Modern ljuskrona belysning

Mass Light - lamphållare i marmor

Termen “ljuskrona” är förknippad med överflöd och storhet, men de tidigaste ljuskronorna utformades mycket mer blygsamt. De uppfördes helt enkelt i form av ett träkors. Skarpa metallpinnar hamrades i detta för flera ljus så att de skulle säkras. Hängande från en kedja på en takbalk skulle ljuskronan ha upplyst många medeltida banketter av ädla herrar. Det är fascinerande att tycka att det här är underbart modern ljuskrona belysning, Med många komplexa exempel och invecklad stil presenterade har alla utvecklats från denna relativt enkla design.

Hänglampa från Kundalni

modern pendellampa från KUNDALINI

Mer komplexa och dekorativa former av ljuskronan började dyka upp på 1400 -talet. Dessa blev populära i kungliga palats samt aristokratiska och rika hushåll i norra Europa. Ljuskronan blev en symbol för lyxboende på grund av de höga kostnaderna för att bränna så många ljus. Att äga en ljuskrona blev en betydande statussymbol som förknippades med stor rikedom. Som tur är idag modern ljuskrona belysning drivs av el och är inte dyrare att använda än någon annan ljusenhet.

modern ljuskrona i plexiglas

Plexiglaspendel från KUNDALINI

Den som visas här modern ljuskrona belysning sträcker sig från enkla till mycket utsmyckade mönster, alla dessa mönster har intressanta historiska associationer. Det mest genomarbetade moderna ljuskronor förmodligen hänvisa till 1700 -talet när “ormolu” -designer blev modehöjd. Denna stil var komplex och flamboyant med flera krökta grenar som stöder ett stort antal ljus. Vid den tiden tillkom ytterligare dekorativa element inklusive blomma- eller bladformer och blykristalldroppar sprider ljuset i fascinerande former.

Hängande lampa i polykarbonat

Taklampa i polykarbonat

Så en gång en underbar blickfång i inredningen av palats och herrgårdar och prisvärd bara för de mest rika, men den fantastiska ljuskronan är nu tillgänglig för alla. Populariteten för modern ljuskrona belysning är obestridd. Ljuskronans mode ingår nu i alla inredningsstilar. Med mönster som passar alla budgetar är ljuskronor överkomliga för alla som vill ha en. Men om du är otroligt rik kan du naturligtvis fortfarande välja och betala en liten förmögenhet för en utmärkt handgjord kristallversion eller en originalantik som världens största ljuskrona. Detta var en gåva från drottning Victoria och ligger i “Dolmabahce Palace” i Istanbul. Detta anmärkningsvärda konstverk har totalt 750 lampor och väger 4,5 ton. Jag är ledsen att göra dig besviken, men han är inte till salu!

av Jaz

Twisted lights av Erwin Zwiers

vridna lampor - erwin zwiers design

modern ljusinstallation av Ramon Esteve

ljusinstallation av ramon esteve

Aura ljuskrona av Oceane Delain

aura lampa från delain och durandard

modern lampa från Form us with love

Hänglampa i silikon av Arturo Alvarez

silikonpendel av arturo alvarez

Kristallkrona

pendelljus PREARO COLLEZIONE