Vibia -lampor – snygg elegans och en unik flytande effekt präglar den nya kollektionen “North”

vibia lights north collection deconstruction led flytande effekt

Med sin flytande lampa “North” presenterar designern Arik Levy en ny kategori av lampor. “North” är ett framgångsrikt samspel mellan en snygg golvlampa och en hängande lampa, som imponerar med en fascinerande flytande effekt. Med Vibia -lamporna utforskar formgivarna begreppet dekonstruktion. Den nya Vibia -kollektionen är resultatet av forskning om de element som utgör en lampa.

golvlampa hängande lampa elegant vibia lampor north collection

Namnet på samlingen antyder norrskenets egenskaper. Lampan avger ett starkt, diffust ljus som inte skapar stark skuggning. Arik Levy jämför den eleganta ”North” -lampan med solljus, som ändrar höjd och position året om. Den flytande lampan består av en traditionell lampskärm som är fäst vid en nästan osynlig stålkabel av kolfibrer. På grund av sin flexibilitet och lätthet är detta material ett utmärkt val vid utformning av ljuskällan. Medan det flytande beslaget hänger ner från taket görs den elektriska anslutningen på golvnivå.

vibia lights north collection version vit ?? flytande arm motvikt område

LED -ljuskällor fungerar som en ljuskälla i Vibia -lamporna och ger ett enhetligt ljus. Det kan användas flexibelt och kan riktas dit det behövs. En motvikt, som är placerad på golvet, leder elkabeln från lampskärmen till kontakten. Detta gör att armaturen “norr” kan placeras efter behag. Vibia -lamporna imponerar med sin funktionella design och trollar fram sitt eget område utan att vara påträngande och utan att dominera rummet.

vibia lampor north collection kombination golvlampa hängande lampa elegant

När du kommer in i rummet verkar den rumsliga fördelningen av armaturerna först överraskande. Armaturen hänger inte som förväntat i taket och är inte heller fäst på väggen eller på golvet. Designen av denna lampa skapar en speciell typ av tyngdkraft. Under dekonstruktionen har designern skapat ett dynamiskt system med justerbara vinklar som transporterar ljuset dit det behövs. En spetsig vinkel skapar ett smalt område, medan en öppen vinkel markerar det avlägsna. Lampskärmen i aluminium finns i fyra färger: vit, grädde, grafit och blå.

lampskärm matt grafit enhetlig ljus vibia lampor north collection

vibia lights north collection elektrisk anslutning led ljuskälla

dekonstruktion vibia lights north collection enkel funktionell design

* Du kan hitta fler produkter från Vibia här