Modern design med japanskt inflytande – restaurangen Tori Tori

restaurangen Tori Tori - modern fasad

Ett samarbete mellan Rojkind Architects och ESRAWE Studio i Mexico City

Tack vare sitt unika koncept – glasbyggnadens kuvert omsluts av två stålgaller – det vackra Tori Tori restaurang  uppmärksamheten på dig själv. Detta prisbelönta projekt skapades 2011 och är resultatet av samarbetet mellan Rojkind Architects och ESRAWE Studio. På grund av den ökande populariteten för den japanska restaurangen “Tori Tori” har ägarna beslutat att bygga en annan, större plats. Distriktet där den nya byggnaden ligger utvecklas mycket snabbt och är ”van” med arkitektoniska innovationer. Därför ville designers verkligen ha en imponerande struktur som inte skulle gå vilse mellan de andra nya byggnaderna. Det japanska inflytandet på designen är uppenbart.

Japansk påverkan – Tori Tori Restaurant – Detalj

Tori Tori Restaurant - byggnad med japanskt inflytande

Strukturerna i en befintlig byggnad demonterades radikalt till förmån för denna nya, moderna stadsarkitektur. Resultatet – en elegant och snygg Tori Tori restaurang. På kvällen är fasaden upplyst och lyser med ultraviolett ljus.

I linje med det japanska inflytandet finns det en harmoni mellan interiör och exteriördesign. Även om arkitekturstilen inte kan beskrivas som rent japansk, kan kopplingen till denna kultur tydligt märkas.

Inredning med japanskt inflytande – “Tori Tori”

modern japansk interiör - Tori Tori restaurang

Inredningen i varje område har utvecklats speciellt för att skapa olika atmosfärer. Fokus för den hisnande övervåningen är det träklädda taket och den vackra, tätt planterade väggen. Det japanska inflytandet syns bäst här. Den gröna färgen som dominerar rummet och de skräddarsydda sittplatserna på golvnivå indikerar viktiga aspekter av japansk kultur.

Japanskt inflytande – modern design

modern design i restaurangen Tori Tori

I källaren hittar du en mer urban och västerländsk inredning. Det japanska inflytandet kan ses i det monokroma-svart-vit-grå färgschemat. Varma trägolv och möbler skapar en gästvänlig atmosfär. Fasadbelysningen påverkar inredningen, liksom punktbelysningen i rummet – de skapar en oförglömlig atmosfär och låter viktiga element i designen komma till sin rätt.

Det japanska inflytandet på inredningen beror på de rymliga och trånga rummen i Tori Tori restaurang att känna igen. De släta ytorna ser eleganta ut, den subtila materialförändringen mellan slipad sten, rostfritt stål, trä och glas firar platsen för matsal. Kontrasterna skapar spänning, liknande stålgallren som omsluter restaurangens glasskal. De skapar ett samspel mellan ljus och skugga i interiören.

Som arkitekterna själva förklarar är Tori Tori -atmosfären ”…… berikad av det stora utbudet av subtila förändringar.”

Från Jaz

Japanskt inflytande i inredning

15 av de mest spektakulära och vackra broarna i världen som inspirerar