“Steel House” av Archipelontwepers – ett modernt hus av stål

modernt stålhus exteriör

Steel Study House II är en modernt stålhus utvecklad av Archipelontwepers, i provinsstaden Leeuwarden i Nederländerna. Landskapet i regionen är mycket plattare och rikt på grönområden, sjöar och vallar. Marken för byggnaden ligger intill sjöstranden, vid den punkt där staden skiljer sig från jordbruksmarken. Denna situation definierar orientering och koncept för modernt stålhus. Byggnaden är placerad längs kusten, en fasad mot staden och den andra – sjön och landsbygden. Båda sidor ger olika typer av vyer, vilket skapar en annan typ av atmosfär. Husets koncept är att uttrycka bandet till staden såväl som förhållandet till naturen.

Inredning i stålhuset

modern stålhusinredning

Den där Hus i stål av Archipelontwepers är anlagd på fastigheten, förbrukar det mesta av utrymmet och lämnar en stor trädgård i centrum. Rummen är arrangerade runt gården i två våningar. Huset har en enkel struktur, ramkonstruktion av lätt prefabricerat stål med en längd på 6 m mellan de enskilda pelarna. Nedre våningen innehåller vardagsrummen separerade i två identiska vingar som kramar om den stora uteplatsen. Samma layout sträcker sig till andra våningen, där sovplatsen ligger. Den där modernt stålhus erbjuder gott om utomhusutrymme med ett däck och en andra terrass ovanför uteplatsen med utsikt över sjön. Dessa utrymmen öppnar byggnaden för det naturliga landskapet, medan de på framsidan är mer slutna och privata.

Fasad av stålhus

Fasad - modernt stålhus

Fasaden av detta modernt stålhus är målad i vitt och har automatiska persienner på andra våningen. De kan ställas in för att ändra integriteten och till och med byggnadens utseende. Stora fönster från golv till tak sprider sig längs fasaden så att de inre utrymmena öppnas för ljus och natur. Interiören är minimalistisk men inte för ren. Det är en kombination av vitt, svart och grått med lite trä och olika färgglada dekorationer.

Av K.H. Christova

Utsikt från framsidan från det moderna stålhuset

modernt stålhus - sjödäck

Stålarkitektur från huset Entré -modernt stålhus

Stål och glas – grundmaterial från huset

modernt stålhus - skärgårdsmästare

Uteplats mitt i huset

modernt stålhus - trädgård

Fernblick - modernt stålhus