Casa Zafra – ett hus av geometriskt kaos

Casa Zafra nätfasad

Casa Zafra symboliserar den kontroversiella sidan av den senaste arkitekturen, där flexibilitet, begränsning och avskildhet står på piedestalen för framtida invånare som delar dessa idéer med sina skapare. Byggnaden representerar ett hus av geometriskt kaos som är både attraktivt och bekvämt. Vi borde åka på en rundtur?

Casa Zafra – mästerverket med övergiven arkitektur

modern-minimalistisk-hus-design

Casa Zafra är designad och byggd av den spanska designern Eduardo Arroyo från No.mad Arquitectors. Bilderna är dock tagna av en fotograf som var förvånad med denna synvinkel i åtanke. Det som verkligen lockade Roland Halbe var den raffinerade skönheten i denna rustika och oregelbundna arkitektur. Det beskrivs som ett mästerverk, men ligger öde i ett ökenområde. Casa Zafra är på en golfbana i Aranjuez, Spanien och vi bör nämna att denna miljö definitivt är av tvivelaktig kvalitet. Emellertid gör tomheten i det omgivande området att denna magnifika byggnad ser så fantastisk ut att den kan reagera brett på ett mystiskt sätt.

Casa Zafra – kort beskrivning

modernt-minimalistiskt-hus-tråd-mesh-element

Casa Zafra är ett tvåvåningshus, designat och byggt i en rå men original arkitektonisk plan. Den krokiga geometrin och dess fasad med trådnät är det viktigaste elementet i dess extraordinära uppfattning. Detta trådnät byggdes in som ett hinder för de flygande golfbollarna. Å andra sidan har de åkande förmågan att ändra syn på omgivningen. Detta är möjligt tack vare mobilskärmarna.

Casa Zafras exteriördesign är iögonfallande och praktisk. Om du tittar närmare på bilderna ser du de många hålen på uteserveringen. Det här är inte fel eller missförstånd. Tvärtom, deras idé är att fånga solljuset, reflektera det och föra tillbaka det till husets byggnad. Efter kaoset från infångat solljus på en viss väg förstår vi skönheten i kaoset som ibland kan vara perfekt organiserat.

Casa-Zafra-modern-arkitektur

Du kommer att upptäcka att de viktigaste elementen – som stål och trä – är byggda i spadformar. De är samlade och konstigt ombyggda, men i slutändan är resultatet som vi ser mer än imponerande. Det reflekterade solljuset, den konstgjorda belysningen och de rustika omgivningarna berikar charmen bakom fasaden på Casa Zafra.

Casa Zafra – ta en titt inuti

modern-hus-spanien-minimalism

Det finns två särdrag som du kommer att märka i Casa Zafra -byggnaden. Först, naturligtvis, det ursprungliga valet av inomhusmöbler. Även om de är separerade från husets inre och från det öde omgivande landskapet med trådnätväggarna, skapar möblerna illusionen att det är en del av den rustika innergården. Enkla men eleganta, de passar också in i det geometriska kaoset som huvudkonceptet bakom arkitekturen.

 Glas badrum och kaktusar

modern-minimalistisk-hus-glas-badrum-kaktusar

Den viktigaste anläggningen i Casa Zafras inredningsidé är mängden exotiska kaktusar. De placeras som en del av den inre botaniska trädgården och ger intryck av att de bara är den enda levande varelsen i området.

Abigail

modern-arkitektur-casa-zafra