Solsken i trädgården: miljövänlig belysning med en WOW -faktor

Solar lampor i trädgården blomsterbädd-trädgård väg-dekorera

Den avskilda trädgården eller den mysiga balkongen blir en grön oas av välbefinnande på sommaren som slappnar av sinnena. Så att utomhusområdet kan avnjutas inte bara under dagen utan även på kvällen är ett genomtänkt belysningskoncept ett absolut måste. Detta är ofta en stor utmaning för hobbyträdgårdsmästaren – eftersom den ska kombinera funktionalitet och stil i en. Som ett säkert och miljövänligt alternativ till vanliga ljuskällor har solsken etablerat sig i trädgården de senaste åren – de skapar en speciell atmosfär, skapar effektiva trädgårdsbäddar och liknande. på plats och spara el samtidigt.

Solsken i trädgården – funktionell och energieffektiv belysning utomhus

Solar lampor i trädgården ljus stick metall

Sollampor har en enkel design – med hjälp av en solcell inbyggd i lampan erhålls solenergi under dagen och lagras sedan tillfälligt i ett batteri. En skymningsbrytare signalerar lampan vid solnedgången och den börjar automatiskt avge energin som lagras i batteriet som ljus. Dessutom kan en rörelsedetektor som tillval installeras, liknande normal belysning, så att solskenet i trädgården bara tänds vid behov.

Vad måste man tänka på när man köper solcellslampor för utomhusbruk?

Solar lights trädgård diskret dekoration element

Fördelarna med solbelysning är omedelbart uppenbara – å ena sidan, det sparar el, å andra sidan kan belysningsarmaturerna installeras var som helst i trädgården, även där det inte finns någon strömanslutning. Men för att slutresultatet verkligen ska uppfylla förväntningarna måste några saker beaktas vid köp. Först och främst bör en trädgårdsskiss upprättas, varefter alla platser där direkt och indirekt belysning behövs markeras i enlighet därmed. Trädgårdsväg, damm, yttertrappor och trädgårdsstaket / vägg bör alltid vara väl upplysta av säkerhetsskäl. I det här fallet är det värt att investera i LED -lampor, de sparar energi och har en belysningstid på upp till 20 timmar. Ljusintensiteten spelar också en viktig roll så att antalet lampor som krävs kan beräknas. Den varmvita ljusfärgen är lätt för ögonen och skapar en mysig atmosfär. Men om accenter ställs in i trädgården / till exempel rabatter eller klippträdgårdar är upplysta /, då kan solsken med ljusförändringar skapa en glad stämning.

Solsken i trädgården skapar en mysig atmosfär

Solar lampor-trädgård-stor-japansk stil

Numera finns det ett stort utbud av Solar dekorativa lampor erbjuds så att alla kan hitta rätt design. Fyra modeller är särskilt aktuella för tillfället-ljusstickorna / plug-in-lamporna, ljusbollarna eller ljusstenarna, de små, nästan golvliga solbelysningarna och de hängande lamporna.

Glödstickorna / plug -in -lamporna kan omge terrassen, trädgårdsdammen eller klippträdgården och därmed effektivt ställa in scenen – den välformade belysningen ger en dekorativ touch till trädgårdsdesignen under dagen och skapar snygga ljuseffekter på kvällen.

Solar lampor-trädgård-rabatt-dekorera-idéer

Fläckarna erbjuder tre monteringsalternativ – de kan placeras på en spik eller på en stödplatta, eller placeras på vattenytan – till exempel poolen eller trädgårdsdammen. De låga solskenet erbjuder en diskret och platsbesparande designvariant för balkongen eller rabatten. Hänglamporna ersätter framgångsrikt ljuskedjan ovanför matbordet eller bänken utomhus. Oavsett vilken version du väljer, skapar solsken en romantisk atmosfär och sätter charmiga accenter i utomhusområdet.

Solbelysning-trädgård-idéer-energieffektiv design