Kempeneers -huset – en intressant designidé från Belgien

av Klaarchitectuur-Architektur

Moderne Hausgesltatlung - minimalistisk design

Detta lilla, intressanta hus ligger på landsbygden i Belgien. Den så kallade Kempeneers hus,  designad av arkitekterna Klaarchitectuur är ett 470 m² stort provinshus som lyckas ansluta till den naturliga miljön. Den består av två våningar som delar fastigheten genom två ovanligt utformade områden.

modern husdesign från Belgien

modern arkitektur - stenfasad

Den där Kempeneers hus står på plan mark och omges på tre sidor av grönt gräs. Den fjärde sidan är ansluten till vägen med en bred grusväg. Det finns ingen särskild behandling som är synlig i de yttre utrymmena. Den enda vegetationen som omger fastigheten är gräs.

Kempeneers -huset

minimalistisk arkitektur med en spännande form

Kempeneers hus har en intressant formad struktur. Huvudentrén och det närliggande garaget är dolt från omvärlden av en vägg som angränsar till byggnadens övervåning. Källaren är rymlig och har även förlängda väggar. På första våningen finns ett stort vardagsrum, som omsluts på baksidan av en massiv vägg med ett litet fönster och som är öppet på framsidan. På andra våningen finns sovrumsområdet med tillhörande terrass .

modern inredning från Belgien

minimalistisk inredning - färgglada bilder i vardagsrummet

Fasaden är täckt med grå tegelstenar. De lyckas fräscha upp det något rustika utseendet på en äldre byggnad. Denna grova exteriördesign ger en viss känsla och om gästerna det Kempeneers hus du kommer att bli överraskad av den gästvänliga och mysiga atmosfären.

Det inre av detta Kempeneers husdet är mycket modernt och minimalistiskt i design. Kännetecknas av vita väggar och tak, mörkgrått vardagsrum och trägolv i sovrummen, inredningen ser modern och elegant ut. Alla rum får mycket naturligt ljus och ger utsikt över landskapet.

Av K.H. Christova