Modernt skogshus på en sluttning – en fråga om balans

hus på en sluttning - minimalistisk arkitektur - fasad

Beläget i denna vackra skog är “Waccabuc” -huset ett dynamiskt exempel på modernt Skogshus. Den minimalistiska byggnaden ligger i en liten by i Wetchester, New York. Det unika läget inspirerade arkitekten Chan Li Lin att skapa sin design. Stenarna och träden bestämde riktningen och formen på Skogshus. Det ursprungliga Waccabuc -huset byggdes på 1950 -talet. Det var utformat som ett envåningshus och när arkitekten stod på taket i den gamla byggnaden såg han den vackra utsikten och bestämde sig för att designa vardagsrummet på andra våningen.

Modernt skogshus – en design från USA

Hus på sluttningen - minimalistisk arkitektur - framsida

Platsen för Skogshus tas bort och erbjuder ägarna vila och avkoppling. Den moderna arkitekturen och fastighetens storlek fortsätter att skydda den boendes integritet. Arkitekten satte fokus på sambandet mellan den omgivande naturen och Skogshus. Det ska öppna så mycket som möjligt för området. Den minimalistiska exteriördesignen består av två enkla kubikblock. Övervåningen hänger dramatiskt över nedre våningen och skapar å ena sidan optisk illusion och dynamik och å andra sidan skyddar vardagsrummet på marknivån från solen.

Intressant minimalistisk arkitektur – hus på en sluttning

Hus på sluttningen - minimalistisk arkitektur från USA

Inga träd huggades när man gjorde detta Skogshus byggd. Arkitekterna arbetade med stor respekt för naturen. Husets nedre våning införlivades i den steniga sluttningen. Många stora fönster har planerats noggrant för att belysa vardagsrummen så mycket som möjligt. Du kan också “känna” skogen i inredningen. Arkitekterna kallade skogshuset ”ett modernt trädhus”. Detta innebär en fristad mitt i skogen, där du kan leka och koppla av.

Från Jaz

minimalistisk exteriördesign - träterrass

innovativ husdesign från USA

minimalistisk inredning i vardagsrummet

modern inredning - vita trappor

Färg accenter i vardagsrummet

snygga lädermöbler

Hus på en sluttning - ritning