minimalistisk arkitektur – den moderna studion på klipporna

Saunders Architectures Squish Studio

minimalistisk-arkitektur-studio-saunders

Det norska arkitektföretaget Saunders Arkitektur skapat en liten studio med stor inverkan för Shorefast Foundation och Fogo Island Arts Corporation. Den där modern studio står på ett stenigt kustlandskap på Fogo Island, Newfoundland, Kanada. Det är en vild och orörd miljö som har mycket att erbjuda sina invånare. Frisk havsluft, kraschande vågor och lugn på heltid visar sig vara den perfekta miljön för att bygga en arbetsstudio.

minimalistisk studio med vit inredning

minimalistisk-arkitektur-vit-studio

Den moderna studion, som Saunder Architecture har skapat täcker bara ett område på 130 m², men han lyckas sticka ut i landskapet och göra ett stort intryck. Hela strukturen är höjd något ovanför marken på pelare. Den består av en enda struktur med en mycket specifik vinkelform. Byggnaden är vitmålad och presenterar en enkel byggnad med en uttrycksfull silhuett. Takpanelen har en skarp lutning och ansluter till ytterväggen för att bilda en spetsig vinkel som är pekad uppåt. Denna struktur, ansluten till golvplattan, döljer terrassen, som har en triangulär planlösning och ger direkt tillgång till utsidan. Det mesta av fasaden daterad modern studio är ganska sluten, som bara har några få öppningar för dagsljus. Den enda delen som är helt inglasad är den som har direkt utsikt över havet.

minimalistisk studio på de kanadensiska klipporna

vit studiorock Kanada

Planlösningen från den moderna studion är tydligt och enkelt. Det finns ett enda vardagsrum som kombinerar studion, kök och separat badrum. Inredningen är minimalistisk och ren, helt vit från topp till botten vilket komplimangerar byggnadens allmänna koncept. På natten kommer den moderna studion Upplyst av soldriven belysning som skapar en mjuk magisk atmosfär sett på avstånd.

Av K.H. Christova

Brytande vågor – omgivningen av den vita studion

brytande-vågor-vit-studio

Squish Studio från Saunders Architecture

saunders-architecture-squish-studio

Magisk belysning från Squish Studio

squish-studio-magic-belysning

Magisk atmosfär i skymningen – Saunders Architecture studio

magiskt upplyst-studio-minimalistisk-arkitektur

minimalistisk arkitektur på klipporna

white-studio-saunders-architecture-canada

Arkitektoniska planer av Squish Studio – Saunders Architects

miljö-plan-squish-studio

minimalistisk-arkitektur-studio-todd-saunders

minimalistisk-arkitektur-studio-todd-saunders-plan

minimalistisk-arkitektur-saunders-detalj-plan

minimalistisk-arkitektur-todd-saunders-planlösning