Husfasad av trä och betong skapar intressanta kontraster

modern-hus-fasad-tillverkad av trä och betong

Vi presenterar dig ett utmärkt exempel på Husets fasad av trä och betong – Madalenahuset i Portugal. Huset ligger på landsbygden och materialvalet baserades på detta – betong, trä och glas kombineras på ett unikt sätt för att skapa denna intressanta konstruktion.

Husfasad av trä och betong ger ett intressant utseende

Betonghus-träelement-Portugal

Huset har designats på ett modernt och minimalistiskt sätt, så de material som används för att bygga det är ingen slump. Husfasad av trä och betong är karakteristisk för modern minimalistisk arkitektur. Oregelbundna och något rustika balkar skapar ett intressant samspel mellan ljus och skugga och kontrast med omgivningen. De stora fönstren släpper in mycket ljus i huset, vilket gör att inredningen ser mer hemtrevlig ut.

Intressant husfasad av trä och betong – modern arkitektur i Portugal

modernt-rustikt-vitt-vardagsrum

De rektangulära volymerna är ett annat kännetecken för minimalism. Den skarpa kontrasten i Husfasad av trä och betong av Castanheira och Bastai Arkitekter erbjuder å ena sidan säkerhet genom den stabila betongen, och å andra sidan ger den ljusa eken en känsla av värme och gästfrihet. Husets inre avgörs i samma färgtoner som utsidan. Det finns ingen dekoration, inredningen är enkel men elegant. De strukturella elementen ser skulpturella ut. Huset ser ut på en vacker äng, som har en lugnande effekt. I verkligheten behöver du inte mycket mer på landet än vackra omgivningar, en öppen spis i vardagsrummet och gott sällskap.

Från Jaz

Minimalism Country House Portugal

Modernt badrum med fristående badkar

modernt-badrum-fristående badkar

Rustik soffa i vardagsrummet i hus på landet

rustikt soffa land vardagsrum

Intressanta trätrappor

intressant-trä-trappor-rustikt

Betonghus med trätak

Inredning i betonghus i trä

minimalistisk arkitektur från Portugal

intressant-arkitektur-minimalism