Ett hus vid sjön – modern arkitektur från USA

Designad av Nils Finne

en modern arkitektonisk idé - Landhaus am See - fasad

Denna välkomnande Design av arkitekten Nils Finne erbjuder en väg ut ur staden. Beläget nära Superior Lake vid Eagle Harbour, Seattle, byggt under höga träd i skogen, känns detta moderna gömställe öppet och miljövänligt. Dess 306 m² stora golvyta har två sovrum och ett rymligt vardagsrum som avslöjar den vackra utsikten över sjön.

Ett hus på sjön – modern arkitektur

Inredningsidé - vardagsrumsdesign i ett lanthus

Den vackra naturmiljön skapar den perfekta atmosfären för en byggnad vars interiörer utsätts för så mycket naturligt ljus som möjligt. Byggnaden saknar en stor trädgård. Arkitekten koncentrerade sig istället på att skapa en mysig inredning. Det finns en enda träplattform som placerades framför byggnaden som en ingång.

modern inredning – ett lanthus vid sjön

Eldstad i ett lanthus vid sjön

De strukturella stödbjälkarna över vattnet passar perfekt in i landskapet. Huset på en våning, byggd av trämaterial, låter verkligen byggnaden komma till sin rätt och tar in naturen. Fasaden är öppen mot sjön genom en 12 meter hög glasvägg. Glaset har ett intressant mönster som skisseras av träramar. Det stora vardagsrummet har kök, vardagsrum och matplats. Barnens sovrum ligger också på första våningen, ovanför det är sovrummet, som kan nås direkt via en trappa. En intressant del av den yttre designen är den enorma öppna spisen som är kantad med stenar.

Interiören kombinerar naturmaterial och minimalistiska möbler. Det råder trä i byggnaden. Träbjälkarna används till förmån för den traditionella arkitekturen i detta område.

Av K.H. Christova

Belysningsdesign i Landhaus am See

modern design i sovrummet i ett lanthus

en innovativ inredning - Landhaus am See