Fantastisk husförlängning med japansk trädgård, sovrum och hemmakontor i Melbourne

underbart hus förlängning sovrum trädgård hemmakontor bambu staket

Australiska arkitektfirman Austin Maynard Architects renoverade nyligen ett viktorianskt hus från 1927. Byggnaden har restaurerats i enlighet därmed och får ett nytt kök och badrum. Men fokus ligger här inte bara på att renovera det befintliga huset. En fantastisk husförlängning avslutar renoveringsprojektet och förvandlar bakgården till en oas av välbefinnande med en trädgård i japansk stil. Läs mer om just denna husförlängning i artikeln!

fantastisk husförlängning vacker fasadmålning japansk trädgård

Eftersom ägarna är bland de många australierna som arbetar hemifrån, ville de ha ett utrymme i huset som var speciellt utformat för att arbeta och fokusera. Därför utformade arkitekterna en del av husförlängningen som ett bekvämt hemmakontor. Husförlängningen består av ett stort sovrum, som är anslutet till trädgården och därmed påminner om de buddhistiska reträtten i Kyoto. Tillbyggnadens yttre fasad är dekorerad med en originalmålning i ljusa färger, vilket ger hela byggnaden en mycket speciell touch.

drömliknande hemförlängning japansk trädgård sovrum skjutdörrar

Sovrummet

Det nya sovrummet är designat på bottenvåningen, med direkt anslutning till trädgården. Det är dock mer än bara en plats att sova. Rummet är utformat som en riktig reträtt och har en bönhörna. De skjutbara glasdörrarna tar bort gränserna mellan insidan och utsidan och möjliggör en harmonisk förbindelse mellan människor och natur. Taket över sovrummet är grönt och planterat med ätbara växter för att skapa naturlig värmeisolering.

drömlik husförlängning modernt hemmakontor vita röda trappor

Hemmakontoret

En intressant spiraltrappa i rött stål leder till andra våningen där hemmakontoret ligger. Studien är lång och smal, träklädd och modernt inredd. Det har utsikt över takterrassen i sovrummet och hela den japanska trädgården. Här kan ägarna arbeta i fred och bli kreativa.

underbar husförlängning viktoriansk hus fasadmålning

Trädgården

En drömhusförlängning bör också ha en vacker trädgård som erbjuder möjlighet att koppla av utomhus. Detta är också fallet här, eftersom huset har en underbar japansk trädgård på bakgården. Ett stort eukalyptusträd dominerar uteområdet och ger det gott om skugga.

Viktoriansk hemrenovering förlängning kök ö trä

Köket

Det renoverade köket är varje amatörkocks dröm. En stor köksö med rostfritt stål och träbeklädnad erbjuder gott om lagringsutrymme och avgör rummets utformning. Det finns också en matplats här, som kan flyttas till terrassen när det är fint väder.

underbart husförlängning badrums tegelväggglas

Badrummet

Brick spelar huvudrollen i det nya badrummet. Här kan de boende koppla av i ett djupt tegelbadkar och samtidigt njuta av frisk luft. Detta möjliggörs av glasdörrarna från golv till tak som förbinder våtrummet med en liten, privat innergård.

Kolla in alla bilder i vårt galleri för att känna den underbara stämningen i denna Melbourne hemförlängning.

husförlängning gata sida sovrumsvy persienner

husodling sekretess skärm svart persienner bambu staket

renovering hus förlängning viktorianska hus utsikt trädgård

drömlik husförlängning modern design röd spiraltrappa metall

drömliknande husförlängning sovrums glasväggar

renoverade kök ö hängande lampor i trä

renoverat kök kök förvaringsutrymme

renovering viktoriansk hem matplats svart och vitt

Husförlängning med badrum på innergården skjutdörr

fantastiskt husförlängning badrum tegelväggar badkar djup

kiah house house extension melbourne view bedroom

underbar husförlängning trädgård sovrum skjutdörrar

drömlik husförlängning australien fasad trämålning

underbart husförlängning viktorianskt hus australien

Du kan läsa mer om arkitekterna på deras officiell hemsida