Brohuset – miljövänlig arkitektur

Av Max Pritchard Architects

miljövänlig husdesign - brohuset

Detta ovanliga Brohus, designad av Pritchard Architects inrättades bland vild naturlig vegetation nära Adelaide, Australien. Det är en kompakt modern byggnad som fungerar som ett hem och kontor för ett par. Designen är innovativ och kombinerar funktionalitet, en koppling till naturen och energieffektivitet.

Den där Hus sitter på intressant terräng som ser väldigt olämpligt ut för att bygga ett hus. Arkitekterna lyckas dock uppnå maximalt med en unik design. Hela byggnaden ligger på en stålbrokonstruktion, som består av två prefabricerade balkar. Denna konstruktionsmetod säkerställde att huset stod stabilt på marken.

En ovanlig sådan Husdesign – brohuset

en modern innovativ konstruktion

En-berättelsen  Hus själv byggdes med en utökad rektangulär form. Byggnaden har en användbar yta på bara 110 kvadratmeter, men den räcker helt för två personer. Interiören består av ett kontor, tvättstuga, stort vardagsrum och vardagsrum med badrum. Utsikten från varje sida av huset är ren vild natur. Glasfasaden öppnar huset för de hisnande omgivningarna. Och det är inte konstigt – trots allt är området helt privat och inga grannar förväntas.

Intressant och innovativ modern arkitektur

en intressant fasad

Den där Brohus byggdes miljövänligt. Ett solsystem installerades på taket, ett annat system på taket samlar regnvattnet och rengör det. Det smutsiga vattnet pumpas bort för att undvika föroreningar. Detta hus använder också återvunnet material som stål och aluminium. Den unika designen hos den här Hus representerar en koppling mellan energibesparingssystemen och miljövänliga material och den moderna arkitekturen, och resultatet är en hisnande byggnad

Av K.H. Christova

Foto: Sam Noonan

miljövänlig fastighet - öppen terrass

modern innovativ konstruktion