ehkäisemään silmäongelmia, kuten sidekalvotulehdusta ja glaukoomaa (10). Tämän mehun nauttiminen säännöllisesti tietyn ajan voi myös terävöittää näköäsi ja viivästyttää silmänpohjan rappeutumisen riskiä.

11. Parempi raudan imeytyminen:

Ihmiset, jotka kärsivät anemiasta tai raudanpuutteesta, voivat hyötyä Amla -mehusta. Se sisältää runsaasti C -vitamiinia, joka voi tukea raudan parempaa imeytymistä ulkoisista lisäravinteista (11).

12. tukee painonpudotusta:

Amla -mehu on erinomainen terveysjuoma, joka on täynnä ravinteita. Se on vähäkalorinen ruoka, joka voi antaa energiaa kehollesi ja pitää sinut kylläisenä pitkään. Myös tämän mehun ruoansulatusominaisuudet voivat auttaa nopeuttamaan kehon aineenvaihduntaa tehokkaiden laihtumistulosten aikaansaamiseksi. Amla -mehu sisältää myös monia antioksidantteja, jotka torjuvat lihavuutta (12).

Amla -mehun edut iholle:

Tässä on 3 parasta nellikai mehun hyötyä iholle. Katsotaanpa niitä.

13. Viivästymisen merkit ikääntymisestä:

Amla-mehu torjuu ennenaikaisen ikääntymisen näkyvät merkit antioksidanttipitoisella profiilillaan. Nämä aineet estävät tummien läiskien, ryppyjen, hienojen juonteiden ja ihon kuivumisen muodostumista vähentämällä vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita (13). Lisäksi Amla -mehu tukee kollageenisynteesiä lisätäkseen ihon joustavuutta ja saadakseen nuorekkaan, säteilevän ulkonäön.

14. Suojaa ihoa UV -vaurioilta:

Hiirillä tehty tutkimus osoittaa, että Amla -mehuuute vähensi tehokkaasti ihon UV -vaurioita (14). Mehu sisältää monia vitamiineja, kivennäisaineita ja fenoliyhdisteitä, jotka voivat estää auringon aiheuttamien haittavaikutusten, kuten kuivan ja hilseilevän ihon, huonon kimmoisuuden ja ryppyjen, haitalliset vaikutukset.

15. Edistää hehkuvaa ihoa:

Amla -mehu on erinomainen detox -aine, joka voi huuhtoa pois ei -toivotut toksiinit kehosta. Se kosteuttaa ihosoluja ja estää kosteuden menetyksen. Parantaen kollageenitasoja Amla -mehu auttaa myös parantamaan ihon kimmoisuutta. Tämän ainesosan suuret C -vitamiinimäärät voivat kirkastaa ihosi ja antaa luonnollisen hehkun (15).

Amla -mehun edut hiuksille:

Tässä ovat kolme parasta amla ras -hyötyä hiuksille. Katsotaanpa niitä.

16. Stimuloi terveiden hiusten kasvua:

Amla -mehussa on runsaasti monia hiusten kasvuja, jotka tukevat mineraaleja, vitamiineja ja fytoravinteita. Tutkimukset osoittavat myös, että Amla -mehu, kun sitä käytetään yhdessä muiden kasviperäisten ainesosien kanssa, voi olla hyödyllinen hiustenlähtöön tai hiustenlähtöön ja edistää hiusten kasvua paksumman näköisen harjan (16).

17. hoitaa hilseen:

Amla-mehu voi olla erittäin hyödyllinen päänahan sairauksien, kuten hilseen, hoidossa tulehdusta ehkäisevillä ominaisuuksillaan (17). Tämä mehu sisältää myös paljon C -vitamiinia, joka voi tehokkaasti taistella päänahan solujen vapaita radikaaleja vastaan ​​ja estää kuivumista hilseen torjumiseksi.

18. Toimii luonnollisena hiusvärinä:

Amla -mehu ravitsee hiuksiasi. Se voi parantaa hiusten kasvua ja lisätä myös säikeidesi melaniinisoluja ennenaikaisen harmaantumisen estämiseksi. Käyttämällä laimennettua Amla -mehua hiusten huuhteluna voit kokea näkyvän eron hiusten pigmentaatiossa (18).

Muut intialaisen karviaisen mehun edut:

Tässä on joitain muita Amla -mehun etuja kehollemme:

19. Pitää huonoa hengitystä lahdella:

Jos kärsit pahanhajuisesta hengityksestä ja hammasongelmista, Amla -mehu voi olla pelastaja. Amlalla on antibakteerisia ominaisuuksia, jotka voivat pitää suun bakteerit loitolla (19). Suun huuhtelu laimennetulla Amla -mehulla voi parantaa suun terveyttä ja estää plakin, ontelon jne. Muodostumista.

20. Parantaa aivotoimintoja:

Amla -mehussa on monia antioksidantteja, kuten askorbiinihappoa, gallushappoa jne., Jotka estävät aivosolujen rappeutumista, mikä voi johtaa Alzheimerin tautiin, äkillisiin aivohalvauksiin jne.20). Se tukee myös Brainin parempaa toimintaa ja parempaa muistitehoa.

Kuinka käyttää Amla -mehua laihtumiseen?

Kuten edellä mainittiin, Amla -mehu voi tukea laihtumista yhdistettynä terveelliseen ja aktiiviseen elämäntapaan. Asiantuntijat suosittelevat, että 10-20 ml Amla-mehua laimennetaan lämpimään veteen ja nautitaan varhain aamulla. Tämä voi aktivoida ruoansulatusjärjestelmän ja edistää parempia suolen liikkeitä. Lisäksi Amla -mehun nauttiminen tyhjään vatsaan voi tehostaa aineenvaihduntaa ja polttaa enemmän kaloreita harjoituksen aikana.

Amla -mehun sivuvaikutukset:

Amla -mehu ei sovi kaikille. Jos sinulla on alhaiset toleranssit tämän juoman happamuudelle tai olet nauttinut liikaa, saatat kokea seuraavia haittavaikutuksia:

 • Vatsavaivat
 • Mahalaukun ongelmat
 • Verenpaineen lasku (jos käytät verenpainelääkitystä)
 • Äkillinen sokeripitoisuuden lasku (jos käytät jo insuliinia tai diabeteslääkkeitä)
 • Ripuli
 • Ummetus
 • Ihon kuivuminen
 • Liiallinen laihtuminen (niillä, joilla on nopeampi aineenvaihdunta)
 • Häiriöt tietyille lääkkeille (kohonnut verenpaine, sydän- ja diabetes)

Näyttää siltä, ​​että on monia syitä aloittaa Amla -mehun juominen hyvän terveyden vuoksi! Amla -mehulla on niin paljon tarjottavaa, että se ansaitsee varmasti lääkärien ja terveyteen pyrkivien huomion. Joten jos uskot luonnon voimaan, on aika lisätä tämä superruoka päivittäiseen ruokavalioosi!