Modulär hållbar arkitektur av Campos Leckie Studio

“Laneway Housing” – Flexibel konstnärsstudio i Vancouver

modulärt-hållbart-arkitektur-laneway-bostad-landskap

Som en del av City of Vancouver: s försök att utveckla hållbar arkitektur och prisvärda hyresbostäder lanserade de Laneway Housing Initiative i juli 2009. Detta resulterade i tillstånd att bygga Laneway Housing i vissa bostadsområden i Vancouver. Ett “laneway” -hus är ett fristående hus som ligger i garageområdet i familjehemmet. Dessa måste vara mittemot körfältet eller gatan och ha tillräckligt med utrymme på bakgården. Vancouver stad säger att det måste finnas tillräckligt med parkeringsplats för minst ett fordon framför ett “laneway” -hus, i själva verket har många “laneway” -hus ett inbyggt garage. Det är viktigt att den traditionella och moderna designen är tillåten, antingen i en eller två våningar.

Modulär hållbar arkitektur – Exteriör

modulärt-hållbart-arkitektur-laneway-hus-exteriör

Denna attraktiva konstnärs ateljé utvecklades i samband med initiativet “Laneway”. Av denna anledning var arkitekterna tvungna att ta mycket specifika kriterier i beaktande. Enligt kundernas krav fick de planera en rymlig, 800 kvadratmeter stor konstnärsateljé. Samma byggnad omvandlas helt enkelt till ett hyreshus med ett rum, med garageutrymme integrerat i designen.

Modulär hållbar arkitektur – Laneway Housing

modulärt-hållbart-arkitektur-laneway-bostäder

Denna konstnärsstudio är ett bra exempel på modulär hållbar arkitektur. Det är slående modernt och viktigt minimalistisk i befruktningen. Huvudområdet i studion är lätt, luftigt och erbjuder obefläckade och flexibla arbetsutrymmen för konstnärerna. Hela konstruktionen är baserad på en enkel modul- hållbart system av linjära former och former. Det finns en mängd olika ytor som kan kombineras för att lägga till stimulerande visuella och taktila egenskaper. Som med alla konstnärsateljéer är kvaliteten och mängden ljus i rummet avgörande. I detta fall maximerar en stor glasvägg den naturliga ljuskällan och erbjuder inspirerande utsikt utanför. Enkel men effektiv plantering kompletterar och utökar detta modulär hållbar arkitektur och ger en känsla av konstanthet och anslutning till jorden. Det är viktigt att detta modulär hållbar arkitektur kan mycket enkelt omvandlas till en enrumslägenhet med sovrum om behovet uppstår.

Landskapsdesign i konstnärens ateljé

modulärt-hållbart-arkitektur-landskapsdesign

Följande avsiktsförklaring från arkitekterna sammanfattar företagets engagemang för utveckling och leverans av formar från modern hållbar Bostadskonstruktion i en internationell kapacitet. De ger ett inspirerande exempel på hur bra design kan kombineras med praktiska, prisvärda och hållbara bostäder för att säkerställa framtida välbefinnande i våra trånga stadsområden.

Hållbar arkitektur – landskapsdesign

hållbar-arkitektur-landskap-design

Campos Leckie Studio är dedikerat till 2030 -utmaningen, som har som mål att utveckla och genomföra hållbara designstrategier. Företaget har en miljöagenda och verkar både lokalt och internationellt. Förutom viljan att donera en procentandel av nettoomsättningen till hållbara hjälporganisationer, donerar kunderna också tid och energi till olika välgörenhetsprojekt och organisationer över hela världen. “

av Jaz

Modulär hållbar arkitekturHeminredning

modulärt-hållbart-arkitektur-inredning

Inredning i konstnärens ateljé

modulärt-hållbart-arkitektur-interiör