Modern Atelier Design – minimalistisk arkitektur i Japan

minimalistisk arkitektur Foton: Hiroshi Ueda

En modern sådan Ateljerdesign och enfamiljshus under ett tak? Detta moderna arkitekturprojekt från Japan är ett tydligt bevis på att med lite kreativitet kan en multifunktionell byggnad utformas som kan fungera som butik och hus samtidigt. Beläget i ett bostadsområde i staden Minoh ska studion och huset verka rymliga och öppna, samtidigt som de skyddar invånarnas integritet.

minimalistisk studiodesign

modern vit fasad - atelier design Foton: Hiroshi Ueda

I utkastet till Ateljerdesign arkitekterna begränsades inte bara av det begränsade användbara området, utan också av de specifika stadsbestämmelserna. En standard har införts så att staden har tillräckligt med grönytor. Standarden sa att minst 10 procent av terrängen måste planteras. Så arkitekterna ritade en grön ring runt studion. Den rikligt inglasade fasaden öppnar huset mot trädgården och släpper in tillräckligt med solljus in i studion.

Modern studiodesign med minimalistisk inredning

minimalistisk inredningsatelier Foton: Hiroshi Ueda

Huset byggdes på flera nivåer och delade interiören efter funktionerna – ateljén placerades på den nedre våningen och vetter mot norr. Butiken vetter ut mot gatan, medan vardagsrummet är väl skyddat av en stor stenmur. Ett multifunktionellt rum var speciellt utformat för att ge tillräckligt med lagringsutrymme och arbetsutrymme för butiken. Den där Ateljerdesign av UID arkitekter är omgiven av grön växtlighet tack vare husbygget. De färska plantorna är den enda dekorationen som huset behöver. Interiören är enkel men bekväm. Alla möbler, golv och färger på väggarna är vita. I skåpet finns ett stort vitt bord och ett modernt vitt hyllsystem som erbjuder tillräckligt med lagringsutrymme för alla projekt. Många olika utrymmen erbjuds för alla kundbehov. Huset är speciellt anpassat efter ägarnas livsstil så att de effektivt kan kombinera sitt arbete och privatliv utan mycket ansträngning.

Modern glasfasad och vit inredning

minimalistisk arkitektur Japan - Atelier Design Foton: Hiroshi Ueda

Vitt hyllsystem och skinnsoffa i vardagsrummet

vitt vardagsrum design Foton: Hiroshi Ueda

Ateljers inredning

Skåpinredning Foton: Hiroshi Ueda

Intressant husbyggande med en vinterträdgård

Designa vinterträdgården Foton: Hiroshi Ueda

Japansk trädgårdsdesign

Japansk trädgård Foton: Hiroshi Ueda

Byggplan för studion

Konstruktion skiss av studion