Huset EP -Nova Lima – ett modernt fritidshus

Från Morato Arquitetura

modern konstruktion - färgat hus med röd vägg

Detta moderna House EP  kombinerar en effektiv design och utmärkt utsikt. Huset ligger i Minas Gerais, Brasilien. Området ligger mitt i bergen och kännetecknas av den helt privata och lugna platsen, den rena bergsluften och den vackra naturen. Den fantastiska omgivningen av denna fastighet inspirerade arkitekten Ulisses Morato att designa detta fantastiska brasilianska hem.

ett modernt fritidshus – designidé från Brasilien

modern villa-stängd terrass

Ytterutrymmet har utformats med stor uppmärksamhet på detaljer. Det fungerar som en förlängning till det ljusa vardagsrummet och sträcker sig till kanten av kullen längst fram. Den består av en elegant öppen terrass i milda toner, en liten trädgård och en enorm pool. Arkitekturen för den kuperade terrängen på baksidan av House EP  vackert med fördel och kompletterar den övergripande bilden av platsen.

Huset EP-Nova Lima- intressant design

modern villa - utomhuspool

Konstruktionen av House EP är imponerande både inne och ute. Starka, höga kolonner i vitt stödjer hela strukturen och fungerar också som en del av designen. Den röda väggen som stänger huset bakifrån är särskilt slående. Det sprider sig två våningar på toppen och fungerar som en accent för hela fasaden. Själva byggnaden består av tre våningar som skiljer det privata området från de öppna vardagsrummen. Första våningen är helt tillägnad vardagskomfort. Den omsluter ett rymligt vardagsrum med två glasväggar och öppnar upp mot poolen. De minimalistiska, vita möblerna är arrangerade runt en mysig öppen spis. En trappa leder till de övre våningarna. Där kan du hitta de privata sovplatserna. Ytterligare en terrass sprider sig över vardagsrummet med utsikt över landskapet.

Huset EP-Nova Lima-Inneneinrichutng

Vardagsrumsdesign i ett innovativt drömhem

Interiören präglas av minimalistiska möbler och övervägande ljusa färger. Det vita används praktiskt taget överallt: väggar, tak, golv, pelare och möbler. Det kan låta monotont och tråkigt, men det passar bra in i den övergripande strukturen. Allt hålls modernt och enkelt så att landskapet kommer till sin rätt. Detta House EP låter dig verkligen slappna av och vila.

Av K.H. Christova

Sidovy av en modern byggnad