Modernt, lättskött sommarhus efterliknar omgivningen

Modernt sommarhus på ön Skatoz av Filter Arkiteketer från Oslo

elegant lättskött strandhus

Detta moderna Sommarstuga ligger i Skatoy, en ö i den vackra skärgården på Norges sydkust. Detta spännande projekt omfattade en renovering av det gamla boendet. Det ursprungliga huset kunde inte restaureras eftersom dess konstruktion var helt rutten. Det nyskapade Sommarstuga har en modern form som imiterar miljön på ett innovativt sätt.

Miljövänligt modernt sommarhus

kustträhus i Norge

Husägaren satte standarden för en lättskött Sommarstuga. Resultatet är en struktur som efterliknar öns stenar och flora. Taket var av Sedum – å ena sidan är det miljövänligt, å andra sidan ger det högkvalitativt skydd mot sommarvärme och isolering på vintern. Husets huvudstruktur består av stenmurar och träfoder. Konstruktionen har visat sig vara väderbeständig och lättskött. Träelementen på fasaden åldras med tiden och ser mer och mer naturliga ut. Den där Sommarstuga har en enkel geometrisk form men ser mycket mer naturlig ut tack vare de använda materialen.

Lågt underhållande modern arkitektur – ett sommarhus i Norge

lättskött strandhus - trävägg

modernt hus vid havet - trävägg

Som ofta händer bad husägaren om en Sommarstuga, där utsidan och insidan smälter in i varandra. I slutändan var det vackra området den främsta anledningen till det Sommarstuga byggdes just där. Arkitekterna stod inför utmaningen att designa ett öppet hus med ett privat område. Det rymliga vardagsrummet har en vacker utsikt, medan två smart utformade volymer döljer ett välskyddat privat område med en terrass på andra våningen. På så sätt är det lättskötta sommarhuset ett öppet och samtidigt privat boende för sommaren.

Från Jaz

modernt strandhus - terrass

Stenfasad i det moderna, lättskötta kusthuset

modern spännande miljövänlig husdesign - hus i Norge

modernt sovrum med trävägg

miljövänlig husdesign - hus i Norge

Dekoration i det moderna strandhuset

modern miljövänlig husdesign

modernt vitt kök

modern husdesign - hus i Norge

Byggplan för det lättskötta strandhuset i Norge

Byggplan för kusthuset i Norge