De dansande drakarna i Seoul – två torn med en innovativ design

Skyskrapa-dans-Dragon-Towers-Seoul

Dancing Dragons är ett av de sista projekten som kommer att definiera Seouls silhuett. De moderna Torn imponerar med sin eleganta konstruktion och kompakta funktioner – de erbjuder bostadsyta, annonsutrymme och rymmer många restauranger.

Två moderna Torn i Seoul

Skyskrapa Adrian Smith Gordon Gill Arkitektur

Projektet skapades som ett samarbete mellan två partners – Adrian Smith och Gordon Gill Architektur. Tillsammans har ni två Torn designade och realiserade. Skyskraporna ligger i den livliga stadskärnan, på Han flodens norra strand. Projektet dansdrake är en del av moderniseringsplanen för affärsdistriktet Yongsan i Seoul.

Koncept och konstruktion av de två tornen

dans-drake-skyskrapa-seoul

De två Torn – de dansande drakarna – ligger sida vid sida i centrum av Yongsan -distriktet. De är väldigt lika och erbjuder liknande utseende, men inte helt identiska. Parets högre skyskrapa är över 450 långa. De två har glasskålar av miljövänliga material och med originalfärgad belysning. Konstruktionen har ett segment i mitten och flera som liknar vingar. En intressant lösning när det gäller ventilation är att stavar är inbyggda mellan glasskivorna så att ventilation kan ske. Stora ljuskronor på varje byggnad kommer att belysa konstruktionen.

Två intressanta skyskrapor i Seoul

två-drake-torn-seoul

de Torn De ser inte bara futuristiska ut, de är ett trevligt tillskott till stadens centrum och erbjuder extra utrymme för butiker – första våningen kommer att rymma ett enormt köpcentrum, medan de återstående 400 våningarna kommer att ge bostadsyta. Detta gör dem till det största byggprojektet i Sydkorea – med projektets slutförande förväntat 2024. Fasaden på de två byggnaderna har ett exotiskt utseende och kommer att reflektera solljuset, vilket kommer att förändra hela distriktet helt. Konstruktionen för de dansande drakarna består av åtta enorma pelare som vertikalt omger de två tornen. En innovativ konstruktion, som redan har patenterats, kommer att stödja “vingarna”. Projektet är ett definitivt bevis på att Adrian Smith och Gordon Gill Architektur utvecklat en unik design.

Abigail

De dansande drakarna i Seoul

Projekt Skyskrapa Seoul

Seouls skyline

Seouls skyskrapor