minimalistisk arkitektur i skogen

minimalistisk arkitektur i skogen

Av Hilberink Bosch Architects från Nederländerna

minimalistisk husarkitektur - skogshus

Sammansättningen av detta spännande Hus i minimalistisk arkitektonisk stil bygger på idén om ett fallet träd och påminner om en byggnadskulptur. På kanten av ett dyrt och vackert skogsområde, det var Skogshus utformad som en relation mellan två väsentliga geometriska former. Basen ser ut som en L-form och representerar en rak linje av det fallna trädet, “balanserat” upptill.

Hilberink Bosch Architects – Skogshus på natten

Hilberink Bosch Architects - minimalistisk arkitektur

I det här fallet är det den minimalistiska arkitekturen döljer och avslöjar på samma gång. Den L-formade sektionen innehåller bostäder under dagen. Därför är väggen mot gatan solid utseende och ogenomtränglig så att de boende känner sig mycket bekväma. Däremot förblir områdena med utsikt över trädgården och skogen fri, eftersom stora “glasväggar” förbinder vardagsrummet och terrassen. Detta generösa fönsterarbete säkerställer att inredningen från Skogshus översvämmas av dagsljus, med tonvikt på känslan av rymd. Den neutrala och vita inredningen garanterar att denna effekt maximeras och att uppmärksamhet ägnas åt den estetiska kvaliteten på de använda materialen i minimalistisk design styrs.

minimalistisk arkitektur från skogshuset

Hilberink -Bosch - minimalistisk arkitektur

Den kantiga husdesignen står klart i fullständig kontrast till dess naturliga omgivning. Men olika metoder används för att hålla det extrema minimalistisk arkitektur är kopplad till sin miljö. Konstruktionens horisontella element – pelare, stöd, till och med träpanelens placering – skapar alla en visuell koppling till träden i skogen. Även från golv till tak och glasfönster speglar allt den naturliga världen utanför. Detta gör att bilden av skogen naturligt kan smälta ihop med arkitekturen, som i en serie genomarbetade bildramar.

Waldhaus – minimalistisk arkitektonisk stil utifrån

minimalistisk arkitektur - på gården

Alla privata rum, dvs. H. sovrummen och badrummen är smart på baksidan av konstruktionen. Denna timmerstruktur sträcker sig gradvis uppåt och slutar som ett tak som hänger dramatiskt över terrassen. Detta arrangemang skapar också en kraftfull visuell anslutning mellan de inre och yttre utrymmena Skogshus.

Skogshuset var uppenbarligen utformad för att ge både betydande skydd och full njutning av den härliga omgivningen för invånarna.

Från Jaz

minimalistisk design från skogshuset

minimalistisk arkitektonisk stil - öppen spis

minimalistisk inredning - skogshus