Detta fasetterade tak med triangulära takfönster är ett absolut blickfång!

tak med trekantiga takfönster skapar en ljus inredning

Ett modernt hem byggt i ett övergivet kapell vann första pris i en London -tävling om “Bästa hemförlängningar”. Projektet ”The Chapel” av arkitektfirman Craftworks är årets vinnare av ”Don’t Move, Improve!” Awards arrangerade av New London Architecture (NLA). Huset har ett modernt, fasetterat tak som påminner om kyrkobyggnaderna av den tyska arkitekten Gottfried Böhm. Stora, triangulära takfönster ger gott om ljus och skapar en ljus och vänlig inredning.

triangulära takfönster och ett fasetterat tak skapar intressanta ljus- och skuggeffekter

Londonstudion, tidigare känd som John Smart Architects, skapade det nya hemmet i den gamla strukturen i en religiös byggnad i Camberwell, södra London. Under det skapades en ny källare för sovrummen, medan ett nytt välvt tak med triangulära takfönster säkerställer ett lätt översvämmat vardagsrum. “Kapellet är ett av de mest dramatiska husrenoveringsprojekten, och juryn delade enhälligt första priset – det stora bostadsutrymmet och det eleganta, fasetterade taket var oslagbara”, säger Peter Murray, jurichef.

triangulära takfönster ger behagligt ljus inuti

Programmet för ett modernt enfamiljshus måste integreras kirurgiskt i kapellets befintliga yttre struktur. Fyra sovrum inklusive badrum och en arbetsplats ligger i den nya källaren, medan det ursprungliga rummet har helt omvandlats till en öppen matsal och kök. De trekantiga takfönstren och en serie tunna välvda fönster släpper in naturligt ljus in i rummet.

Kapell ombyggnad sadeltak med trekantiga takfönster tegel fasad

En mörk, träklädd trappa förbinder de två våningarna och ska representera klyftan mellan “dag och natt, himmel och jord”.

En öppen spis placerades som ett altare mitt i rummet. Ett badrum är dolt mitt emot en fyrkantig, träklädd låda. Ovanför det finns en liten entresol där en privat studie kan hittas.

Väggarna är täckta med vaxad kalkgips, så att en fin kontrast till tegelfasaden och skiffertaket skapas.

Runt huset skapar en anlagd trädgård designad av Jane Brockbank Gardens en “dold reträtt” där takets mångfacetterade former upprepas.

Takfönster ger naturligt ljus i vardagsrummet

triangulärt takfönster accentuerat av mörkt trä och mässing

fasetterat tak med triangulära takfönster köksö med matplats

fasadtak med takfönster modernt välvt tak

fasetterat tak och trekantiga takfönster ombyggnad av kapell

Hängande trappor av mörkt trä i kontrast till ljusgolv

modernt gaveltak med takfönster öppet vardagsrum med öppen spis

* Du kan få fler projekt från Craftworks på deras officiella hemsida Kolla på