Vit betong och stål bildar en minimalistisk hydda på pelare

vit betongstuga-snö-stora-fönster-kanada

Den som gillar ovanlig arkitektur och design kommer säkert att njuta av detta hus av delordinaire. Vit betong och stål skapar en minimalistisk konstruktion som imponerar på många sätt. Huset ligger på en stålram och därmed mitt i luften, så att säga, vilket gör det lättillgängligt även vid kraftigt snöfall, vilket är normalt i denna region.

vit betong höghus quebec design vintersemester

Huset ligger i Quebec, Kanada och kallas “High House”. Vit cement används för att designa fasaden och anpassar sig underbart till den vita snön. Det verkar som huset stiger ur snön. Förutom den moderna, enkla designen har stugan också en energieffektiv design.

vit betong delordinaire stålstöd stålkabel

Huset går in via en trappa, som så att säga ligger under huset. Entréområdet skyddas också från vind och väder av en baldakin som går samman i en rad fönster med träramar, vilket samtidigt garanterar mycket ljus.

vit-betong-entré-trappor-plexiglas-fönster

Interiören är inte mindre imponerande. Istället för de släta, vita ytorna hittar du möbler av varmt trä, som inte bara skapar en mysig atmosfär, utan också skyddar mot vädret. Så det isolerar samtidigt i kylan på vintern och i värmen på sommaren.

vit-betong-belysning-hus-design-fasad

Vardagsrummet är utrustat med ett stort fönster, vilket tack vare den upphöjda konstruktionen möjliggör en hisnande panoramautsikt över de avlägsna bergen. Ytterligare fönster skapar också naturligt ljus i de andra rummen, som inkluderar kök, sovrum och badrum.

vit-betong-tak-hus-konstruktion-levande-upphöjt-hus

Vit betong i form av paneler är bara ett av materialen som säkerställer husets minimalistiska utseende. På det stora hela valdes dock en vit färg för nästan alla material i utomhusområdet, vilket gör att huset verkar försvinna i snön, medan det kommer till sin rätt på sommaren. Taket är tillverkat av korrugerat stål

vit-betong-arkitektur-modern-minimalistisk-stål-balk-fyrkantiga-fönster

Idén till den höga byggnaden ska inte bara skydda mot den djupa snön på vintern. På den varma sommaren, när solen är för stark för att sitta i solen, fungerar området under huset också som en terrass och har därmed också ett tak. Det innebär att du får flera fördelar med denna konstruktionsmetod.

vit-betong-planlösning-kök-vardagsrum-sovrum-badrum

Här kan du se planlösningen för huset igen, samt två sidovyer. Det största rummet med det största fönstret är vardagsrummet. Bakom det finns ett litet öppet kök. De två sovrummen och ett litet badrum sträcker sig längs korridoren, så att den bästa boendekomforten garanteras i det minimalistiska huset.

Design av delordinaire.