Glashus i Ansley Park – Ett exempel på modern arkitektur

Glashus i Ansley Park - modern arkitektur

Att designa hus för den moderna familjen har blivit en konst som lämnar sitt kännetecken då och då. Ett bra exempel på ett hus av denna typ är detta Glashus i Ansley Park i Atlanta, Georgia, USA. Det byggs av de amerikanska arkitekterna Brian Bell och David Yocum från GBD Architects. Hemmet är ett tillägg till ett hem från 1910 -tiden i ett historiskt centrum. Byggområdet är mycket bekvämt med rik natur och en fantastisk utsikt över stadens skyskrapor. Den där Glashus i Ansley Park är ett familjehus byggt av glas och trä. Den har 3 sovrum, 2 badrum, ett garage, kök, vardagsrum och ett bibliotek. Alla är på 3 våningar som är anslutna med en ny trappa.

Glashuset i Ansley Park – modern arkitektur

Glashus i Ansley Park - spännande designidé

Kunderna uttryckte en stark önskan om att deras inhemska utrymmen skulle utformas i harmoni med omgivningen och ha stadens silhuett natt och dag. Interiören är förenad enligt husets olika nivåer. Var och en av dem är placerad runt en trappa som löper i mitten av Glashus står. Trappan har inga synliga dragare. De översta rummen förskjuts över de nedre, vilket skapar en kontrast mellan rumstyper och den historiska delen av byggnaden. Användningen av glasväggar uttrycker husets huvudprincip – för att säkerställa ljus och en vacker utsikt.

glashuset – ett exempel på modern inredning

Inredning i glashuset i Ansley Park - bibliotek

Inredningen i Glashus är samtida. De minimalistiska möblerna var gjorda av naturmaterial. Det finns också lite glas som används inuti för trappräcket. Färgerna är mestadels i det neutrala färgschemat. Alla dessa tillför lite dysterhet i huset, men en ädel dysterhet. Kombinationen mellan fasaden och interiören ger liv åt Glashus i Ansley Park och skapar en relation med naturen.

modern arkitektur - vardagsrum och balkong

Visa på övervåningen matplats trä matbord

Väggmålningar taklampor hall design

Visa matplats kök trädgård

Sittgrupp stoppade möbler taupe

Glasfönster, pool, antracitfasad, bambuväxter