Ekohus i skogen

Ekohus - modern arkitektur - träfasad

Detta snygga trähus ligger i San Harbor, NY. Det är en gammal byggnad som renoverades av arkitekterna Jendretzki. Namnet på distriktet där huset ligger är “Berg-Elend”. Det ger ett felaktigt intryck av ett obehagligt område, omgivningen är mycket vacker och lugn, upplagd i en lövskog som ändrar utsikten varje säsong. Tanken med att renovera detta gamla hus stöds av konceptet för en Ekohus, som är modernt och lantligt, inspirerat nära naturen och har ett rimligt pris för sina tillgångar, tillade.

Ett miljöhus i skogen

Eco house - modern husdesign - trävägg

Den där Ekohus har två nivåer. Planlösningen ser ovanlig ut. Det finns ett mediarum, träningsrum, tvättstuga och mekaniskt rum på ena sidan av första våningen och ett sovrum på den andra med ett stort poolhus som skiljer dem åt. Andra våningen kan nås via en inomhus trappa samt en utomhus trappa. Vardagsrummet och matsalen sitter där på de andra tre sovrummen. Den där Ekohus har en fin stor portal och flera plattformar.

miljöhuset – inredning

Inredning i miljöhuset - intressant stenmur

Huvudmaterialet som utgör helheten Ekohus tillverkad av trä. Trä syns överallt i huset och skapar en mysig atmosfär. Den blandar sig fint med skogen runt den. Trä dominerar också i inredningen. Färgschemat inuti består av vitt, brunt och beige, vilket skapar en trevlig atmosfär

Detta Ekohus är också utformad som en miljövänlig byggnad. Den har solpaneler på taket för att samla solljuset och omvandla det till energi för huset. Det finns också ett stormavlopp. Sist men inte minst är det mesta av träet som användes för att konstruera det återvunnet trä och träkompositer. Kork används också som ett ekomaterial.

Med sitt enkla moderna utseende och miljövänlighet förblir detta hus billigt även på plats.

av Kristina Hristova

modernt vardagsrum - elegant inredning

modern inredning - matsal

Villa Wienberg – renoverat enfamiljshus präglat av kontraster