minimalistisk husarkitektur – poeters hus

Moliner -huset är ett vitt, glänsande, drömlikt exempel på modernt minimalistisk husarkitektur. Den inflytelserika arkitekten Alberto Campo Baeza fick i uppdrag med projektet att designa det perfekta huset för en poet. Han tog över arbetet full av entusiasm och så här kom Molinerhuset till. Campo Baeza beskriver sitt mål som:

“Att designa ett hus för en poet. Ett hus att drömma, att leva och att dö med. Ett hus där du kan skriva och läsa ‘

Modern minimalistisk husarkitektur

modernt minimalistiskt hus i Spanien

Idén till detta minimalistisk husarkitektur kommer från arkitektens önskan att de enskilda strukturerna ska utformas efter olika aktiviteter, sinnestillstånd och till och med stadier i livet. I denna poetiska tolkning av den minimalistiska husarkitekturen finns ett rymligt bibliotek på övervåningen, där poeten ”kan flyta på molnen” och har ett rum för att ”läsa och skriva, tänka och känna. Konceptet är helt genomtänkt – det bekväma rummet vetter mot norr och erbjuder därmed en avslappnad arbetsmiljö.

minimalistisk husarkitektur

intressant husdesign asu Spanien

intressant design - minimalistiskt hus i Spanien

Huvudbyggnaden i form av en enkel låda med vit betong tar hänsyn till de bästa exemplen på minimalistisk husarkitektur. I likhet med ett atrium förblir denna innovativa struktur dramatiskt öppen för himlen “som en metafysisk trädgård, med betongväggar och ett betonggolv”. En hög vägg skyddar trädgården. I framtiden kommer lövväxter och träd att växa där, fylla rummet med liv och där du kan njuta av den varma spanska solen i lugn och ro. Inredningen i vardagsrummet “flyter” i mitten av trädgården som “en låda som tillåter norrsken”.

Huvudbyggnaden i form av en enkel låda

ett minimalistiskt hus i Spanien - fasad

De transparenta glasväggarna skapar en illusion av ett vardagsrum där det inte finns några fasta gränser mellan inredning och exteriör. de minimalistisk husarkitektur Detta säkerställer att invånarens konstnärliga själ kan njuta av trädgården året runt, oavsett om det är inomhus eller utomhus. Bilderna visar det inte, men du behöver bara lite fantasi för att föreställa dig huset med en planterad trädgård.

Moliner -huset

Moliner -huset i Spanien - framsida

Men tillbaka till vår metafysiska rundtur i den här minimalistisk husarkitektur.  Alberto Campo Baeza skapade första våningen som ett “helvete”, ett säkert och välbekant utrymme, dolt för världen, “för att sova, kanske för att dö”. Det är här de lyxiga sovrummen ligger. Moliner House är en byggnad designad med visionär kraft, ett hisnande exempel på det minimalistisk husarkitektur och deras grundläggande principer.

Från Jaz

modern minimalistisk inredning från Spanien