Arbetshälsa och säkerhet: allt-i-ett-slut-allt när man bygger ett hus

Arbetsmiljöhuvudskydd

När du bygger ett hus, men också när du utför renoveringar i ditt hus, bör du som byggnadsägare konsekvent uppmärksamma arbetssäkerheten. För i arbetarskyddslagen och byggarbetsförordningen är det exakt specificerat vad fastighetsutvecklare och byggnadsägare måste observera. Förutom att finansiera och planera bygg- eller renoveringsprojekt bör arbetsmiljö alltid ha högsta prioritet. Eftersom säkerhet är oerhört viktigt, oavsett om det är maskiner och deras funktion eller aktiviteter med andra verktyg. Arbetssäkerhet innebär å ena sidan att säkra arbetsplatser och å andra sidan skydda hälsan hos människor som utför relevant verksamhet. Tyvärr händer många, främst undvikbara, olyckor på byggarbetsplatser och inom bygg -och anläggningssektorn. Med rätt arbete, arbete och skyddskläder ensam kunde många skador och till och med dödsfall undvikas.

Arbetsmiljö – säkerhet först när man bygger och renoverar

Yrkesmässig säkerhet-säkerhetsverktyg-verktygsväska-hård hatt

Om du hjälper till med att bygga ett hus eller med renoveringsarbete, se till att utrustningen och verktygen som används är i perfekt skick. Om och om igen faller människor från defekta stegar eller från föremål som har missbrukats som stegar, till exempel öllådor eller stolar. Andra drabbas av allvarliga ögonskador eftersom de inte använder skyddsglasögon. Särskild försiktighet krävs vid borrning, svetsning och sågning. Det finns alltid allvarliga huvudskador från fallande föremål eftersom de drabbade inte bär en hatt. Alla som rör sig på en byggarbetsplats måste bära hjälm! Eftersom det finns risk att asbest eller andra giftiga ämnen finns någonstans, särskilt vid renovering, bör du definitivt använda andningsskydd vid slipning. Massiva, företrädesvis ankelhöga säkerhetsskor skyddar mot sparkar och vridningar, med ståltoppar för att skydda mot allvarliga tåskador. Hörselskydd mot särskilt starkt, ohälsosamt buller är också en säkerhetsåtgärd vid arbete på byggarbetsplatser.

Arbetshälsa och säkerhet – rätt arbete och skyddskläder är avgörande

Arbetssäkerhet och säkerhet-moderna-rustning-idéer

Professionella hantverkare förlitar sig på sina arbetskläder, som vanligtvis är rätt skyddskläder för deras arbete. Engelbert Strauss-företaget har länge varit engagerat i tillverkning av högkvalitativa företagsrelaterade arbetskläder och skyddskläder om det behövs. Förutom den högsta kvaliteten på produkterna ligger erfarenhetsutbytet med handeln i förgrunden. Så det finns alltid innovationer som professionella hantverkare och hobbyarbetare använder för arbetssäkerhet.

Det börjar med förstklassiga, stabila säkerhetsskor och fortsätter med byxor, byxor och shorts. Sportig, modern, bekväm, funktionell och praktisk är viktiga kriterier. Det finns tillräckligt med fickor för hantverkare, till exempel för att kunna stuva hammare och vikregel inom räckhåll. Men även knästoppning (t.ex. för plattsättare) och robust Cordura-tillbehör (slitstark polyamid) har sådana byxor. Nästan alla är tvättbara i 60 grader. Skyddsvästar och olika jackor, t.ex. B. 100% polyester, är vanligtvis med dryplexx -utrustning. Det betyder att de andas, är vattenavvisande och vindtäta. Dessutom är den slitstark, elastisk, behagligt lätt och lätt att flytta. Byxor och jackor med diskreta reflexer ger ofta extra säkerhet. Framför allt är dock robusta handskar nödvändiga för arbete i husbyggande och renoveringar. De skyddar våra händer mot olika kemiska och mekaniska faror. Med robusta T-shirts, arbetshjälmar av hög kvalitet och olika arbetssäkerhetstillbehör i sortimentet erbjuder Engelbert Strauss ett komplett arbetssäkerhetsprogram för nästan alla yrkesområden där människor arbetar ansvarsfullt.

Rätt skyddskläder ökar säkerheten

Arbetssäkerhet-hem-byggnad-renovering-tips

Huvudskador kan undvikas med en skyddshjälm

Arbetsskydd säkerhet man idéer tips

Se alltid till att verktygen är i gott skick! 

Arbetssäkerhetshus verktyg Idéer