Att välja rätt badrumsspegel – tips och praktiska idéer för badrummet

modernt badrum rektangulärt badrum spegel rund spegel ljus

Förutom handfat, dusch och toalett är spegeln också en del av den grundläggande badrumsutrustningen. Badrumsspegeln är inte bara användbar i den dagliga skönhetsrutinen, utan fungerar också som ett dekorativt element i rummet. Stora speglar får fortfarande badrummet att se större ut och, om belysningen är rätt, ljusare också. Eftersom urvalet av badrumsspeglar är mycket omfattande är det lätt att tappa koll på dem. Det är därför vi har samlat några praktiska tips och idéer i den här artikeln för att hjälpa dig hitta rätt badrumsspegel för dina behov.

Spegeln är ett måste i badrummet

Borsta tänderna på sidan av badrumsspegeln med LED -belysning

Oavsett om det är att borsta tänderna, raka dig, frisera håret eller ta hand om ditt ansikte – badrumsspegeln har blivit en oumbärlig del av vår vardag. En bra badrumsspegel ska vara lämplig för områden med hög luftfuktighet och matcha badrumsdesignen. När du väljer spegelns form spelar din egen smak också en viktig roll. Oavsett om du är rektangulär, oval, rund eller i en ovanlig form väljer du designen på din badrumsspegel själv.

Badrumsspegel med belysning

Inredning badrum Badrumsspegel med omgivande belysning

Speglar visar oss exakt hur vi ser ut – förutsatt att belysningen är rätt. Det finns i princip två alternativ för bra spegelbelysning i badrummet: Du köper antingen en badrumsspegel som är utrustad med integrerad belysning eller så kombinerar du en vanlig spegel med några yttre lampor.

belysning i badrumsspegeln infällda fläckar

Om du har bestämt dig för en badrumsspegel utan belysning, måste du vara uppmärksam på bra rumsbelysning. Infällda fläckar används allt oftare i moderna badrum eftersom de belyser hela rummet uppifrån utan skuggor. Om takbelysningen inte är tillräcklig kan du välja ett par vägglampor eller en speciell spegellampa som extra belysning.

modern badrum design blå kakel badrum spegel belysning

Det skulle vara mycket enklare och mer elegant att köpa en badrumsspegel med integrerad belysning. Detta är en bakgrundsbelysning som inte bara är praktisk, utan också ser väldigt dekorativ ut. Oavsett om man applicerar smink eller rakning, ger LED-teknik tillräckligt med ljus för alla situationer. Ljuset kan springa runt hela spegeln, eller det kan bara placeras på sidorna. För att Din badrumsspegel med LED -belysning passar perfekt i badrummet, kan du också överväga en skräddarsydd lösning.

Uppvärmda speglar för mer komfort

badrum spegel spegel värme alternativ tips

Även om du har en duschkabin är det vanligt att badrumsspegeln dimmar efter att du duschat. Naturligtvis kan du helt enkelt torka av fukten från glasytan med en trasa, men det fungerar inte alltid lika bra och kan lämna fläckar. Om du vill lösa problemet permanent gör du rätt val med spegeluppvärmning. En uppvärmd spegel ångar inte upp efter duschen och gör att du alltid har fri sikt.

Det finns två sätt att få en Värm badrumsspegel. Du kan antingen eftermontera en spegelvärmefilm eller välja en spegel med infraröd värme. Den andra varianten är dyrare, men det innebär att den extra uppvärmningen i badrummet elimineras.

Praktisk extrautrustning för badrumsspegeln

badrumsspegel extrautrustning liten sminkspegel

För optimal komfort i badrummet kan badrumsspegeln kombineras med andra tillbehör som extrautrustning. På så sätt kan du anpassa anläggningen till dina individuella behov. Till exempel, om du gör din dagliga skönhetsrutin i badrummet, skulle en liten förstoringsspegel vara väldigt praktisk. Den kan installeras nära den stora spegeln och tar nästan ingen plats.

extra utrustning badrumsbrytare spegeluttag

Det finns ofta inga eller för få uttag i badrummet. Men ibland behöver du ett uttag vid tvättområdet för att slå på den elektriska tandborsten eller annan enhet. Vid denna tidpunkt erbjuder speglar med eluttag en smart lösning för badrummet. För mer säkerhet bör dock uttagen i badrummet ha ett lämpligt stänkskydd.