Det smala Shoei -huset i Japan kännetecknas av en japansk arkitektonisk stil och massor av bostadsyta

smalt japanskt hus lång konstruktionsstil

I dagens inlägg vill vi presentera det japanska huset “Shoei House” i Kyoto, som tack vare sin unika arkitektur utan tvekan är ett av de arkitektoniska mästerverken. Det smala och långa “Shoei House” designades 2017 av Hearth Architects. Sedan några år tillbaka har en japansk arkitektonisk stil visats i Japan som inte finns i Europa. “Shoei House” imponerar med sin unika japanska arkitektur. Nya arkitektoniska idéer, till exempel de så kallade “ålbäddarna”, uppstår på grund av bristen på plats där även det minsta gapet byggs på.

hus smalt spetsigt tak japansk stil

Det smala och långa huset i Kyoto har just denna arkitektoniska stil. Unagi no Nedoko, de så kallade ålsängarna, är hus som erbjuder en enorm mängd bostadsyta på de minsta tomterna. Shoei -huset var till exempel utformat för en 5,5 meter bred tomt. Det moderna japanska huset sträcker sig från öst till väst och har en total längd på 32 meter. En japansk arkitektonisk stil som denna har etablerat sig som den traditionella husstilen i Kyoto. På grund av husets orientering tränger knappt något ljus in från norr och från det söta. Det var skäl nog att fördela rummen över två våningar. Det finns inget värdelöst utrymme i detta smala hus.

kök bänkskiva växt matbord ö

På första våningen finns ingången till huset, förrådet, barnrummet, garderoben och ett sovrum. Vardagsrummet, köket med matplats, tvättstugan och verandan ligger på andra våningen. Den totala boytan är 115,72 kvadratmeter. En annan höjdpunkt i Shoei House är de många växter och träd som har planterats både inne och ute. Så du kan känna naturen och årstiderna, även när du är inne. Ett högt träd sträcker sig från första våningen till taket och ser till och med ut från ett takfönster. Husets inre präglas av den lugna och enkla japanska stilen. Varmt trä användes som golvbeläggning, vilket är i harmoni med träbjälkarna i taket. Köks- och badrumsmöblerna var också gjorda av ljust trä.

tak träbjälkar träbord matplats stolar

kök matplats möbler enkelt hängande ljus

matbord träbjälkar trädtrappa

spis bänkskiva stolar trä

trä balk deke japansk arkitektur soffa

badrum handfat trä fåfänga trä tak

räcke metall takfönster träd inomhus

takfönster japansk arkitektur träd interiör

soffa fönster träd trä golvmatta

betongstaket ål säng hus japan rymdbesparande

veranda trädäck träd stenar utanför området

ål säng hus smal vägg träd inomhus japan

småsten planterar utanför mossa

trädgårdsträd växter mossa stenar

träpanel mörka ljusa stenar betong

interiör växt blind fönster japanska hus

japanskt hus som planterar trä inuti

shoei house japansk byggnadsstil planlösning

planlösning shoei house japansk stil lång

* ett projekt av Hearth Arkitekter