Rolex Submariner “No Date” 114060 med Chromalight

rolex submariner no date lyx vattentät

Rolex Submariner-modellen lanserades ursprungligen 1953. Det var den första klockan som var vattentät till ett djup av 100 m. Dessutom var det just denna modell som gjorde designen och stilen på den här klockan så populär. Detta är alla anledningar till att Rolex Submariner är den mest erkända och mest imiterade dykklockan i världen. De mest populära versionerna är utan tvekan de av stål. Om du spårar de olika modellerna tillbaka i tiden kan du se att medan Rolex har gjort olika förbättringar av designen, så förblir de fortfarande trogen den ursprungliga designen.

En av de enklaste modellerna är en av den senaste generationen Submariners, 114060, vilket också är Rolex Submariner “No Date” kallas.

Rolex Submariner “No Date” – fallet

rolex submariner no date ref 114060 klocka

Fördelen är att det imponerande huset på Rolex Submariner “No Date” med sin diameter på 40 mm är varken för liten eller för stor. Den är tillverkad av rostfritt stål, som har förbättrad motståndskraft mot rost och kemiska ämnen. Detta är särskilt fördelaktigt eftersom det främst är avsett för dykare och därför behåller sitt fantastiska utseende under lång tid trots saltinnehållet i haven, eftersom det förhindrar att huset blir tråkigt och tråkigt. Den typiska Rolex -poleringen av fodralet säkerställer också ett elegant och sofistikerat utseende.

För vattentätheten hos Rolex Submariner “No Date” tillhandahålls av det patenterade trippeltätningssystemet Triplock -lindningskrona. Detta är skruvat så hårt på fodralet att klockan enligt Rolex är lika tät och vattentät som en ubåtslucka. Detta kommer att göra klockan vattentät upp till 300 meter istället för de ursprungliga 100 meter.

Denna modell har en ram med en 60-minuters roterande skiva och är, precis som nummerskivan, gjord av svart Cerachrom.

Rolex Submariner “No Date” – Vattentät till ett djup av 300 meter

rolex submariner ref 114060 svart urtavla

Cerachrom, som är Rolex egenutvecklade form av keramik, är mycket mer hållbar. Så det anses inte bara vara helt motståndskraftigt mot rost och blekning, utan är också reptåligt. Den svarta keramiska ramen på Rolex Submariner “No Date”, som också erbjuds i grönt och blått, är blankare än aluminium och de graverade siffrorna har också ett tunt lager av platina. Till skillnad från de andra modellerna användes inte det självlysande materialet på hela ramen. Istället valdes bara klockan 12, vilket skapade en klassisk stil.

Urverket på Rolex Submariner “No Date”

Rörelsen av Submariner “No Date” med automatisk kaliber 3130 finns, som redan nämnts, i ett helt vattentätt fodral. Den har en COSC-certifierad kronometer och den patenterade blå PARACHROM Breguet hårspringen. Denna spiral gör klockan ännu mer exakt, eftersom den tål påverkan som magnetism, de olika temperaturskillnaderna och stötar. Rörelsen gjordes helt av Rolex.

rolex submariner chromalight ljusmaterial blå mörk

Ratten till Rolex Submariner “No Date”

Den klassiska, svartvita urtavlan är ganska enkel och erbjuder utmärkt symmetri, vilket garanterar bättre kontrast och perfekt läsbarhet. Detta kommer särskilt att glädja dem som föredrar okomplicerade mönster. Datumvisningen saknas också. Det är här namnet “No Date” kommer ifrån.

För att kunna läsa tiden i mörkret har minutmarkörerna och händerna Rolex Submariner “No Date” ett självlysande material som kallas Chromalight och ska hålla längre än andra lysande material och har en blå nyans. Detta ersätter den tidigare gröna färgen och ska se vitare och klarare ut i dagsljus. De olika designerna för minut- och timvisare bidrar också till bättre läsbarhet.

Även med urtavlan Rolex Submariner “No Date” det kan ses att uppmärksamhet har ägnats åt detaljerna. Det är också ett verk av Rolex själv. Inskriptionen ”Rolex” är särskilt elegant, som knappast bara används för attraktivitet och dekoration, utan också som skydd mot massförfalskningar som varumärket har fått kämpa mot i decennier.

Priset på Rolex Submariner “No Date”

Utan tvekan är denna Submariner -version förmodligen den enklaste av alla tidigare versioner. Ändå är det fullt möjligt att detta typiska utseende på Subariner -klockan är för bekant för vissa. Priset på denna annars extremt fascinerande klocka är 5 830 euro.